REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Mitropolitul Ucrainei, în arest la domiciliu cu brăţară de monitorizare

Mitropolitul Ucrainei, în arest la domiciliu cu brăţară de monitorizare

Ana Maria LIPAN 3 aprilie 2023 | 00:00 911

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Ucraina a fost plasat în arest la domiciliu! Decizia instanţei vine după ce stareţul a fost acuzat că sprijină intervenţia ruşilor. Procesul se judecă în continuare, însă, pentru moment, mitropolitul, căruia i-a fost pusă şi o brăţară de monitorizare, nu va avea voie să-şi părăsească domiciliu timp de 60 de zile. Între timp, Rusia a preluat conducerea Consiliului de Securitate al ONU pentru o lună, în ciuda opoziţiei Ucrainei.

Mitropolitul Ucrainei, in arest la domiciliu cu bratara de monitorizare

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a fost dus ieri în fața unei instanțe, care l-a trimis în arest la domiciliu pentru următoarele două luni. "Se aplică măsura preventivă de arest la domiciliu pentru suspectul Lebed Pavel Dmytrovych, născut pe 19 aprilie, 1961", au anunțat autoritățile.

Pavel Lebid, mitropolit: Aşa se ocupă ţara noastră de oamenii pe care nu-i doreşte. Ce să zic... ajută-mă, Doamne! Am binecuvântat toţi preşedinţii pentru alegeri, m-am rugat. Iar astăzi, am fost onorat cu asta. Sunt recunoscător pentru toată lumea. Nu voi plânge. Am plâns destul.

Înainte, casa Mitropolitului fusese percheziţionată de Serviciul de Securitate al Ucrainei, informează observatornews.ro.

Rusia a preluat ieri conducerea Consiliului de Securitate al ONU timp de o lună

Tot de faptul că ar susţine invazia rusă ar fi acuzaţi şi călugării de la mănăstirea Lavra Pecerska din Kiev, care ar trebui să şi plece de acolo tocmai din acest motiv. În jurul lăcaşului au fost mai multe proteste. Unii îi susţin pe călugări, ceilalţi cred că evacuarea e cea mai bună soluţie.

Între timp, Rusia a preluat ieri conducerea Consiliului de Securitate al ONU timp de o lună. Ministrul de Externe va prezida următoarea reuniune, iar oficialii ucraineni au numit acest lucru drept cea mai proastă glumă de 1 aprilie. În ciuda invaziei, Rusia rămâne unul dintre cei 5 membri permanenţi ai organizaţiei şi nu pot fi îndepărtaţi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu e bine pentru conducerea Ukrainei si Zelinski sa faca astfel de lucruri chiar daca il suspectau de ceva. Peste 70% din populatia acestei tari este ortodoxa va dati seama ce impact are asemenea masura. Cred ca serviciile ukrainiene au fost sfatuite de prorusi sa ia asemenea hotarari.
1
3
Mwie cu kkt s-ai dai lu mata si la toata familia ta pupincuristule
3
3
cu teodosie ucrainean si mwie cu kkt la amandoi !!!
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468