REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

MODIFICĂRI la CODUL RUTIER: e INTERZISĂ folosirea cu mâinile, în orice mod, a telefonului mobil!

MODIFICĂRI la CODUL RUTIER: e INTERZISĂ folosirea cu mâinile, în orice mod, a telefonului mobil!

Replica API 13 august 2019 | 01:12 655

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de luni un proiect de ordonanţă de modificare a Codului rutier prin care se interzice ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video.

Potrivit proiectului, „în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”.

Astfel, se va sancţiona cu 4 puncte de penalizare ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, potrivit news.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un fan ai like de la mine dar am apasat gresit - ma' bad! legea cu utilizarea telefonului era si inainte dar pentru ca multi au inceput sa-i filmeze pe militzieni unde tzianul e unitatea de masura a intelgentei, au modificat legea astfel incat sa-i poata amenda pe cei ce filmeaza!
2
0
Sunt si oameni care folosesc telefonul strict pentru functia de telefon nu ca sa rupa in figuri pe retelele de socializare! Si inca ceva: nu suntem toti imbecili incat sa nu putem face doua lucruri simultan!
2
1
Sa speram ca intra in vigoare si pentru politistiI care sunt in misiune ?
0
0
PURCELUS DE CCA 150 KG MA GASITI DE SERVICIU LA POSTUL DE MILITIE CERNAVODA DUPA ORA 22 NU MAI RASPUND LA TELEFON DEOARECE DORM IN POST.ACASA DORM LA MUNCA DORM DAR NU DORM SI IN BOCANCI PTR CA AM CATEVA LOCATII PE CARE LE INCHIRIEZ SI MA SCOT LA GREU NICI DANCU SEFUL IPJ CONSTANTA NU FACE MAI MULTI EUROI DECAT MINE. MI-AM ANGAJAT NEVASTA LA GRIGORE GAZANU DECI SUNT BARA BARA CU INTERLOPII CERNAVODEI DECI SI POLITIA ARE PROTECTIA INTERLOPILOR SI PROXENETILOR.
4
0
cu picioarele merge, nu scrie in lege, si va elimina si problema militienilor, k aia e burtosi.....
3
0
Politistii nu se amendeaza intre ei deci ei vor folosi aparatele in continuare. Cezara poate sa scape de amenda daca stie sa cante la fluierul politistului o balada trista. Incet si trist.
4
1
Adica cei cu tablete aka nnavigatie taraneasca aliexpres in bord nu au voie sa le opereze ca au ecran si functii de telefon.
4
0
Bravo, ai mare dreptate!!!! Dar de cafele, tigari, sandwich-uri, sucuri si alte cele la volan ce spune brava polutie?
3
3
Codul rutier a mai fost modificat si pe 11 iulie.Cum vine treaba ,modificam prinOUG modificarea?Nu existau telefoane mobile acum o luna? Dar nu mai bine s-ar da amenzi drastice de catre militieni ,care sa stea in strada cand se opreste abuziv cu avariile puse si se sugruma traficul? Dar cand se parcheaza pe trecerea de pietoni? Dar corectitudinea ITP urilor cine o verifica? Dar pentru gropile din asfalt cind plateste? Dar pentru cocalarii ce conduc fara permis?Dar cine verifica cum au permis tiganii analfabeti? Dar credeti ca cineva vrea sa rezolve toate astea?
7
0
in tractor, pe ogor, vorbesc cat vreau si pot la telefon!sacccc!
6
2
dar politistii care vorbesc la telefon in trafic, ce patesc?
13
1
Cad o intra in capetele seci ale unora ca legea ve lege si trebuie respectata
8
5
foarte bine . o lege buna . vrei sa stai cu pizdele pe facebook sau sa vorbesti la telefon despre vapoarele care iti intra in port , trage in pula mea pe pe dreapta nu beli ochii in telefon si incurca pe altii in trafic
10
2
Nu asta este adevarata problema ci calitatea omului care foloseste telefonul!
9
3
Mai avem o sansa, hahaha, putem filma sau raspunde la telefon cu picioarele.
5
7
Sunt curios daca se aplica si militienilor care merg cu telefonul la ureche non stop vad foarte des pe strazi militieni cu telefonul la ureche
11
1
esti din aia cu manea, selfie si live la volan?cocalarule!
11
2
Asemenea cacat de lege nu s-a mai pomenit. Politicieni inapti, inculti si impotenti
10
9
Nu-i intereseaza pe ei siguranta cetateanului ci bani mai multi la buget deoarece 4pc.amenda este dublul a 2pc.amenda.Ii racorim noi la vot!
9
7
sa se interzica drumuri cu doua benzi cu gropi,,,,,obligatoriu mers pe autostrada,, sa nu mai stea stecleti la panda.
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108