REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Modificări la semafoarele din oraş. Constănţenii, nemulţumiţi: „Ne încurcă!”

Modificări la semafoarele din oraş. Constănţenii, nemulţumiţi: „Ne încurcă!”

Replica API 15 mai 2017 | 08:26 1611

Voi ce părere aveţi?

Voi ce părere aveţi?

De-a lungul timpului, traficul în Constanţa a devenit o adevărată provocare pentru şoferii constănţeni. Asta din cauza mai multor factori, printre care modul în care funcţionează semafoarele, numărul benzilor de circulaţie, trecerile de pietoni, sensuri giratorii prost „croite” sau inexistente etc.

Acum aproximativ o săptămână Primăria municipiului Constanţa a demarat procedura de înlocuire a semafoarelor care indicau posibilitatea de a vira la dreapta. Astfel, culoarea galben intermitent devine verde intermitent. Primul semafor a fost montat în data de 4 mai, a.c. la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Tulcei. Conform prevederilor Codului Rutier, acest model de semafor va fi montat în toate intersecţiile din municipiul Constanţa.

Ei bine, deja au început şi primele nemulţumiri. Şoferii constănţeni susţin că „noutăţile” îi încurcă în trafic. „Aş avea o problemă cu noile culori ale semafoarelor intermitent dreapta! Acest verde încurcă foarte mult, ne induce în eroare precum că am avea prioritate, ba chiar lumina în unele cazuri este mai puternică decât cea roşie şi le putem încurca, neoprind la culoarea semaforului roşu” susţine Alex. De aceeaşi părere sunt şi alţi constănţeni, care au aprobat sesizarea lui Alex.

Softul semafoarelor s-a schimbat

Pe data de 20 octombrie 2016, reprezentanţii Confort Urban împreună cu Poliţia Locală Constanţa au făcut echipă bună în proiectul de schimbare a softului semafoarelor de la Far. Timp de aproximativ două ore, în intervalul 10.00 - 12.30 de minute, un echipaj de poliţie a dirijat intersecţia, în timp ce lucrătorii Confort Urban au instalat noul soft. Este vorba despre o schimbare a timpului semafoarelor.

„În urma acestei lucrări s-au produs modificări la semafoarele situate în intersecţia Far - Constanţa. Începând de acum, şoferii care circulă pe bulevarul 1 Mai, pe ambele sensuri, au timp de trecere de 33 de secunde, mai mare decât până acum, indiferent de direcţia de mers – înainte sau stânga. Totodată, cei care circulă pe strada Caraiman, vor avea şi ei la dispoziţie, ca timp de trecere, tot 33 de secunde”, au declarat, pentru „Replica” de Constanţa, reprezentanţii Confort Urban.

Nici pietonii nu au rămas cu acelaşi timp de trecere, aceştia având de acum încolo nu mai puţin de 24 de secunde pentru a traversa atât bulevardul 1 Mai, cât şi strada Caraiman din Constanţa. Reprezentanţii Confort Urban au în proiect şi semaforul din zona Republica din Constanţa. În scurt timp, culoarea verde a semaforului de pe bulevardul Ferdinand, zona Republica, va beneficia de un timp mai mare. Modificările vin în interesul şoferilor constănţeni, pentru o fluidizare a traficului în timpul orelor de vârf.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Montarea cronometrulu la semafoarei este extrem de benefica pt toti participanti la trafic. Politia rutiera luati masuri de montare a cronometrelor la toate semafoarele.
1
0
S,au cam prins politicienii ca pensionarii sunt indaratnici si nu vor neam sa paraseasca in mod natural sistemul incearca voalat sa degreveze bugetul mai un timp scurt la semafor, mai niste crescatorii de capuse in parcuri, mai o viespe, un tantar tigru.....
2
0
ce fluidizarea circulatiei? nimeni nu a auzit de asa ceva. incepand de la soferi, care freaca ariciu pe banda a 3a cu 10 la ora si pana la pietonii care se arunca pe trecerile de pietoni. ar trebui sa recunoastem ca suntem niste soferi si niste pietoni de rahat, nu ne gandim la ceilalti.
7
0
In conditiile date poate ar trebui sa mai stai dracului si acasa sau sa eviti zona!
4
1
Ce faceti cu semaforul din Km 5 care traverseaza str Mangaliei spre Pandurului ?! Cum puteti lasa un semafor pt pietoni cu doar 13 secunde?!! Veniti si vedeti cum trec batranii si mai ales sa ai si problem locomotorii !
1
3
a psd-ului fatza de Constanteni.eu pot sa estimez cam cate secunde mai am pana se schimba culoarea semaforului?puneti ba cronometrele inapoi pe semafoare,sa stie omul ce are de facut!de-aia se intampla accidente in intersectiile minunate din C-ta.
4
1
Mai bine pun camere de supraveghere, sa se vada clar cine forteaza semaforul.
4
1
Cine si de unde a cumparat softul asta?Fel si fel de nastrusnicii,ba inimioare,ba sageti in loc de galben intermitent.Asa cum a mai fost semnalat,timpul acordat traversarii la intersectia Ion Ratiu cu Mamaia este de toata jena!
3
1
24 de secunde? daca esti batran, ai multe sacosi, ai copii mici sau pur si simplu cu probleme de sanatate, nu mai ajungi pe trotuarul celalalt!
8
2
Subscriu celor care doresc re-montarea cronometrului la semafoare, atat pt auto cat si pt pietoni.
8
5
Care este minaria pentru care s-au demontat cronometrele de la stopuri. S-au demontat si stopuri pentru pietoni. Astianu imbunatatesc nimic. din contra, ne complica viata pentru cinestie ce parndarat.Montati din nou ceasurile de stopuri. In era informaticii, cica nu stiu sa faca softul.Plecati acasa daca nu sinteti in stare. Fagadauasta este primar la Constanta? Am inbceput sa am dubii.Cazinou,nu,sosea de coasta,nu, teatru,nu, opera, nu , defrisari,da, betoane,da, etc.Mai vreti?Pentru astea trebuie manifestatii,nu pentru aiureli.
8
5
Si eu sunt pro,ideii celui de mai jos,in legatura cu semafoarele cu secundar.In primul rand sunt mai sigure,atentionand atat soferul cat si pietonul de timpul ramas pentru trecere.Cel nou nu iti mai da sansa asta,iar tu ca sofer vei forta mai des pe portocaliu,e in natura firii umane,e joc psihologic.Asa secundarul iti transmite exact timpul necesar vizual cat si mental,reactia de a opri atunci cand mai ai 2-3 secunde pe semafor,v-a spori sansa de reducere a accidentelor.Asta e o parere personala,e ceea ce vad si simt eu la semafor.
16
4
Fagadau lasa secundele la semafor daca vrei sa fi iubit de soferi.Daca n-ai bani iti dam 1 leu pe luna numai fi si tu util orasului cu ceva.
14
7
Daca legea zice ca trebuie sa se monteze verde intermitent la aceeasi inaltime cu verdele general de ce mai trebuie sa comenteze unii care habar nu au sa conduca?! Respectati legea, conduceti cu 50 kmh si o sa fie bine !!!
15
1
La Delfinariu este riscant pietoni indisciplinati timpii de traversare virajul la dreapta si scgimbarea semaforului f repede de aici cozi siruri interminabile nervi ...acelasi aspect se intalneste si la intersectia Mamaia cu Ion Ratiu ...11 secunde oare cei de se ocupa de fluidizarea traficului merg si in teren sau nu sunt profesionisti ....
5
2
ma intreb zilnic daca responsabilii din administratia locala circula prin oras. Nu se vede deloc acest lucru!
7
2
Cand semaforizati caraiman cu mangaliei ?????? Niste cacanri astia de la primarie !
5
7
La intersectia de la delfinariu daca te incumeti sa traversezi bulevardul mamaia e jale. Nu apuci sa ajungi la jumatatea bulevardului ca se schimba culoarea semaforului in rosu si incepe calvarul. Chiar n a verificat nimeni asta ? Ce minti luminate avem! Dorel !
20
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108