REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Monarhiştii constănţeni devin statutari cu acte în regulă

Monarhiştii constănţeni devin statutari cu acte în regulă

Replica API 3 decembrie 2014 | 22:45 170

O nouă filială în peisajul activismului civic constănţean se va pune pe picioare. Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei va avea o filială, la Constanţa, după un an de demersuri de legalizare şi, prin urmare, „rupere” de Bucureşti. Pentru aceasta, s-a făcut apel la adunarea generală, care va avea loc sâmbătă, 13 decembrie a.c.

„Se va alege şi vota conducerea asociaţiei noastre, se vor achita cotizaţiile şi se vor completa adeziuni. Vă rog confirmaţi participarea dvs. Aceasta va fi ultima întrunire a noastră din acest an, motiv pentru care celor care din diferite motive nu pot participa le urez "Sărbători fericite!". Trăiască Regele!”, se arată în anunţul pentru mobilizare.

„Cu un an în urmă, cineva a început să facă demersurile pentru legalizarea filialei noastre, deocamdată, am rămas în postura de sucursală a Bucureştiului, dar nu au finalizat şi pentru că nu vor să se ocupe de conducerea filialei, trebuie să facem toate demersurile şi să mergem mai departe cu schimbarea statutului şi finalizarea actelor. Se ocupă domnul vicepreşedinte, Emil Sandu, care este şi preşedinte pe tineret. (...) Deocamdată, noi avem în jur de 48 de persoane, poate 50, dar noi nu trebuie să ne încadrăm. Numărul minim ar fi de 50 de persoane pentru constituirea filialei din Constanţa, dar asta este după legea Congresului 2 al ANRM. Practic, legalizarea a început înainte, atunci noi nu trebuie să ne încadrăm acestei noi reguli, ci celei de la primul Congres, care nu presupunea un număr minim”, a spus preşedintele interimar al ANRM Constanţa, Adriana Mertea, pentru Replica. De asemenea, actualul lider al formaţiunii locale susţine că intenţiile sunt de continuare a promovării asociaţiei şi de participarea fie la evenimente culturale locale, fie la întruniri cu tentă monarhică, la care a fost nelipsită până în prezent.

„După finalizarea legalizării, în afară de evenimentele pe care le-am avut, probabil acţiuni în stradă, direct în legătură cu oamenii din Constanţa. Avem un proiect cu liceul „Ferdinand” şi probabil că vom merge mai departe pe acest proiect, prin care susţineam nişte lecţii deschise cu elevii de acolo şi le vorbim despre monarhie. Mai departe, vom participa la evenimentele de lansare de carte a Casei Regale, vom fi alături de muzee, în principal cel de Istorie, dar am înţeles că şi cel de Marină va face noi acţiuni şi, bineînţeles, vom lua parte la toate acţiunile de pe ţară”, a mai spus Mertea, pentru Replica.

În ceea ce priveşte viitoarea conducere, actualul lider al ANRM Constanţa susţine că, personal, va candida pentru continuarea mandatului, însă nu este exclusă şi posibilitatea unor nume noi la şefia viitoarei filiale.

„Acesta este rolul adunării generale, ca să fixăm o nouă conducere. Dacă mă întrebaţi dacă voi candida la funcţia de preşedinte pe mai departe, da, intenţia mea este să candidez, dar nu ştiu cine va mai candida. După cum ştiţi, oricine poate candida sau poate să se autopropună, există posibilităţi ca altcineva să câştige aceste alegeri”, a concluzionat Mertea, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108