REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Moșia din Faleză Nord: Italienii și-au CUMPĂRAT STRADĂ în buza mării

Moșia din Faleză Nord: Italienii și-au CUMPĂRAT STRADĂ în buza mării

Replica API 5 martie 2020 | 00:36 8865

Un investitor italian a îngrădit un teren din Faleză Nord, pe strada Unirii numărul 10, acolo unde, probabil, intenționează să construiască un mastodont cu 18 etaje, după cum se tem locuitorii din zonă. Proprietarul terenului aflat în buza mării este SC Total Financial Consulting SRL, administrată de un italian, Piccin Maurizio.

Piccin Maurizio

Acelaşi care este asociat şi la firma Alcor Merchant SRL, deţinută de soţii Bârcă, cea care a demarat, iniţial, procedurile pentru realizarea complexului. Terenul a fost împrejmuit, a fost amplasat un panou informativ prin intermediul căruia constănțenii din zonă sunt înștiințați că șantierul este în lucru. Autorizația 1607 pentru împrejmuire a fost obținută pe 25 septembrie 2019.

Trebuie precizat faptul că, în 2005, Alcor Merchant SRL a elaborat Planul Urbanitic de Detaliu pentru o construcție ce urma să fie edificată pe acest teren din Faleză Nord, la doar un an după ce a obţinut terenul în suprafaţă de 2950 mp.

PUD-ul prevedea construcţia unui imobil 2S+P+18E locuinţe şi restaurant pe strada Unirii nr.10, pe terenul in supra faţă de 2950 mp, proprietate particulară SC Alcor Merchant SRL, deţinută de soţii Cristian şi Oana Bârcă, şi italianul Piccin Maurizio.

Potrivit PUD, se propunea construirea unui bloc cu apartamente cu regim de înălțime de S1+S2+P-+-18 E cu restaurant panoramic la ultimul etaj şi un corp de clădire SI+S2+P parţial având funcţiunea garaj şi sala de sport. Acelaşi PUD a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate ale Consiliului Local.

Din cauza crizei economice, proiectul din Faleză Nord a fost „cedat” partenerului italian, ce deţine firma SC Total Financial Consulting SRL. Deocamdată, italianul a obținut autorizația doar pentru împrejmuire, nu și pentru construire, după cum ne-au confirmat reprezentanții primăriei. Însă, dacă vor începe lucrările, se preconizează un război lung cu investitorul, în contextul în care constănţenii din zonă anunţă că vor bloca proiectul. De punctat faptul că, în 2012, societatea SC Alcor Merchant SRL se lăuda pe facebook cu mega proiectul realizat la o distanță de 50 de m de plajă, despre care spunea că este o clădire rezidențială. Proiectul a fost intitulat „Solaris Tower Constanța”, urmând ca, cel mai probabil, să-și păstreze titulatura.

Soţii Bârcă, care administrează Alcor Merchant SRL, mai deţin şi alte firme, printre care Alcor Construct, ce s-a implicat în proiectul lui Radu Mazăre, ”Locuinţe pentru tineri pe Baba Novac”, însă care s-a retras, ulterior.

Societatea Alcor Construct este în procedură de faliment din 2011, acţiunea fiind depusă pe rolul Tribunalului Constanţa în 2010. Printre creditorii care s-au înscris în masa credală este şi consilierul Alexandru Bogdan Bola, în prezent șeful ABADL Constanța, ce se află pe lista celor care au plătit parţial sau integral apartamentele de la Orion, ridicat de Alcor Construct, dar nu au mai intrat în posesia lor din cauza falimentului Alcor Construct.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aduc gunoiul din Italia care este sugrumata de gunoaie si le-ngroapa sub blocurile construite pentru Romanica... sa le trag muie
1
0
Construiti pana in apa ,si chiar si pe stavilopozi sa ne luati maciucile in gura ca de ...atat putem sa va spunem . In rest o sa ajunga Faleza Nord o Poarta sase
12
1
Prin numele SRL ului va iau la misto!Italienii o sa isi suga pula ca nu se mai construieste nimic ba chiar trebuie sa si zica unde au licitat,daca au licitat,sau cum s a desfasurat procesul vanzare-cumparare,cine a semnat din partea STATULUI ROMAN sa se duca la puscarie,ca toate numele implicate in aceasta hotie bine-gandita
10
0
Boicotati chiciul
11
0
La noi se poate. A se vedea str. Pescarilor care se inchide intr-o vila si apoi continua dupa.
9
0
Cireasa de pe tort mi se pare numele proiectantului: "atat s-a putut srl"..
13
0
Sa le sugi madularele la toti cainii din Faleza Nord.
3
6
A vandut tot orasu mazare
15
1
cei care sunteti vecini priviti rasaritul cit timp mai puteti pina nu face "italeanu" blocul sa va ia lumina
14
4
Votati PSD in continuare si veti avIa o vEata buna hahahahaha
13
6
stai sa vezi cum se scot toate dosarele dupa alegeri, va fi jale
20
1
Important e numele alora care i-au vandut terenul, care i-au dat autorizatiile de construire si toti complicii. Aia sa raspunda la intrebari. Asa, noi ne agitam degeaba.
22
0
Unde plua mea ai vazut tu constructii la 50m de plaja, in afara de de tigania de la noi? Cum sa nu incurce, cand ingradesti si blochezi accesul pe faleza si intr-o parte a cartierului? Mai ales ca se consturieste la 2-3m de un bloc existent.
21
5
Nu vad cu ce i-ar incurca aceasta investitie pe constantenii din zona, desigur ca ei vor sa ramanem la acest stadiu, sa nu ne dezvoltam, sa poata ei sa-si creasca cainii si gainile in fata blocului. Un turn este binevenit acolo, sper sa se realizeze si investitorul sa nu se lase impresionat si intimidat de basinile unora. Peste tot in orasele dezvoltate sunt cladiri inalte, dar la noi nu se poate ca deranjeaza taranii de oras care se cred stapani pe coclauri.
11
38
si-a tras fagadau banii de campanie!
20
9
Cristi Barca este un idiot megaloman care a dat teapa multor creditori si furnizori de materiale. Prostu asta a reusit sa-si imbarlige si angajatii sa ia credite pt el sau sa-i gireze creditele. Apoi, prostu satului a luat si bani de la camatari, a pierdut si casa socrilor iar acum sta cu chirie si se ascunde , sa nu-l gaseasca creditorii.
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272