REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Moţiunea opoziţiei a picat. Culeţu: "Vor mai fi ciocniri pe marginea bugetului"

Moţiunea opoziţiei a picat. Culeţu: "Vor mai fi ciocniri pe marginea bugetului"

Replica API 29 noiembrie 2013 | 00:00 164

Dezbateri aprinse joi după-amiază în Parlamentul României, în privinţa bugetului pentru anul 2014. Respectându-şi blazonul de opoziţie, grupurile deputaţilor PDL şi PP-DD au depus moţiunea simplă, intitulată "Taxarea până la capăt. USL te vrea sărac". Iniţiativa a fost dezbătută şi votată joi de plenul Camerei Deputaţilor şi, după o serie de ciocniri verbale, a fost respinsă. Semnatar al moţiunii şi prezent la votul din plen, deputatul Forţei Civice, Dănuţ Culeţu s-a arătat dezamăgit nu doar de situaţia economică, care este abordată printr-o "lipsă atrocede profesionalism", ci şi de dezbaterile care nu s-au încadrat în limbajul care caracterizează un Parlament naţional. "Au fost peste 250 de voturi "împotriva" moţiunii şi 57 "pentru". Este grav că toate luările de poziţie ale puterii s-au referit doar la erorile comise de guvernarea precedentă, aruncând pisica în curtea altora, fără să-şi asume responsabilitatea pentru propriile fapte. Nu mai există limita de majorare a taxelor, puterea de cumpărare s-a micşorat simţitor. Ceea ce a spus Chiţoiu (Daniel Chiţoiu, Ministrul Finanţelor Publice - n.r.), denotă o lipsă atroce de profesionalism. Îmi pare rău că nu am văzut profesionişti care să trateze problema economică cu răspundere. Nu va mai fi o altă moţiune, urmează să se dezbată bugetul şi vor mai fi câteva ciocniri, dar văd că se degradează atmosfera care ar trebui să caracterizeze un Parlament", a declarat, pentru "Replica", deputatul constănţean. La rândul său, deputatul democrat-liberal,Florin Gheorghe, s-a arătat dezamăgit de mobilizarea deficitară a iniţiatorilor, care s-au "trezit" în faţa unui fapt neplăcut: mai puţine voturi, decât semnatari ai moţiunii. "Era de aşteptat să fie respinsă moţiunea. Au fost mai puţine voturi, decât cei care au semnat iniţial pentru ea. Asta e. Când nu eşti în stare să îţi asumi responsabilitatea, dai vina pe alţii, pe fosta guvernare. E un sport naţional, mai ales când e vorba de Victor Ponta, care nu-şi asumă niciodată nimic. Asta e, de luni se reiau dezbaterile pentru buget şi cred că pe joi se încheie", a declarat, pentru "Replica", Florin Gheorghe.

Comisiile reunite ale parlamentarilor de buget-finanţe au adoptat textul legii bugetului de stat pe anul 2014. Este vorba de 54 de articole, iar senatorii şi deputaţii continuă până vineri dezbaterile şi votul pe anexele la proiectul de lege, mai exact sumele care vor reveni ministerelor şi instituţiilor din subordinea executivului. Textul proiectului de buget pentru 2014 a fost adoptat în cea mai mare parte în forma promovată de Guvern.

Marius VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108