REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Muncitorii de pe bdul. Al. Lăpușneanu, la începutul zilei de muncă cu berea în nas, la umbră!

Muncitorii de pe bdul. Al. Lăpușneanu, la începutul zilei de muncă cu berea în nas, la umbră!

Ana Maria LIPAN 17 iunie 2023 | 00:00 4221

Locuitorii orașului au ajuns să evite cu orice preț zona bulevardului Al. Lăpușneanu, transformată într-un șantier perpetuu. Deși autoritățile continuă să emită noi termene de finalizare a lucrărilor începute în urmă cu mai bine de doi ani, situația de pe teren pare să stagneze. După ce Replica a prezentat situația antreprenorului care se ocupă de proiect, a venit acum momentul să-i aducem în atenția publicului și pe cei care execută sarcinile de pe șantier. Pentru a prinde energie, Doreii, proaspăt ajunși la muncă, s-au așezat la umbră și și-au făcut tabieturile de dimineață. Nelipsitele PET-uri de bere zăceau și ele lângă mormanul de pietriș. 

Muncitorii de pe bdul.  Al. Lapusneanu, la inceputul zilei de munca cu berea in nas, la umbra!

Locuitorii Constanței, în special șoferii, știu că trebuie să evite bulevardul Al. Lăpușneanu, devenit șantier perpetuu. Reprezentanții firmelor contractate pentru executarea lucrărilor nu par să se grăbească să termine ceea ce au început, cu mai bine de doi ani în urmă. Iar ”experții” de la Hidro Salt B 92, care se ocupă de bulevardul AL. Lăpușneanu, nu fac excepție de la regulă. 

Muncitorii de pe bdul.  Al. Lapusneanu, la inceputul zilei de munca cu berea in nas, la umbra!

Lucrările avansează extrem de greu, iar calitatea porțiunilor finalizate lasă de dorit. Autoritățile locale ne spun de aproape trei ani că lucrările de pe Lăpușneanu se vor termina, dar pare, mai degrabă, un vis aproape imposibil de îndeplinit. Termenul limită pentru executarea lucrărilor este decembrie 2023, dar la cum avansează în momentul de față lucrările, acest termen pare unul ireal.

Muncitorii de pe bdul.  Al. Lapusneanu, la inceputul zilei de munca cu berea in nas, la umbra!

Pe multe porțiuni, pista de biciclete este ”presărată” cu gropi sau guri de canalizare care pot pune în pericol viața bicicliștilor. De asemenea, în zona Dacia pavajul este spart pe o suprafață destul de mare. 

Muncitorii de pe bdul.  Al. Lapusneanu, la inceputul zilei de munca cu berea in nas, la umbra!

Replica a detaliat în articolele anterioare situația firmei contractate pentru executarea acestor lucrări, cunoscută pentru lucrările de mântuială și țepele date în trecut. A venit momentul însă să discutăm și despre cei care se află zilnic pe șantier și care duc greul lucrărilor. Privindu-i, nu e de mirare că lucrările au o calitate îndoielnică și nu arată nici pe departe așa cum ar fi trebuit să o facă.

Muncitorii de pe bdul.  Al. Lapusneanu, la inceputul zilei de munca cu berea in nas, la umbra!

“Meseriașii” pare că vin deja obosiți la muncă și nu renunță la tabieturile de dimineață. Vineri, 16 iunie a.c., mai mulți muncitori puteau fi zăriți așezați la umbră, în spatele mormanelor de pietriș, care au devenit deja parte din peisajul urban, și își făceau curaj să înceapă treaba.

Muncitorii de pe bdul.  Al. Lapusneanu, la inceputul zilei de munca cu berea in nas, la umbra!

Lângă aceștia zăceau nelipsitele PET-uri de bere, în locul cafelei. Cu așa un început de zi de lucru, nici nu ne miră aliniamentul pavelelor!  

Ce firme se ocupă de lucrările de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu

Contractul pentru realizarea acestui proiect a fost semnat în data de 17 martie 2021 cu Asocierea formată din SC Hidro Salt B 92 SRL și Trace Group Hold PLC, o firmă din Bulgaria. Acesta prevedea o perioadă de execuție de maximum 540 de zile de la data semnării, anume 17 septembrie 2022. Societatea bucureșteană Hidro Salt B92 este controlată de familia Băiculescu, o apropiată a fostului edil al Bucureștiului, Sorin Oprescu, în mandatul căruia au obținut mai multe contracte cu primăria capitalei. Compania acestora a înregistrat în anul fiscal 2021 o cifră de afaceri în valoare de 59.301.988 de lei, profit de 1.885.510 de lei și datorii ce se ridică la suma de 43.829.756 de lei.

Specialiști în dat țepe

Aceasta nu este prima colaborare a firmei cu Primăria Constanța, ajungând să fie chiar dată în judecată de către municipalitate în 2021 pentru recuperarea unor prejudicii cauzate ca urmare a unui contract câștigat de SC Hidro Salt B 92 SRL, cu privire la obiectivul de investiții „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului cu program sportiv „Nicolae Rotaru“, ce a costat nu mai puțin de  4.970.276,87 lei, fără TVA. Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ a rămas un șantier abandonat, iar primăria a reziliat contractul cu Hidro Salt B 92 SRL, urmând apoi o serie de dosare pe rolul instanțelor din Constanța.

Trebuie menționat și faptul că țepele date de Hidro Salt pot fi considerate un fenomen național, ajungând cunoscută pentru mai multe cazuri în care nu și-a onorat obligațiile, ce îi reveneau în urma încheierii contractelor cu diverse unități administrativ teritoriale. În 2019, firma a abandonat lucrările pentru asfaltarea a 10 km de drum din municipiul Brăila. Și la Buzău, societatea a abandonat lucrările la Blocul Operator de la Spitalul Județean. În 2012, Hidro Salt B 92 a obținut contractul pentru reabilitarea Școlii „Ștefan cel Mare“ din Focșani, finanțat din fonduri europene, după ce au ofertat 4.960.039,45 lei plus TVA, un preț cu 50% mai mic decât valoarea estimată de 11.250.916 lei la care s-a adăugat TVA. Un an mai târziu, constructorul a solicitat încă 2 milioane de lei, invocând lucrări neprevăzute în documentația tehnică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si romanii fac aceleasi lucrari in strainatate dar o calitate superioara fata de cele facute in Cta
3
0
Arata si teii care au murit dupa ce au taiat radacinile, cand le aratati?
5
0
Arata si teii care au murit dupa ce au taiat radacinile, cand le aratati?
5
0
Rautaciosilor, sticlele sunt puse la 50 m si sunt pentru atingerea normei. De un an nu au reusit sa atingă norma de 50m pe zi .Nici berea nu au baut-o.Mai bine le puneti si voi o bere lângă , poate termina mai repede
7
1
primăria doarme, pnl, vaaan gura cu Chiatcu plmele
13
0
Acelea erau sticle de bere sub acoperire
9
0
Multa mwe cu kkt chitac si tuturor sustinatorilor sai
13
4
a fost rau in comunism dar acum e dezastru. genocid in 34 de ani de maffie
14
1
Pai dacă au fost sa dea șpagă pe Hașdeu la Maestro Pizza la fratele H I R A e normal sa-i doară la bască
9
1
Au aparut muncitori multi din alte tari... salarii cred ca au mici... patronii lor se imbogatesc . Daca ar da salarii bune ar avea romani dar nu ar mai ramane bani de case chiar blocuri masini vacante etc. Tara asta este el dorado pentru toti cei cu moralitate indoielnica. Nimeni nu tine cont de nimic. Bani si atat.
13
1
Tara de bețivi. Strainii invata numai lucruri bune
12
4
daca erau cunoscuti drept cai breji, cit a fost spaga de li s-au dat lucrarile? trebuie sa adune si pnl bani ptr alegerile de la anul. pe lapusneanu situatia este groaznica, disconfort ptr riverani si mai ales ptr traficul auto. chitac si lupu se pling ca este campanie de discreditare, dar s-au discreditat singuri. cred ca au oglinda fermecata, care ii arata frumosi si destepti.
17
0
asa este , oameni pregatiti si seriosi au plecat de mult din tara , au ramas tiganii , necalificatii carpaci platiti pe salarii vai mama lor , la ce sa te astepti , cand lucrezi la firme fantoma controlate de excroci , asa zisi patroni aparuti ca ciupercile dupa ploaie ,scolile de meserii s au ales praful demult , de fapt asta s a vrut dar cee ce trebuie sa stie toata lumea este ca muncitorul roman este alcoolic si nu rezista fara bautura la munca , aia este puterea lui alcoolul .
16
1
Și ITM ul pulii ce face? Cloacă de corupți
21
1
,,Orice activitate incepe cu o binemeritata pauza!" .Asa spunea o vorba pe vremuri.
15
1
Cei calificati si seriosi lucreaza peste granita , pe salarii corecte ....Ceilalti muncesc pentru firme tepare de doi lei ,ale patronilor care sunt mana in mana cu derbedeii care fac politica,iar patronii se fac ca-i platesc..ei se fac ca muncesc ! Asta e....problema trebuie cautata de la varf , de acolo incep problemele , nu de la sticlele Doreilor !
19
5
specialisti, muncitorii adevarati au plecat inafara! au rama chiulangii , galgaragii,cei care nu le place munca, se tarasc pentru o bere, doua paini si un parizer din plastic ,asta i viata lor, grosul banilor sunt tepuiti de sefi si politicieni care sporesc averile!
21
1
Nu am eu timp și chef sa verific toate șoselele voastre. Eu sunt cel mai tare analist militar de la digi24. Acolo mă găsiți în fiecare seară.
22
4
Da, asta e calitatea fortei de munca de aici si lucrarile sunt de p*****a calitate.
26
1
poate dati numele dirigintilor de santier ai primariei, atat pentru lucrarile de reamenajare bulevarde cat si a celor de la inlocuirea tevilor de termoficare. sa stie constantenul cui sa-i sparga oua in cap.
24
1
Lucrările se vor termina cand se va termina berea . Adică niciodată.
28
2
Chitac e prins iar din nou în ofsaid Nu vede nu aude Dormi liniștit la alegeri penele o să ia cat trebuie Ca personaj ești terminat ca fostele țigări Amiral Mai candidează o dată din partea penele și ai să vezi voturi
26
3
Primaria cta a auzit de functia de diriginte de santier ? Se afla pe santier dirigintele de santier ? De ce s au scos dalele de pe stefan cel mare ? Nu a existat diriginte densantier care sa supravegheze lucrarile ? De ce presa nu spune aceste lucruri ?
40
0
Sa se dea un ordin sa se inlocuiasca absolut toate dalele sparte pe banii constructorului. Acestea sunt transportate neglijent gramada in cupa excavatorului si apoi aruncate unele peste altele de la circa 2 metri inaltime la locul punerii in opera. In acest fel se sparg si se ciobesc mai mult de jumatate din ele pentru ca oricum acestea sunt de o calitate foarte p*****a predominand nisipul in compozitia lor, ca si bordurile de altfel. Stratul subtire de pamant vegetal a fost asternut peste piatra sparta si ciment astfel incat copacii plantati noi nu vor avea unde sa-si dezvolte radacinile iar cei mai batrani deja existenti se vor usca pentru ca apa de ploaie nu mai are pe unde sa se infiltreze. Lasand la o parte ca i-au nenorocit rupandu-le scoarta.Un tei ajunge la dimensiunile actuale in circa 70-80 ani asa ca in viata asta nu vom mai beneficia de umbra si oxigenul lor.Acesti criminali trebuie sa infunde puscariile in frunte cu Merla si Chitac.Amenzile de la Mediu nu ii sperie deloc.
37
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468