REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mystic Beach din Faleză Nord a primit o VESTE proastă de la INSTANŢA de JUDECATĂ

Mystic Beach din Faleză Nord a primit o VESTE proastă de la INSTANŢA de JUDECATĂ

Replica API 2 septembrie 2020 | 00:39 5212

Scandalul beach barurilor a izbucnit încă din primăvară, atunci când au fost efectuate mai multe controale, inclusiv pe plaja din Faleză Nord, acolo unde au fost prezenți și procurorii. Unul dintre operatori a fost Mystic Beach SRL, care a primit și avertisment în vederea demolării construcțiilor găsite ca ilegale, după care i s-a impus demolarea. Astfel, un document (act administrativ-notificare) a fost emis de ABADL, iar reprezentanții societății au mers în instanță pentru anularea acestuia, invocând chiar și faptul că mai multe persoane riscă să-și piardă locul de muncă. Magistrații le-au respins cererea.

Prin actul administrativ emis de ABADL, societatea a fost somată ca, în termen de 3 zile calendaristice de la primire, să procedeze la desființarea construcției ilegale de tip beach-bar, edificată fără autorizație de construire pe sectorul de plajă din Faleză Nord, construcție care nu este prevăzută în PUZ-amenajare plaja Municipiului Constanța și stațiunea Mamaia, modificat prin HCL nr.122/2013 și pentru care nu dețin acordul scris al ABADL, iar în cazul în care nu se dă curs solicitării se va proceda la desființarea construcției edificate fără autorizație de construire și se va proceda la rezilierea contractului de închiriere nr.2324/2018.

Șirul evenimentelor

În luna mai au avut loc mai multe controale. Astfel, în data de 8.05.2020, în urma controlului efectuat de inspectorii ABADL s-a constatat că Mystic Beach SRL a amplasat pe sectorul de plajă închiriat o constructie de lemn cu funcția dotări de plajă, un beach bar cu suprafața de 50 mp, o podină de lemn cu suprafața de 50 mp cu rol de terasă, o construcție din lemn cu suprafața de 60 mp pentru depozitarea dotărilor de plajă.Totodată, s-a consemnat că societatea nu deține act aditional pentru beach-bar, pe sectorul de plajă acest tip de constructive nefiind prevăzut în PUZ și s-au stabilit ca masuri sistarea lucrărilor și dezafectarea construcției până la data de 11.05.

Firma a cerut prelungirea termenului de dezafectare, adresa la care i s-a răspuns că nu sunt de acord cu prelungirea termenului înștiințându-i că a fost demarată procedura de desființare a construcțiilor ilegale. Tot pe 11 mai a fost notificată Primăria Constanța cu privire la existența construcțiilor ilegale de pe plaja respectivă. În data de 17.05.2020, a fost emis procesul-verbal de constatare, prin care reclamanta a fost sancționată contravențional. În continuare, pe 3.06.2020, prin adresa ABADL nr. 9313, i s-a solicitat, din nou, societății sistarea lucrărilor până la data de 11.06.2020. Nici pe 16 iunie nu erau sistate. Pe 23.06.2020, se constată, în urma controlului efectuat de inspectorii ABADL că există o construcție cu suprafață de circa 15 mp revazută cu umbrar pe latura dinspre uscat, cu suprafata de 20 mp, în care erau depozitate două vitrine frigorifice și mese. Beach barul funcționa și în iulie.

Ce a decis instanța

Astfel, a fost emisă o notificare prin care se ajungea chiar la rezilierea contractului. Societatea a cerut suspendare executării actului administrativ, iar pe 28.08.2020, magistrații Tribunalului Constanța: ”Respinge cererea de suspendare executare act administrativ. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare - Cererea pentru exercitarea căilor de atac se va depune la Tribunalul Constanţa”, potrivit minutei judecătorești.

Citește și:

Primii clienți ai beach barurilor din Faleză Nord au fost procurorii!

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bola Baga Vola! Da.le jos la cocalari cotetele de pe plaja si la vama veche serparia pizdelor de cauciuc si a labagiilor damboviteni.
4
0
...probabil ca acest cimpanzei si babuini ce au ocupat abuziv locurile de pe plaja cu acordul autoritatilor... cu asa zise beach-baruri ...care sunt cele mai hidoase aplecatori...viseaza ca in scurt timp vor ridica hoteluri de 8 etaje ca pe plaja din Mamaia ...27 septembrie ziua decisiva...
3
1
de ce numai pentru unii ?!? dar sutele de metri patrati de ocupare a plajei de catre zum , nu le vede nimeni , sau au stiut unde sa dea spaga...!?!
7
0
Parca aceste maghernite erau si anul trecut, si acum doi ani. Au fost efectuate controale si solutia desfiintarii vine la final de sezon cand oricum si-au facut treaba, si-au incasat banii. Pe aceeasi premiza, teoretic, in primavara imi iau trei scanduri si construiesc si eu o maghernita. Daca o desfiinteaza la finalul sezonului este f bine. Pe sezon fac bani. Cine este vinovatul ptr aceasta situatie!?
5
0
actioneaza la cerere. Faleza Constanta, peninsula "consilierilor", plaja Eforie Nord, pana la Eforie Sud, zona de protectie a lacului Belona, sunt in grija lor, sau nu? Agentia Aromana de Ape, nu se dezminte!
10
0
Sa se desfinteze toste maghernitele, sezlongurile si umbrelele de pe plaja 3 papuci. Sa ramana plaja libera pentru constanteni. Duceti-va in Mamaia care vreti sezlong si umbrela.
12
1
Plaja este agresata de diferite constructii si amenajari tiganesti.
14
0
si maticheasca pletosu ei si mafia lu orlando si gasca ce fac?
7
0
Si il desfinteaza in Toamna, asa-i? Cand oricum faceau asta...
10
0
Cosmelii ,,, cica baruri-restaurante !
14
0
Si aia de la Dacica au terorizat cartierul toata vara cu muzica ... nu-i intreaba nimeni de sanatate. ..
13
1
ai belit cariciu boss
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108