REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nava umanitară Sea-Watch, cu 42 de migranţi blocaţi la bord de 13 zile, e un butoi cu pulbere: Captivii vor să spargă blocada italiană

Nava umanitară Sea-Watch, cu 42 de migranţi blocaţi la bord de 13 zile, e un butoi cu pulbere: Captivii vor să spargă blocada italiană

Replica API 26 iunie 2019 | 00:00 514

Tensiunea era în creştere marţi la bordul navei umanitare Sea-Watch, care ameninţă să forţeze blocada italiană din largul insulei Lampedusa pentru a debarca cei 42 de migranţi blocaţi la bord de 13 zile, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

"Voi intra în apele italiene şi îi voi duce la loc sigur pe Lampedusa", a declarat căpitanul Carola Rackete, într-un interviu publicat marţi de cotidianul italian La Repubblica.

Ea a precizat că aşteaptă decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, care urmează să se pronunţe marţi după-amiază privind o cerere de "măsuri provizorii" depusă de ONG-ul german Sea-Watch.

Tânăra germană de 31 de ani care ocupă postul de căpitan riscă să fie urmărită în justiţie pentru ajutor adus imigraţiei clandestine, precum şi confiscarea navei şi o amendă de 50.000 de euro, conform unui nou decret al ministrului italian de interne, Matteo Salvini.

"În ceea ce mă priveşte, Sea-Watch nu va ajunge în Italia, poate rămâne acolo până la Crăciun şi Anul Nou", a afirmat marţi dimineaţă omul forte din guvernul italian, care arată cu degetul spre Olanda, ţara sub pavilionul căreia navighează Sea-Watch.

"S-au făcut 13 zile, ar fi avut timp suficient să ajungă în Olanda şi să revină", a adăugat Salvini, acuzând ONG-ul că îi ţine pe migranţi "ostatici" în scopul unei provocări politice.

Din cei 53 de migranţi salvaţi pe 12 iunie de Sea-Watch în largul Libiei, Italia a acceptat să debarce 11 persoane vulnerabile (copii, femei, bolnavi), a reamintit el.

"Acum ajunge! Indiferent ce ne spune Strasbourgul (CEDO - n.r.), cu o mare serenitate, ne vom menţine linia (...) Imaginaţi-vă ce-ar fi dacă o ţară ca Italia, a 2-a putere industrială a Europei, ar lăsa un ONG să dicteze regulile privind imigraţia", a mai spus ministrul.

La faţa locului, preotul parohiei din Lampedusa, unde Liga lui Salvini a obţinut 45% din voturi la alegerile europene din mai, protestează de mai multe zile în faţa bisericii, pentru a solicita debarcarea migranţilor, printre care se află în continuare trei minori.

Zeci de oraşe germane s-au declarat gata să-i primească pe migranţi, iar episcopul din Torino, Cesare Noviglia, a anunţat luni că dioceza sa propune să-i preia pe aceştia.

Într-o înregistrare video difuzată de ONG, un imigrant din Coasta de Fildeş a lansat un apel: "Nu mai putem rezista, suntem ca într-o închisoare, pentru că suntem privaţi de tot (...). Ajutaţi-ne, gândiţi-vă la noi".

În luna ianuarie, 32 de migranţi salvaţi de Sea-Watch au rămas blocaţi timp de 18 zile la bordul navei înainte de a putea debarca în Malta datorită unui acord de repartiţie între mai multe ţări europene.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inconstienta unor indivizi europeni ne va costa pe toti. Trebuie pur si simplu trimisi inapoi. Prin astfel de manevre de invadare se va distruge notiunea de Europa si de specific istoric si se distrug mai mult de 1000 de ani de civilizatie care totusi a dus lumea inainte nu inapoi.
0
0
Debarcatii in Africa de unde au venit.Ce atitea probleme?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108