REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Neglijenţa părinţilor a băgat în pâmânt doi copii în mai puţin de o lună

Neglijenţa părinţilor a băgat în pâmânt doi copii în mai puţin de o lună

Replica API 13 mai 2016 | 00:12 234

Se întâmplă la Constanţa

Se întâmplă la Constanţa

Din neglijenta părinţilor, anual, sute de copii ajung pe patul de spital în urma unor accidente casnice sau ce este şi mai grav, mor. Copilul, pentru a se putea dezvolta în mod normal, are nevoie de condiţii de creştere prielnice, dar şi de protecţia şi mai ales de dragostea părinţilor. Când aceştia sunt prea acaparaţi de obligaţiile lor profesionale sau pur şi simplu îşi lasă copilul nesupravegheat, apar nenorocirile. Aşa se face că în judeţul Constanţa, în mai puţin de o lună de zile, doi copii au murit din cauză că au fost lăsaţi nesupravegheaţi.

În mai puţin de o lună de zile, la Constanţa au existat două astfel de cazuri de neglijenţă. Un băiat de trei ani şi o fetiţă de un an de zile au trecut în lumea îngerilor, deoarece au căzut în hazna. Cazurile par să fie trase la indigo. Primul caz a fost în data de 18 aprilie, a.c., la Cobadin. Atunci, o familie de etnie romă şi-a pierdut fetiţa după ce aceasta a fost lăsată nesupravegheată şi a căzut într-o hazna. Cadrele medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa au fost solicitate să intervină în localitatea Cobadin, pe strada Măceşului. Copilul a fost scos de familie inconştient, iar după ce medicii au efectuat protocolul de resuscitare a fost declarat decedat.

Potrivit poliţiştilor, minora în vârstă de un an şi două luni a fost lăsată nesupravegheată, fapt ce reiese chiar din declaraţia mamei, care susţine că a lăsat-o pe micuţă singură o jumătate de oră. Poliţiştii au deschis în acel moment un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă, ancheta fiind în plină desfăşurare. Miercuri, 11 mai, a.c, siuaţia se repetă.

De această dată este vorba despre un băiat de trei ani din Năvodari. Ajunşi la faţa locului, medicii au efectuat manevrele de resuscitare, copilul fiind transportat în stare gravă, în stop cardio-respirator, la Spitalul Judeţean Constanţa. Din nefericire, copilul a murit, în ciuda eforturilor medicilor. Aceste fapte au avut loc, deoarece în zilele noastre cuvântul copil nu mai are sensul de minune, lucre care este din ce în ce mai vizibil prin neglijenţa de care părinţii dau dovadă.

Neglijarea este definită în art.89, alin.2 al Legii nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, că fiind omisiunea, voluntară sau involuntară, a unei persoane care are responsabilitatea creşterii, îngrijirii sau educării copilului de a lua orice măsură subordonată acestei responsabilităţi, fapt care pune în pericol viaţa, dezvoltarea fizică, mentală, spirituală, morală sau socială, integritatea corporală, sănătatea fizică sau psihică a copilului. Neglijarea se poate prezenta sub mai multe forme, cum ar fi neglijarea alimentară, vestimentară, a igienei copilului, neglijarea medicală, educaţională sau emoţională.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108