REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

NESIMŢIREA continuă! Au dat „năvală” cu maşinile pe plajă, la Vadu! VIDEO

NESIMŢIREA continuă! Au dat „năvală” cu maşinile pe plajă, la Vadu! VIDEO

Replica API 29 august 2017 | 00:00 318

"Cu mașina în buza mării" este tehnica preferată a celor care continuă să cocheteze cu nesimțirea. Fără pic de respect față de ceea ce ne oferă natura, dar și față de cei din jur, mai multe persoane au ales să petreacă o zi – două pe plaja de la Vadu, dar cu autovehiculele parcate pe nisip. Unde mai pui că există și o lege care interzice accesul mașinilor pe plajă!

În fiecare an ne întâlnim cu aceleași problemă: omul este de nedezlipit de mașina din dotare. Chiar și atunci când se află pe nisip. Oamenii legii declanșează procedurile specifice, îi identifică pe făptași, le aplică amenzi, dar se pare că oamenii tot nu se învață minte. Condiserând, probabil, că e vorba de confort, nu le pasă de legi, de cei din jur sau de ceea ce le oferă natura. Și acționează în consecință. La fel s-a petrecut și duminică, 27 august, când plaja de la Vadu a fost peisajul "ornat" cu mașini pe nisip.

Chiar lângă corturi! Un autoturism cu numere de Constanța și un altul cu numere de Bulgaria. Pesemne că persoanele venite la relaxare aveau cele necesare în portbagaj. Dar nu este o scuză, având în vedere că este interzis să pătrunzi cu mașina pe plajă, așa cum este specificat și pe site-ul Primăriei Corbu: "Plajele de la Vadu, Corbu, Sulina şi Sfântu Gheorghe fac parte din Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării, cea mai mare rezervaţie de ţinuturi umede din Europa. Cu excepţia Plajei Sulina, unde s-au realizat investiţii în modernizare, celelalte trei plaje sunt conservate. Pe Plaja Vadu accesul cu maşina sau camparea este interzisă şi se sancţionează cu amendă, este permis doar statul la plajă".

Amintim și faptul că, potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor. De asemenea, este interzis, conform OUG nr 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă, accesul persoanelor însoţite de animale.

Liliana CHIRU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ar fi bine ca autoritatile sa controleze macar daca cei care vin acolo au platit permisele de acces in rezervatie; majoritatea celor care vin sunt oameni cu bani, nu cu putini bani; iar masinile nu au ce cauta pe plaja - plaja este plina de pasari care stau linistite chiar langa oameni, langa corturi, iar motoarele le sperie; am vazut chiar cum isi duceau sky-jet-ul pe plaja; mergeti acolo si vedeti zilnic delfini la 30 de metri de mal; cum credeti ca le este acestora cu motorul sky-jet-ului pe langa cap?
0
0
La Vadu se da 150 la Garda de Mediu sau Apele Romane si stai linistit cu cortul. Baietii cu Dustere vin se fac ca scriu amenzile dai 150 per cort si nu te mai deranjeaza. Garantat, in fiecare an. Sunt si filme pe net cu ei.
3
0
La Vadu se da 150 la Garda de Mediu sau Apele Romane si stai linistit cu cortul. Baietii cu Dustere vin se fac ca scriu amenzile dai 150 per cort si nu te mai deranjeaza. Garantat, in fiecare an. Sunt si filme pe net cu ei.
2
0
Cel mai tare ma doare ca labagii cu masinile erau constanteni. Daca erau turisti,mai treaca mearga,dar noi ce exemplu dam mai departe fratilor? O sa ii cautam pe cei doi din poza sa le taiem rotile
4
1
Probabil numai prin Constanta ca sa realizeze norma de amenzi impusa la RADARE !
1
0
la Vadu si Corbu merge oameni civilizati si ecologisti. Cocalarii merge la Mamaia, acolo ei intra pe plaja cu jeep-urile si aduc sky-jet-uri. Duamna LC va rog io, nu confundati si nu va luati de cei cu mai putini bani.
3
2
Lege proasta, salvati voi acum planeta, ce iau nasapul cu mine acasa?
0
0
Autoritatile nu isi fac treaba ,si rezultatul se vede .Zona aceea de plaja este sub autoritatea Biosferei Delta Dunarii.
1
1
Nu avem Politie Locala , aici Apele Romane sa-si faca treaba ,impreuna cu Politia Nationala .
1
1
politia locala ce face ? ia spaga si inchide ochii!
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108