REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

NESIMȚIȚI. Se PARE că vom avea COD PORTOCALIU de viscol și ninsori, dar meteorologii nu anunță încă, iar prefectul nu vrea să discute cu presa

NESIMȚIȚI. Se PARE că vom avea COD PORTOCALIU de viscol și ninsori, dar meteorologii nu anunță încă, iar prefectul nu vrea să discute cu presa

Replica API 4 ianuarie 2017 | 00:11 509

De joi noapte, SE PRESUPUNE că județul Constanța va fi sub COD PORTOCALIU de vânt puternic și ninsori. Spunem se presupune întrucât Instituția Prefectului a organizat miercuri un comandament pe acest subiect, omițând să anunțe și presa, iar reprezentanții anumitor instituții convocate au demonstrat că sunt total pe lângă subiect și dezinteresate de soarta cetățenilor. Bunăoară, reprezentantul Centrului de Meteorologie Dobrogea a informat Regia Județeană de Drumuri și Poduri că abia mâine (joi, 5 ianuarie) va fi oficial codul portocaliu și că nu a anunțat acest lucru pentru că… între cele două instituții nu există contract. Cu alte cuvinte, că regia care se ocupă de deszăpeziri nu plătește 1.000 de lei pe lună Centrului Meteo pentru a primi informări. Între timp, astfel de informări sunt la liber pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie. Dar, verificarea noastră arată că pentru Constanța nu a fost încă emis cod portocaliu. Probabil, pentru că Centrul de la Constanța așteaptă ziua de joi pentru a transmite, oficial: “Este! Vine vâjul, populație, fii precaută, nu pleca de bezmetică la drum”.

Contactat de Replica de Constanța, reprezentantul regiei de drumuri, Lucian Lungoci, a confirmat situația discutată la Prefectură: “Cei de la meteo ne-au spus că mâine (joi) vor transmite oficial informarea cu privire la cod, care ar urma să intre în vigoare din noaptea de joi, 5 ianuarie. Între timp, nu ne dau informații, că nu avem contract, nu le plătim o mie de lei pe lună. I-am informat că avem acești bani, puteau să spună, nu să meargă de la premisa că regia e într-o situație delicată din punct de vedere financiar”, a spus Lungoci. El a adăugat că oricum nu este de accord cu acest mod de lucru, întrucât astfel de informații sunt de interes public! Mai adăugăm că este interesant că prefectul Adrian Nicolaescu a fost informat, sens în care a convocat și instituțiile abilitate să gestioneze posibilele probleme cauzate de codul portocaliu, dar a “uitat” să și mediatizeze… Probabil, ar fi interesant pentru dumnealui ca lumea să nu aibă habar, să plece la drum, iar ulterior să existe zeci de cazuri de înzăpeziți care cer ajutorul Consiliului Județean.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aaalo, ce-i cu titlul asta de maidan, stati la gratare cu presedintele cjc si injurati pe cine vi se nazare voua?
1
0
ENEL VA ANUNTA PE ACEASTA CALE CA INCOMPETENTII ANGAJATI DE NOI NU VOR INTERVENI DACA CADE RETEAUA. NOI DOAR LUAM SPAGA , NU INGHETAM AFARA PENTRU VOI. GER PLACUT IN BEZNA FRAIERILOR!!! LA MULTI ANI!!1
2
0
Sandu, apuca-te de alta meserie, ca jurnalistica nu-i de tine! Toate posturile de Tv transmit de ieri atentionari de "Cod galben", comunicat de Centrul National de Prognoza Meteo! Nesimtirea e la tine acasa!
2
0
Tot timpul cred ca le-am vazut pe toate, dar uite ca ma uimiti din nou. Dragii mei cetateni praf la cap, este iarna . Prin asta inteleg ca pot exista ninsori, viscole, temperaturi scazute si alte astfel de manisfestari pe care le-am vazut de-a lungul timpului. Daca voi aveti nevoie de avertizari care sa va spuna ca este iarna, va sugerez umil sa migrati spre zonele calde.
5
2
O tara de incompetenti. Angajarile in toate institutiile statului sau facut pe pile si relatii. Sula si prefectura...
9
0
Cam de kkt intr-o zi sa spuneti ca vor fi ninsori slabe si a doua zi sa ii faceti nesimtiti. Voi de unde va luati informatiile?
2
1
Accuwather anunta pentru Constanta 20-35 de cm de zapada...poate cea viscolita, sa speram!
2
3
Are foarte mare dreptate domnul Palaz!!
1
5
Lungoci sa iasa cu lopatelele si galetusa in mormanul de zapada, Ca ltul mai compentent ca el nu se exista...
4
7
In Bulgaria, s-a dat cod galben pentru jumatate de tara: dariknews.bg
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108