REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Netanyahu: „Începe un război lung şi dificil”

Netanyahu: „Începe un război lung şi dificil”

Ana Maria LIPAN 8 octombrie 2023 | 11:46 1915

Sirenele răsună în Israel de la începutul zilei de sâmbătă, în vreme ce vuietul celor câteva mii de rachete lansate din Fâșia Gaza a putut fi auzit de israelienii care s-au adăpostit în buncăre. Premierul Benjamin Netanyahu a spus că Israel "este în război", iar ministrul Apărării a declarat că îl vor câștiga. Bilanțul victimelor din Israel a crescut la cel puțin 300 de morți, a declarat un oficial israelian pentru CNN duminică dimineața. Potrivit presei israeliene, alte peste 1.500 de persoane au fost rănite, după atacul-surpriză al Hamas, constând într-un baraj de câteva mii de rachete, combinat cu infiltrarea de militanţi înarmaţi în localităţi israeliene. În Gaza, riposta israeliană a ucis peste 230 de oameni şi a rănit aproape 1.800, potrivit ministerului Sănătății. Celulele teroriste ale grupării din Gaza au intrat în mai multe comunităţi din sudul ţării. Militanții Hamas s-au infiltrat pe teritoriul țării de pe mare, din aer și pe sol.

Netanyahu: „incepe un razboi lung si dificil”

Israelul a lovit sudul Libanului după ce Hezbollah a atacat dinspre nord. Militanții șiiți vor eliberarea unui teritoriu

Artileria israeliană a lovit duminică sudul Libanului, ca răspuns la un atac armat provenit din această zonă, a anunţat armata israeliană într-un comunicat, citat de France Presse şi Reuters. Hezbollah recunoaște că a tras asupra Israelului și anunță că e solidar cu „rezistența palestiniană victorioasă”, transmite Agerpres. "Artileria israeliană a lovit zona din Liban de unde au fost trase focurile", se spune în comunicatul armatei israeliene (IDF), fără alte precizări despre natura acestui atac. Acest anunţ vine în timp ce Israelul se confruntă de sâmbătă cu o ofensivă din partea mişcării islamiste palestiniene Hamas, lansată din Fâşia Gaza asupra flancului său sudic.

Netanyahu: „incepe un razboi lung si dificil”

Hamas şi alte mişcări palestiniene implicate în lupta armată împotriva Israelului sunt implantate în sudul Libanului, aminteşte AFP, sursa citată de digi24.ro. 

Armata Israelului a plănuit un răspuns dur împotriva Hamas

A Forţele de Apărare ale Israelului au plănuit un răspuns agresiv împotriva Hamas, potrivit unui purtător de cuvânt, citat de CNN. Lt. col. Jonathan Conricus, purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului, a declarat pentru CNN că „multe sute”, posibil chiar o mie de luptători Hamas au fost implicaţi în atacurile surpriză de sâmbătă.

Duminică, la ora locală 4.15, Conricus a afirmat: „Încă luptăm, eliberând ultimele case şi locaţii şi comunităţi şi baze”. „Să sperăm că în zori vom putea să declarăm că am restaurat, în sfârşit, suveranitatea şi ordinea în Israel. Dar nu am reuşit încă acest lucru. Şi asta va fi prioritatea noastră numărul unu”, a spus Conricus. „Apoi vom închide graniţa şi ne vom asigura că nu mai vin alţi terorişti”, a adăugat el. „Şi apoi vom începe să ne concentrăm pe a lovi Hamas cum nu am mai făcut-o niciodată”, a mai spus acesta.

Netanyahu: Israelul „începe un război lung şi dificil”

Cabinetul politic şi de securitate al Israelului s-a reunit, sâmbătă seară, pentru a stabili răspunsul ţării la atacurile surpriză ale Hamas, relatează CNN. Cabinetul a luat „o serie de decizii operative cu scopul de a provoca distrugerea capacităţilor militare şi guvernamentale ale Hamas şi ale Autorităţii Palestiniene”, potrivit unei declaraţii transmise de Biroul premierului din Israel.

Netanyahu: „incepe un razboi lung si dificil”

„Începem un război lung şi dificil. Războiul ne-a fost impus de un atac sângeros al Hamas”, a afirmat premierul israelian Benjamin Netanyahu. „Prima fază se termină în aceste ore cu distrugerea majorităţii forţelor inamice care au intrat pe teritoriul nostru. În acelaşi timp, am început formaţia ofensivă şi ea va continua fără rezerve şi fără pauză până când obiectivele sunt atinse”, a spus Netanyahu.

Israelul are ca scop să „nege abilitatea şi dorinţa (Hamas) de a ameninţa şi a face rău cetăţenilor Israelului pentru mulţi ani de acum înainte”, se arată în declaraţie. „Vom restabili securitatea pentru cetăţenii Israelului şi vom câştiga”, a adăugat Netanyahu. „Printre deciziile luate de cabinet se numără oprirea furnizării de electricitate, combustibil şi mărfuri”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu am vreo parere favorabil politica in nici una din părți ,ne ocupam acum de Israel si ardem evreii pe rug si pe cruci ,si mai târziu izgonim toți musulmanii din Europa si am împăcat ambele tabere si #mweUkraina ,am Vz ca e trending
2
0
Cocalarii și pensionari nu au ce caută in comentarii,și cei cu experiența minima in istorie și politica lumii o sa își dea seama ca Palestina are tot dreptul la acest atac,jos cu israel ,evreii sunt cea mai scârboasă rasa
10
1
Mwe Israel și mwe Ucraina
6
2
Este timpul sa se termine cu arabetii astia imputiti!!! Sper ca Israelul sa rada de pe fata pamantului Hamas-ul si mizeria aia de Palestina!
2
9
Fix ce isi dorea sua
2
2
Unde esti tu Hitler! Sa moara toti evreii si toti ucrainenii.
12
4
Sa nu uitam ca Israelul are in jur de 60 focoase nucleare. Suficiente cat sa rada orice picior da arab din tarile vecine. Cand s-or simti in pericol ca isi pierd tara, sa vezi balamucu dreaq atunci. Rade Iranu de pe harta. Libanu si restu.
15
2
Sper din tot sufletul ca Israelul sa raspunda intr-un mod cel putin similar! Este ingrozitor ce au facut palestinienii!
13
9
a dat acatiste si a facut multa matanii sa inceapa hamas lupta. Asa nu-l mai controleaza nimeni la furaciuni si face ce vrea ca jidanii lui vroiau sa-l matraseasca.
4
2
netanYAHOO du-te de te bășeste în altă parte, intruși sunteti voi pe pamanturile ce apartin de drept palestinienilor
6
7
Iranienii sunt fratii hAUR.
3
3
daca ii tin kwaiele
7
4
Ochi pentru Ochi si Dinte pentru Dinte! O sa le dea Israelienii , cu varf si indesat!
12
2
rachete rusesti ?
6
1
Americane, rusesti... de ambele parti... ce mai conteaza... corbii razboiului castiga din nou.... treaba cu Slava s-a cam fasait... era nevoie de un teatru de razboi ptr a distrage atentie de la problemele principale
8
3
De ce nu spun ce proveniența au rachetele ?
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468