REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nicuşor Constantinescu declară RĂZBOI foştilor aliaţi din PSD şi de la Consiliul Judeţean: „Eu sunt preşedinte şi astăzi”

Nicuşor Constantinescu declară RĂZBOI foştilor aliaţi din PSD şi de la Consiliul Judeţean: „Eu sunt preşedinte şi astăzi”

Replica API 13 iunie 2015 | 13:04 309

Acuzaţii grave, după ce a fost SUSPENDAT din partid

Acuzaţii grave, după ce a fost SUSPENDAT din partid

Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, este hotărât să facă ordine în organizaţia PSD Constanţa. Constantinescu confirmă prin acţiunile şi declaraţiile sale că există un război pe care îl poartă cu preşedintele interimar al PSD Constanţa, Nicolae Moga, dar şi cu Felix Stroe şi Cristinel Dragomir. Vineri, în cadrul unei conferinţe organizată la sediul partidului, Constantinescu nu a ezitat să-i numească trădători, oportunişti, acuzându-l pe senatorul Nicolae Moga că „doar afirmă, nu semnează nimic”.

„Au abandonat proiectele privind finanţarea cluburilor sportive, privind rechizitele în mediul rural şi toate proiectele pe care le-au blocat de frică, de laşitate. Dacă ţi-e frică, te dai de-o parte! Să vină alt consilier judeţean, că sunt atâţia din PSD, pentru cui îi e frică. Deocamdată, în mandatul acesta eu sunt preşedinte şi astăzi. Mi s-a interzis să îmi exercit mandatul temporar. (...) O să merg în Consiliul Judeţean PSD, o să probez tot ceea ce am spus, sper să-mi dea dreptate şi să continuăm împreună într-o echipă unită. Fac un apel acum tuturor primarilor PSD din judeţul Constanţa, tuturor preşedinţilor de organizaţii PSD Constanţa, tuturor consilierilor comunali, orăşeneşti, judeţeni PSD, să vină alături de mine! Eu voi candida la preşedinţia organizaţiei PSD Constanţa din acest an şi pentru că, împreună, vom depăşi această stare de teroare, de frică şi să ducem mai departe proiectele pe care le-am derulat. Este apelul meu! (...) Eu cred în toată lumea, până la proba contrarie. În continuare rămân în parcursul organizaaţei. Sunt dezamăgit şi mâhnit. Şi-au demonstrat valoarea în alegerile prezidenţiale din toamna trecută. Şi-au demonstrat non-valoarea! De-aia şi-au şi dat demisiile. (...) În momentul în care Felix Stroe a rămas simplu membru de partid nu mai are calitatea să mai fie membru în Biroul Permanent, care l-a ales în 2012, din cauză că a demisionat! Faptul că Biroul nou constituit cu domnul preşedinte interimar Moga nu l-a cooptat printr-o hotărâre aşa cum a fost cooptat preşedintele organizaţiei Medgidia Luminiţa Vlădescu sau domnul doctor Grasa. Domnul Stroe nu a fost cooptat printr-o hotărâre. Nici nu a anunţat că îşi retrage demisia, nimic! Atunci, am luat măsura ca acolo unde era reprezentant la prezidenţiale să îl înlocuiesc! Este absolut atributul meu. Domnul Moga am auzit că afirmă, nu semnează nimic, dar afirmă, că aceste decizii sunt nestatutare, că am fugit cu ştampila, că am fugit cu sediul PSD. Toate sunt statutare şi legale!”, a spus Constantinescu.

Prietenii încheiate. Constantinescu a terminat-o cu Moga, Stroe și Dragomir

Președintele suspendat al CJC consideră că i s-a înfipt un cuțit în spate în momentul în care au început răfuielile cu DNA din partea colegilor din partid, care nu au luat nici un fel de poziție, ba chiar, potrivit lui Constantinescu, au profitat de decapitarea organizației pentru a se instala pe posturi.

„Din moment ce domnul fost vicepreședinte Stroe Felix, fost amic și prieten al meu, și-a dat demisia, înțeleg că a rămas simplu membru de partid. Mi se pare normal să îți asumi responsabilitatea înfrângerii la alegerile prezidențiale. Este actul de demnitate și onoare al oricărui om politic, nu trebuie să îți spună cineva să faci acest lucru. Actul de demisie este o decizie unilaterală, este o expresie a fiecăruia, nici nu trebuie aprobată sau respinsă, este un act de voință. La fel și domnul Moga, ca șef al campaniei prezidențiale, și-a dat demisia. În clipa când s-au întâmplat nenorocirile cu Radu Mazăre și a fost reținut, această echipă nu a mai reacționat ca o echipă unită, care să își apere liderii, demnitatea, onoarea, libertățile cetățenești. Nu! Domnul Moga, cel care a pierdut alegerile prezidențiale ca șef de campanie, a fost numit în locul domnului Mazăre interimar și chestiunile astea cu nu a dorit și nu a vrut să nu mi le spuneți mie. Și-a dorit această funcție de președinte interimar! Eu nu aș fi acceptat! Eu, Nicușor Constantinescu, toate campaniile pe care le-am condus, le-am câștigat pe toate! Începând cu cea de consilier municipal independent, din 2000! Eu am luat atunci voturile a trei partide! Pentru că oamenii mă cunosc și atunci când spun ceva, mă țin de cuvânt! Nu ca alții! Începând cu acel moment, în care am constatat în Consiliul Local că degeaba suntem independenți dacă nu avem structuri politice lângă noi, am intrat în 2003, alături de Radu Mazăre, în PSD, unde am găsit o echipă îmbătrânită, cu 15% în sondaje și în alegeri. Am reconstruit echipa și am câștigat alegerile în 2004 la municipiu și la județ și în 2008 la fel și în 2012 la fel! Pe toate aceste campanii le-am condus eu, personal! Eu, dacă aș fi pierdut alegerile prezidențiale, nu aș fi acceptat funcția în locul celui care este arestat preventiv și abuziv, Radu Mazăre! El (Moga – n.r.) nu mai avea dreptul, demisionase și avusese o înfrângere atât de umilitoare cum nu a avut PSD Constanța niciodată sub conducerea lui Radu Mazăre și a mea! Cum adică am pierdut războiul, îmi dau demisia, dar pe urmă mă întorc? Ălălaltul arestat, gata, am scăpat de ei! Nu ales de un Birou, ci parașutat de la București! (...) Să vă mai spun ceva. Când doi câini se bat pe un os şi vine un lup, câinii se unesc împotriva lupului. Nu am văzut atitudinea asta la PSD Constanţa. Mă aşteptam la o reacţie când am fost luat eu şi cu Mazăre. În afară de urări de sănătate, nimic. Noi am fost lideri, noi le-am dat funcţii. Eu nu m-am născut în genunchi. M-am născut în picioare şi mor în picioare!”, a spus Constantinescu. Ruptura dintre Constantinescu și Stroe este mai mult decât evidentă ca urmare a numirii de către primul în funcția de șef al colegiului uninominal de deputați D3 a lui Adrian-George Gâmbuțeanu.

UNPR, noua țintă

Partenerii de guvernare nu mai sunt de încredere pentru Nicușor Constantinescu, pe care îi consideră cel puțin simpli spectatori la decapitarea PSD și profitori, atenți la ușile care se deschid după demolarea organizației social-democrate. Organizatia Judeţeană a PSD Constanţa, prin preşedintele interimar Nicolae Moga, a anunțat vineri că Nicuşor Daniel Constantinescu nu mai este preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD, fiind suspendat din această funcţie tocmai de președintele Victor Ponta. La aflarea veștii, Constantinescu a luat foc.

„Cei care sunt lași, trădători, care bagă cuțitul pe la spate, să plece ei! Să se ducă ei unde le e mai bine, că au plecat totdeauna din floare în floare. Unde e bine? Ubi bene, ibi patria! (Unde este bine, acolo este patria! – trad.). (...) Toți cei care sunt în UNPR nu pățesc nimic. Nu au dosare penale, nu sunt hăituiți, nu sunt amenințați, nu sunt arestați preventiv. (...) Și care e problema? Probabil a fost în presiunea moțiunii, șantajat de partenerii de coaliție. UNPR! Probabil că au fost șantajați. Urmăresc (UNPR – n.r.) să câștige Constanța și județul Constanța, să câștige electoral, Primăria, CJC. Nu e vorba de o amenințare, e vorba de dorința unui partid de a câștiga cât mai multe posturi de consilieri, primari, viceprimari etc. Mi se pare nedrept și laș cum au reacționat colegii mei din conducerea organizației PSD Constanța, domnul Moga, domnul Stroe Felix, domnul Cristinel Dragomir. Mi se pare nedrept și un mod la care nu m-am așteptat că vor reacționa, după câte am trecut împreună. Ce, face UNPR ce vor ei? E problema lor și dorința lor. Ei, singuri, pe liste, nu vor câștiga niciodată mai mult de 2%! Acum văd că este partidul în care nu se întâmplă nimic. Cine este în UNPR nu mai este anchetat de DNA și de binomul SRI-DNA. Asta constat. Văd că și domnul Ghiță s-a înscris. Ghiță Sebastian, care sfătuia organizațiile cum să facă alegeri pe internet și care a luat baza de date a organizațiilor PSD și a făcut un partid nou, care nici n-ați auzit de el și nici s-o să auziți vreodată! (...)”, a mai spus Constantinescu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108