REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
13.9° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Noi dezvăluiri în dosarul șpăgilor de milioane de euro, din Aeroportul Otopeni

Noi dezvăluiri în dosarul șpăgilor de milioane de euro, din Aeroportul Otopeni

Victor ROTARU 23 iulie 2023 | 13:46 1007

Avem noi informații despre dosarul Otopeni. Un document găsit de procurori arată cum țineau evidența mitei patronii Duty Free-urilor din Aeroportul Otopeni. Șpăgile sau așa-zisele cheltuieli operaționale erau de peste 1,5 milioane de euro.

Noi dezvaluiri in dosarul spagilor de milioane de euro, din Aeroportul Otopeni

Se pare că o contabilă a firmelor lui Cătălin Lăscuț și a lui Radu Tănăsescu ar fi predat anchetatorilor un stick pe care se află un folder denumit "Viața e frumoasă".

În acest folder, care a fost creat, la finalul lunii februarie, în 2022, erau înregistrate mai multe sume de bani, dar și produse cosmetice, care erau date drept șpăgi, de către cei care erau implicați în această afacere cu închirierea spațiilor de Duty-Free.

Aceste sume de bani și bunuri se ridică la 7,5 milioane de lei sau 1,5 milioane de euro, iar fiecare dintre cei implicați în acest dosar erau obligați să consemneze sumele de bani sau bunuri care intrau și ieșeau din acest seif, care era special rezervat pentru aceste șpăgi, potrivit antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta nu e dosar de mare coruptie. Niste companii se spaguiesc intre ele ca sa manance fiecare o felie cat mai mare din tortul aeroportul. Asa se intampla pe toate aeroporturile. Si nu va opri nimeni aceasta practica. Se vor schimba doar beneficiarii. Atat. Nu vom vedea vreo avere sa fie trecuta in patrumoniul statului roman. Statul roman doar cheltuie bani sa prinda niste hoti fara sa aiba vreun beneficiu. Asa am ajuns in faliment. Se schimba actorii si cainele latra la luna ca sa si aduca aminte stapanul sa i dea mancare. Dar acest caine numit Denea doar cheltuie. Si se face ca castiga lupta cu ursul. De fapt prinde soareci si zice ca monitorizeaza ursul. Si ca sa creada stapanul ca munceste....latra. Ursul nu se sperie chiar daca au venit huski din America. Ca nici in America nu e altfel cu toti huski Efbiai. Consuma si nu recupereaza niciun ban. Sau nici 10% din cat consuma.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468