REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Noul ministru al Educaţiei, declaraţie halucinantă: Ministerul nu ar avea ce să facă cu banii dacă i s-ar aloca 6% din PIB

Noul ministru al Educaţiei, declaraţie halucinantă: Ministerul nu ar avea ce să facă cu banii dacă i s-ar aloca 6% din PIB

Replica API 18 noiembrie 2019 | 02:34 424

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că pe actuala „construcţie” în materie de investiţii şi priorităţi de la ministerul Educaţiei, dacă s-ar aloca 6% din PIB acestui domeniu, „nu are ce să facă cu banii”. Aceasta a precizat că mai întâi trebuie create sau dezvoltate mai multe programe, cum ar fi „masa caldă” sau „şcoala după şcoală”, acestea fiind momentan în etapa de pilotare. Poziţia ministrului contrazice declaraţiile reprezenanţilor PNL din ultimii ani, care solicitat 6% din PIB pentru Educaţie. De asemenea, ministrul pare să ignore faptul că există încă multe şcoli fără WC şi fără apă curentă.

Monicia Anisie, invitată în emisiunea „Cafeneaua Naţiei”, realizată de Dragoş Pătraru, a declarat că „bugetul trebuie să crească gradual” şi a susţinut că se va „preocupa” să crească bugetul învăţământului preuniversitar. Aceasta a explicat de ce nu ar avea ce să facă cu banii, dacă astăzi s-ar aloca 6% din PIB Educaţiei, relatează stiripesurse.ro.

”Bugetul pe care-l primeşte învăţământul preuniversitar este mai mic decât în învăţământul universitar. Şi nevoile să ştiţi că sunt mai mari în învăţământul preuniversitar. Eu mă voi preocupa ca acest buget să se îndrepte în principal către învăţământul preuniversitar, către baza aceea, pentru că cei mai importanţi sunt aceşti învăţători, educatori. Până când se termină gimnaziul, profesorii, învăţătorii şi educatorii îşi pun amprenta asupra copilului. (…) Deci îmi doresc să măresc bugetul pentru învăţământul preuniversitar”, a declarat ministrul Educaţiei.

Aceasta a afirmat că infrastructura şi nivelul de dezvoltare al diferitelor programe din domeniul educaţie nu recomandă o creştere imediată a bugetului dedicat învăţământului. „Bugetul acesta trebuie să crească gradual, pentru că nu poţi să dai din primul moment fără să ştii nişte măsuri pe care le vei lua pe termen scurt, mediu şi lung. Vă spun de ce. Pentru că, hai să spunem că astăzi ni se dau cei 6% din PIB. Dar eu, pe construcţia pe care o am acum, cu cei 6% nu am ce să fac”, a explicat Anisie.

„În 2016, am construit acel program care se cheamă „masa la şcoală”, „masa caldă” cum o ştie toată lumea, am construit acel program pentru 50 de unităţi să fie un program pilot, să vedem cum merge, se pretează, avem cantine, avem posibilităţi să realizăm asta? Şi am pilotat pe 50 de unităţi de învăţământ. Şi au trecut trei ani, tot 50 de unităţi de învăţământ sunt. Să mă apuc să construiesc cantine, nu să stau şi să aştept anual şi să zic „da’ acuma ce fac?” Că dacă vreau să măresc la 100 de unităţi de învăţământ constat că nu am 100 de unităţi”, a exemplificat ministerul Educaţiei problema cu care se confruntă.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi presa numai de bascalie sunteti buni! L-ati tavalit pe Dan Barna exact in buza campaniei electorale, si degeaba! Baiatul asta nu a facut NIMIC ilegal, nu a furat NIMIC doar ca le statea HOTILOR in gat! Acum ca a revenit USL la putere este bine? Nu mai spuneti nimic??!!! Voi distrugeti democratia si statul de drept, voi sustineti HOTII si coruptii! Media si Tv conduse de hoti!
2
2
dar sumele cheltuite pe hartie, markere de tabla , solutii de curatat,etc etc etc etc etc etc .....care in prezent sunt suportate de catre buzunarele parintilor ... nu or putea cheltuii acele sume din pib ?????
4
1
pai alea nu mai sunt ale noastre, au vost vandute asa ca nu avem treaba cu ele
2
0
Miu. Hanu. Bercaru. Boranda. Portase. Toti sunt nulitati. Toti vor doar ciolanul. Toti prosti si mincinosi. Faptele tale Miule vor produce efecte grave. Pentru tine si proastele tale. Votam PSD sa vina iar Miu cu proastele lui.
3
3
mai vorbeste cineva de imbunatatiri funciare, amenajari hidro,impaduriri masive,o mica flota nationala,etc, etc mereu, mereu, numai invatamant, sanatate, pensii, salarii... o sa cada tara pe noi asa cum cade o casa veche de la tara lasata de izbeliste.
16
1
Cum naiba, pleaca un prost, punem tot un prost in loc. Ca-i PSD, PNL, ALDE, USR, PNTCD, etc, acelasi drac. Politica Strica TOT!!
15
2
A spus corect . Degeaba imi aloci 6 % daca eu nu am pe ce sa ii cheltui daca nu am programe .
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920