REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nu cred că majorarea prețurilor la alimente se va extinde și accelera, pentru că nu sunt motive de piață

Nu cred că majorarea prețurilor la alimente se va extinde și accelera, pentru că nu sunt motive de piață

Replica API 29 noiembrie 2017 | 00:00 444

Vișan (MADR):

Vișan (MADR):

Majorarea prețurilor la alimente care a avut loc în ultima perioadă reprezintă un factor conjunctural, dar nu sunt semne de accelerare, pentru că nu există motive de piață, a declarat, marți, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) Mihai Vișan, la conferința "Eat Smart".

"Ministerul Agriculturii a solicitat Consiliului Concurenței să investigheze prețurile la alimente, pentru că prețul cu care plecau și pleacă unele produse din ferme este undeva cam la jumătate față de prețul de la raft. Avem situația specială a untului... Am importat influența a ceea ce se întâmplă în alte țări. Ministerul Agriculturii, principalul suport pentru stăpânirea prețurilor, consideră că trebuie să produci suficient, să fii competitiv, să produci de calitate.

Ministerul se preocupă de acordarea la timp a subvențiilor pentru a ajuta fermierii să-și termine treaba la timp, se preocupă de Programul Național de Dezvoltare Rurală, iar în ceea ce mă privește girăm schemele de calitate, atât cele europene, cât și schemele naționale. Aceste scheme au o mare importanță pentru că aceste produse înseamnă sustenabilitate și, fiind de calitate, reducerea risipei de alimente. Fiecare dintre noi, consumator, ne îndurăm mai greu să aruncăm un produs high quality, mai ales că acesta a avut și un preț...

Trebuie să recunoaștem că România, în 2017, ca economie, a mers bine. Creșterea economică este o realitate, indiferent cui i-o atribuim, iar industria a simțit această schimbare, în sensul măririi cererii de produse de calitate superioară. Nu cred că mărirea prețurilor la alimente se va extinde și nu se va accelera, pentru că nu sunt motive de piață. E vorba mai degrabă despre ceva conjunctural. În cazul ouălor, de exemplu, am avut la bază influențele internaționale și vorbim de cazul din Olanda, cu fipronilul", a explicat Vișan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca romanii ar fi fost ca polonezii,ungurii,cehii,germanii,ar fi facut boicot tuturor produselor alimentare din import,ma refer la cele care se gasesc in depozitele producatorilor romani si nu le ia nimeni.Nu o facem,sa ne fie de bine. Preturile oricum sunt dirijate fals,politic, nicidecum dupa regulile pietelor capitaliste,pentru ca de fapt noi nu avem asa ceva. Lumea este dirijata spre revolta importiva celor ce vor sa aduca niste reforme,exact cu s-a intamplat cu ascensiunea nazistilor,cand populatia germana a fost asmutita impotriva evreilor si altor tinte false.
1
0
Voi nu credeti chiar daca vedeti, voi nu alimentati la pompa ci sotiile, voi nu vedeti cresteri la facturi, deodata aveti strabism. Cel putin, stiindu-va cu musca pe caciula, si convinsi fiind ca toate aceste nereguli pe care noi le suportam fortat de catre voi, vi se datoreaza in totalitate. In nemernicia voastra, continuati sa sustineti niste aberatii create de voi. V-ati pus intrebarea, cat mai poate suporta poporul nostru aceste jigodenii emise, cu buna stiinta, de CIUMA ROSIE?. , nu vom ceda toti, printre naivi mai exista si oameni cu capul pe umeri ce recunosc intentiile voastre mizerabi
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108