REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Nu sunt copii ucraineni internați la Spitalul Județean Constanța

Nu sunt copii ucraineni internați la Spitalul Județean Constanța

Replica API 5 martie 2022 | 11:37 1106

Valuri de refugiați ucraineni vin zi de zi în România. Printre aceștia există și copii, iar având în vedere clima nu prea prietenoasă din ultima vreme, există posibilitatea ca aceștia să se îmbolnăvească. Purtătorul de cuvânt al SAJ Constanța, Claudia Tatarici, a declarat, pentru reporterii Replica, că au existat solicitări pentru copii ucraineni cu febră. Însă, niciunul nu a fost internat în spital, ne-a transmis șefa Secției de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța, doctor Cristina Mihai.

Zi de zi, valuri de refugiați ucraineni intră prin vămile de la granițele României. Printre ucraineni se află atât adulți cât și copii. Având în vedere condițiile prin care aceștia au trecut ca să părăsească Ucraina, probabilitatea ca aceștia să se îmbolnăvească este una destul de mare.

Ținând cont de climatul nu prea prietenos din ultima vreme, copiii sunt predispuși la răceli de sezon. Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județeană Constanța, doctor Claudia Diana Tatarici, a declarat pentru reporterii Replica de Constanța că au existat solicitări pentru copii ucraineni, ce prezentau pirexie.

Purtător de cuvânt al SAJ Constanța, doctor Claudia Diana Tatarici.

Am fost zilele trecute câteva solicitări pentru copii ucraineni cu febră”, a declarat pentru reporterii Replica, purtătorul de cuvânt al SAJ Constanța, doctor Claudia Diana Tatarici.

În schimb, șefa Secției de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța, doctor Cristina Mihai, a declarat că, în acest moment, nu există copii ucraineni internați pe Secția de Pediatrie a Spitalului. Aceasta speră să nu fie nici un copil internat, întrucât au trecut prin destule episoade mai puțin plăcute, deși se așteaptă ca în perioada următoare să existe eventuale cazuri.

Șefa Secției de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța, doctor Cristina Mihai

Nu avem nici un copil ucrainean internat în acest moment. Să dea Dumnezeu să nu fie, eu la asta mă rog, săracii după ce că au venit cum au venit.. Dar probabil că o să vină, ne așteptăm”, a declarat pentru reporterii Replica, Șefa Secției de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța, doctor Cristina Mihai.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bani de spaga
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272