REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

O CFR-istă vrea în Consiliul Local Eforie, în locul infractorului arestat în California

O CFR-istă vrea în Consiliul Local Eforie, în locul infractorului arestat în California

Mirela PASCAL, Victor ROTARU 20 octombrie 2023 | 00:00 2186

În luna martie a anului 2023, Replica vă semnala dispariția lui Virgil Negru, consilier local în Eforie, acesta fiind bănuit că ar fi făcut parte dintr-o rețea de falsificatori de carduri, care acționa în SUA. Bănuiala s-a adeverit, bărbatul fiind arestat în Simi Valley, California, în timp ce încerca să sustragă bani de la un ATM. Întrucât Virgil Negru a lipsit nemotivat din ședințele de consiliu, mai mult de trei ședințe ordinare și/sau extraordinare consecutive, mandatul a încetat de drept. Pentru că a apărut un post vacant, Marcela Jilcu, din partea PSD, a încercat să-l ocupe, însă, fără rezultat, magistrații i-au respins cererea întrucât a avut dosarul incomplet și l-a depus după expirarea termenului legal impus de codul administrativ.

O CFR-ista vrea in Consiliul Local Eforie, in locul infractorului arestat in CaliforniaMarcela Jilcu

În luna martie, un grup de 11 români au fost arestați de poliția din Los Angeles pentru fraude bancare. Escrocii clonau carduri de beneficii ale americanilor săraci și apoi le furau banii. Printre ei se numără și Negru Virgil, un consilier local din Eforie. Virgil Negru a ajuns la un bancomat Bank of America la câteva ore de la transferul de către stat a ajutorului social, înarmat cu carduri EBT clonate aparținând a cel puțin opt persoane. A fost arestat înainte de a putea retrage banii. Încă din primăvara anului 2022, cel puțin 60 de persoane - aproape toate cu legături cu România - au fost arestate sau acuzate de suspiciunea de furt care implică carduri EBT falsificate în California de Sud, potrivit înregistrărilor instanței și autorităților.

O CFR-ista vrea in Consiliul Local Eforie, in locul infractorului arestat in CaliforniaVirgil Negru

Pe cine a vrut PSD-ul să pună în locul lui Virgil Negru

În data de 26 aprilie 2023, s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier local, în cadrul Consiliului Local al Orașului Eforie, al numitului Negru Toader Virgil, ales pe listele Partidului Social Democrat, și s-a declarat vacant locul deținut de consilierul local, ca urmare a lipsei nemotivate de la mai mult de 3 ședințe ordinare şi/sau extraordinare consecutive ale Consiliului Local al Orașului Eforie desfășurate pe durata a 3 luni calendaristice. PSD-ului i-a fost adus la cunoștință încetarea de drept a mandatului consilierului local al lui Virgil Negru și vacantarea locului de consilier local şi i-au fost solicitate documentele. Au fost depuse documentele în cauză la Secretariatul Primăriei Eforie, iar secretarul a constat că dosarul este incomplet, motiv pentru care a cerut, în instanță, pe 30 mai a.c. validarea sau invalidarea mandatului de consilier supleant al Marcelei Jilcu.

De ce nu a fost validat mandatul Mihaelei Jilcu

Supleantul are obligaţia de a transmite, cu cel puţin 5 zile înainte de împlinirea termenului de 10 zile prevăzut de disp. art. 122 alin. 1 din O.U.G. nr. 57/2019, secretarului general unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale documentele prevăzute de disp. art. 114 alin. 2 din O.U.G. nr. 57/2019. Jilcu a transmis, la data de 22.05.2023, secretarului general documentele, respectiv: actul de identitate în copie, cazierul judiciar, confirmarea calităţii sale de de membru al Partidului Social Democrat, raportul detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale în conformitate cu prevederile legii privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, aceasta este decăzută din dreptul de a mai ocupa funcţia de consilier local, propunerea de invalidare a mandatului său de consilier local fiind întemeiată.

O CFR-ista vrea in Consiliul Local Eforie, in locul infractorului arestat in CaliforniaMarcela Jilcu

Magistrații au constatat că la dosarul cauzei nu s-a făcut dovada calităţii numitei de consilier local supleant din partea Partidului Social Democrat, la dosar fiind depusă doar o listă a candidaţilor pentru alegerea Consiliului Local al Oraşului Eforie din data de 27.09.2020. Mai mult, PSD a depus documentele la secretarul orașului după expirarea termenului prevăzut de codul administrativ. Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, ne-a confirmat faptul că mandatul nu a fost validat, deoarece dosarul aspirantei la funcția de consilier a fost incomplet.

Jilcu a formulat apel, iar pe 11 octombrie, Tribunalul Constanța i-a respins, definitiv, cererea. Așa că, își ia ADIO de la locul călduț din Consiliu Local. Până la anul, cel puțin, prin toamnă.

Nu se știu foarte multe despre Marcela Jilcu. Aflăm de pe pagina ei de Facebook că această lucrează la CFR Infrastructură din anul 2002. Nu ne spune pe ce funcție, iar CV-ul acesteia este inexistent.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E dreptul ei ma neavenitilor e alesa legal !!
4
2
Pe la primarie pe acolo,mai este si unul Dede,pupincurist sindicalSNC
3
0
Consilierii,dupa cum spune si denumirea functiei,ar trebui sa fie specialisti care sa ofere sfaturi,adica sa consilieze primarii in privinta unor activitati necesare urbei. In Romania,consilierii sunt catelusii care dau din cap la semn,ridica labutele la vot dupa cum li se porunceste de partide si ii doare la cozoroc de cetateni si adevaratele lor probleme. La noi consilierii pot fi chiar analfabeti. Conteaza doar sa slujeasca partidelor.
4
0
Apartine comunitatii rroma?
3
1
Am aajuns acasa ce intfractor
4
0
Problema este ca acesti consilieri ajung prin numiri si nu sunt alesi uninominal! Si de cele mai multe ori sunt paraleli cu functia si cu responsabilitatile primite! Nu au nici o meserie si nu se pricep la nimic! Sunt niste masini de vot, la nivel de primarie sau consiliu judetean. Daca mai primesc si niste facilitati sau daca mai pica ceva! Este minunat! Viata este frumoasa in Romanica!
2
1
a u rul se da ...sclipitor pe zi ce trece, dar nu va ajunge unde vrea niciodata! e trecator ca orice obiect care ti ia ochii la inceput apoi ...eclipseaza, rugineste si se ...devalorizeaza! romanasii sau cam saturat de vrajeli, promisiuni, scandaluri !
5
2
acest lucru si-la dorit primarul sa nu vina in consiliu aceasta PSD-sta, ii convine nr de consilieri de 16, il are pe Diaconu de partea lui si voteaza tot, dar ceea ce ia promis primarul la mintit ca-i da un teren . Asteptam alegerile din 2024 VOTAM AUUUURRR
4
3
Asta e fina infractorului spavalache
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468