REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

O doctorandă din Constanța a dat în judecată Academia de Poliție ca să-și susțină teza

O doctorandă din Constanța a dat în judecată Academia de Poliție ca să-și susțină teza

Virgil STOIAN 25 martie 2023 | 00:00 4401

G. L. , din Constanța, a încheiat cu Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București, în anul 2015, contractul de studii doctorale nr. 38271, contract pe care 1-a prelungit cu o perioadă de graţie de 2 ani, având ca termen limită de finalizare a studiilor, 30.09.2020. Pe perioada pandemiei, cursurile școlii doctorale au fost suspendate, iar la reluarea acestora, respectiv în martie 2020, aceasta nu a fost anunțată. Mai mult decât atât, aceasta a fost notificată că este propusă spre exmatriculare,  pentru nefinalizarea studiilor în termenul legal, respectiv 30.09.2020. G.  L.  solicită acum anularea deciziei de exmatriculare și obligarea Academiei la comunicarea înştiinţării privind data organizării presusţinerii şi susţinerii tezei de doctorat sub sancţiunea daunelor interese de 100 de lei/zi de întârziere.

O doctoranda din Constanta a dat in judecata Academia de Politie ca sa-si sustina teza
G. L., la data de 02.11.2015, a încheiat cu Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti contractul de studii doctorale nr.38271 contract pe care 1-a prelungit cu o perioadă de graţie de 2 ani, având ca termen limită de finalizare a studiilor, 30.09.2020. La debutul ultimului an de graţie, respectiv în data de 14.10.2019, prin cererea formulată a demarat, în termenul legal, procedura de evaluare a tezei de doctorat în vederea finalizării studiilor. Secretariatul Şcolii Doctorale O.P.S.N. i-a comunicat telefonic că în data de 14.11.2019 va avea loc presusținerea tezei de doctorat, însă aceasta nu a mai avut loc motivat de faptul că programul şcolii doctorale a fost suspendat, suspendare despre care reclamanta a fost informată telefonic în data de 07.11.2019, ocazie cu care i s-a adus la cunoştinţă că de îndată ce programul va fi reluat va fi anunţată.

Propusă spre exmatriculare

Secretariatul Şcolii Doctorale O.P.S.N. nu a notificat-o  cu privire la reluarea programului, prin niciun mijloc, publicare pe site, telefon, mail, astfel că în data de 15.10.2020, ca urmare a încetării stării de urgenţă instituită ca urmare pandemiei de COVID-19, a sunat la secretariatul şcolii care i-a adus la cunoştinţă că programul şcolii doctorale a fost reluat din luna martie, că trebuia să fie informată în acest sens figurând în evidenţele instituţiei ca doctorand aflat în procedură de susţinere a tezei de doctorat dar că acest lucru nu s-a efectuat (fără precizarea motivului) şi, având în vedere că reclamanta nu a mai sunat să verifice dacă instituţia şi-a reluat programul sau nu, este propusă pentru exmatriculare pentru nefinalizarea studiilor în termenul legal, respectiv 30.09.2020. În urma clarificărilor solicitate cu privire la anunţul de suspendare a activităţilor didactice publicat pe site-ul instituţiei de învăţământ în data 27.03.2020, răspunsul dat a fost acela că anunţul nu a vizat şi programul şcolii doctorale.

Instanța a respins cererea

Instanța a constatat că prin intermediul actelor adiţionale, perioada de valabilitatea a contractului a fost prelungită până la data de 30.09.2020, aceasta fiind şi data maximă pentru susţinerea publică a tezei de doctorat. Cum reclamanta nu a susţinut public teza sa până la data încetării contractului de studii şi părţile nici nu au încheiat un nou act adiţional de prelungire la valabilităţii contractului de studii, în mod legal şi temeinic s-a dispus exmatricularea reclamantei. Contrar susţinerilor reclamantei, tribunalul a constatat că nu există obligaţia pârâtei de informare a reclamantei cu privire la reluarea activităţii de presţinere a tezei de doctorat ori a activităţii şcolii doctorale. De astfel, chiar dacă această obligaţie ar fi aparţinut şi pârâtei, tribunalul constată că între momentul stabilit iniţial pentru presusţinerea tezei de doctorat şi cel al emiterii deciziei de exmatriculare a trecut o perioadă semnificativă de timp în care reclamanta nu a adoptat o conduită diligentă, ci una total pasivă, nu a efectuat niciun demers concret în scopul continuării studiilor de doctorat şi nu a formulat nicio cerere de continuare a procedurii de presusţinere, respectiv susţinere publică a tezei de doctorat, toate demersurile fiind ulterioare exmatriculării. Pentru aceste considerente, instanța a decis respingerea cererii ca neîntemeiată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest articol nu este de interes public. Cine vi l-a comandat?
0
1
Stai astepti sa te invite la studii? Apoi sa ii scoti pe altii vinovati si ii acuzi pentru ca tu esti o persoana lenesa,delasatoare.Nu te interesezi cand ai examene. Nu dai doi bani sa te informezi. Nu te interesezi pentru tine, sa citesti, sa vezi o stire ,o informatie despre reanceperea cursurilor suspendate, a examenelor. Trimiti un e-mail, intrebi cand ai examene. Azi ai acces la toate sursele de informatii peste tot. Pe ce planeta traiesti? Dormi pe tine. Cu tupeu reclami in instanta .. ce? O persoana pasiva dezinteresata ,nu a dat dovada pentru studiu, examene. Astepta,visa cai verzi pe pereti sa-ii trimita personal prin curier invitatie scrisa speciala sa merga la examene.Astepta sa vina lectorii acasa sa o roage sa mearga la examene.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468