REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

O firmă din București cere insolvența afaceriștilor care execută lucrările... de mântuială pe bdul. 1 Mai

O firmă din București cere insolvența afaceriștilor care execută lucrările... de mântuială pe bdul. 1 Mai

Mirela PASCAL 13 septembrie 2023 | 00:00 6843

La nici o lună de când Meva Concept SRL, firma are încasează peste 68 de milioane de lei de la Constanța pentru reabilitarea bulevardului Ferdinand și a străzii Ștefan cel Mare, a cerut falimentul societăți Electrogrup SA, o nouă societate a deschis acțiune în instanță, cu același obiect. Este vorba despre Open Minds Consulting, din București, în contul unui debit neachitat de Electrogrup. Dacă ați uitat sau nu știți, Electrogrup se ocupă de reabilitarea bulevardului 1 Mai, pentru 50 de milioane de lei.

O firma din Bucuresti cere insolventa afaceristilor care executa lucrarile... de mantuiala pe bdul. 1 Mai

Pe 25 august 2023 a mai fost înregistrată o cerere de insolvenţă împotriva Electrogrup SA, cu sediul central în Cluj, solicitată de creditoarea Open Minds Consulting SRL Bucureşti. Asta, după ce, inițial, în iulie, firma care-i face concurență, Meva Concept, a cerut insolvența companiei din Cluj.  Încă nu a fost stabilit un prim termen de judecată. După cum se știe, Electrogrup este companie deţinută de fraţii Teofil şi Simion Mureşan şi de Marian Pantazescu, din Cluj, și se ocupă cu lucrări de instalații electrice și care încasează de la Constanța peste 50 de milioane de lei pentru lucrările... de mântuială, de pe bulevardul 1 Mai. Este clar că Electrogrup are probleme financiare, din moment ce refuză plata debitelor... deși societatea clujeană a raportat pentru anul 2022 un profit net de 41.204.231 lei și o cifră de afaceri de 519.168.441 lei, datoriile erau, anul trecut, de 225.679.888 de lei.

O firma din Bucuresti cere insolventa afaceristilor care executa lucrarile... de mantuiala pe bdul. 1 Mai

Lucrări de mântuială, pe o căruță de bani

Calitatea lucrărilor realizate la Constanța de Meva Concept și Electrogrup, care sug o căruță de bani, este una îndoielnică, iar rezultatele de pe șantier atestă acest lucru. Lucrările de mântuială sunt refăcute de Mooz Services, controlată de Viorel Farcaș, fiind subcontractat de Meva. „Sunt zone neterminate, dar și zone neconforme, în special la ridicări de capace și îmbinări între capacele ce există și pavele. Ce a făcut firma respectivă nu pot să comentez, dar nu ar trebui să se ajungă aici. Unde au pus pavele prost, pe Ștefan cel Mare, au primit aviz de neconformitate și am început să le scoatem și să le punem cum trebuie. Încerc acum să remediez ce au stricat, fără costuri suplimentare Eu am instalațiile electrice, iar când această firmă a întârziat, nu am putut să termin lucrările.”, ne declara, recent, Farcaș referitor la lucrările de mântuială executate de Meva. Un alt exemplu al calității îndoielnice privind lucrările este cel de pe bulevardul 1 Mai, acolo unde asfaltul a început, deja, să facă valuri.

O firma din Bucuresti cere insolventa afaceristilor care executa lucrarile... de mantuiala pe bdul. 1 Mai

Reamintim că proiectul de reabilitare a zonei 1 Mai - Șoseaua Mangaliei a început cum nu se poate mai prost. Cu patru luni întârziere, dar și cu un litigiu în instanță, în urma căruia Primăria Constanța spera să obțină despăgubiri de la EM Prime Construct, deținută de Emil Rădulescu, firma fiind asociată, în trecut, cu fel și fel de contracte cu statul și contestații, alături de Technologica Radion-ul lui Theodor Berna, unul dintre marii regi ai asfaltului românesc. Motivul?Blocarea semnării contractului și, implicit, demararea cu întârziere a  lucrărilor privind reabilitarea zonei bulevardul 1 Mai - Șoseaua Mangaliei. Primăria i-a cerut despăgubiri, după ce a decalat termenul de începere a lucrărilor cu 4 luni. UAT Constanța a cerut plata sumei de 1.000.000 lei, cu titlu de prejudiciu rezultat din ajustarea preţului Contractului „Achiziţia şi Contractarea Execuţiei Lucrărilor, plata dobânzilor legale la prețul total al Contractului (47,230.378,86 lei), pentru perioada 04.06.2023 - 07.09.2021; plata contravalorii etapelor de lucrări incluse în Programul de execuție şi care vor fi decontate ulterior lunii decembrie 2022.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care este rolul acelor punct3 de suspensie???? Fmm de troglodita cu 2 clase mai mult ca trenu
0
0
cate mweee iau hastagistii rezistenti !!!! numai iesiti in piata,poponarilor?!?!?!
2
2
un flacon cu distonocalm ai nevoie
3
12
Pai, asta este formula! Unfla banii si insolventa!
15
1
la parnaie si multa mwie cu kkt !!!
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468