REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

O sefa de sectie din spital, anchetata dupa ce a pocnit o infirmiera

O sefa de sectie din spital, anchetata dupa ce a pocnit o infirmiera

Replica API 26 octombrie 2010 | 00:00 132

Linistea se obtine... cu agenda telefonica

Linistea se obtine... cu agenda telefonica

Agitaţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde anumiţi angajaţi se plâng de comportamentul unei şefe de secţie, care se pare că i-ar teroriza. În adresa înaintată managerului unităţii sanitare, Dănuţ Căpăţână, se menţionează că şefa secţiei i-ar fi aplicat o corecţie unei infirmiere. Concret, medicul, în timpul unei conversaţii telefonice, ar fi lovit-o pe infirmiera Carolina Leu cu o agendă în cap. Potrivit reclamaţiei, incidentul s-a petrecut pe data de 15 octombrie a.c., iar agresarea infirmierei nu ar fi singurul "derapaj" în relaţia cu subalternii din partea medicului, fapt pentru care s-a declanşat o anchetă.

"În primăvara acestui an medicul a aruncat cu un laringoscop de perete, îşi cataloghează colegii medici "limaxi" şi asistentele "curve". Ceea ce vă spun este doar o mică parte din seria de nereguli săvârşite de doamna doctor. Vă rugăm respectuos să anchetaţi această situaţie pentru a nu scăpa de sub control şi de a nu implica alte organe", se arată în reclamaţia semnată L.S. În apărarea sa, medicul Victoria Bădărău, şefa secţiei de Terapie Intensivă, spune că anumiţi colegi complotează împotriva ei, încercând să o denigreze prin tot felul de mesaje tendenţioase. "Sunt doar bârfe. Pe mine mă interesează ca lucrurile să funcţioneze. Discutam la telefon cu domnul Raed Arafat, subsecretarul Ministerului Sănătăţii, despre modalitatea de transfer a unei paciente la Bucureşti, iar infirmiera a venit să se spele pe mâini. Apa curgea, era zgomot, nu reuşeam să înţeleg ce mi se comunica la telefon şi i-am pus agenda telefonică infirmierei în cap, în ideea de a o atenţiona să nu mai facă gălăgie. Fiind anumite persoane de faţă, care sunt supărate că s-au schimbat şefii de secţie, au făcut sesizări în atenţia managerului. Lucrurile bune însă nu se văd. Ani de zile am ţinut secţia de Reanimare în spate şi o ţin în continuare. Infirmierei am vrut să-i scot certificat medico-legal şi ea s-a opus", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, dr. Victoria Bădărău. De cealaltă parte, infirmiera spune că nu şi-a reclamat medicul şef de secţie şi nici nu ar avea această intenţie. "Nu a fost un incident atât de mare încât să ia o asemenea amploare. Sunt revoltată că cineva şi-a permis să furnizeze o informaţie fără ca eu să fi reclamat pe cineva. Nu vreau să am probleme la serviciu. Am o relaţie amiabilă cu personalul spitalului. Am fost pusă într-o situaţie foarte neplăcută când am fost informată de această sesizare şi eu nu ştiam despre ce este vorba. Nu am reclamat-o pe doamna doctor Bădărău şi dacă cineva a făcut această plângere în numele meu este foarte urât. Cineva a vrut să mă discrediteze în faţa acestui medic şef, ori cineva a vrut să o atace pe doamna doctor Bădărău folosindu-se de persoana mea", susţine infirmiera. Cu toate acestea, managerul Dănuţ Căpăţână cât şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că au demarat o anchetă administrativă pentru a desluşi cazul. "Până în prezent nu au mai existat sesizări la adresa medicului", dă asigurări Căpăţână.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108