REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

O tânără din Năvodari şi-a serbat ziua în spital, din cauza unei diete!

O tânără din Năvodari şi-a serbat ziua în spital, din cauza unei diete!

Replica API 14 iulie 2015 | 23:35 191

Mare atenţie!

Mare atenţie!

Mare atenţie la alimentaţie, mai ales pe perioada verii, când medicii recomandă o hidratare corespunzătoare şi consumul de alimente uşoare, precum legume şi fructe, şi cât mai puţine grăsimi. Însă, nici înfometarea nu este bună, spun cadrele medicale, în caz contrar putând să intervină afecţiunile medicale. Aşa s-a întâmplat cu o tânără din Năvodari, care a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce i s-a făcut rău din pricina unei diete severe. Este vorba despre Simona M. care a urmat cursurile Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu şi care a ajuns la unitatea spitalicească în weekendul ce tocmai s-a încheiat. Prietenii şi familia i-au fost aproape, postând pe Facebook: „Data viitoare când mai ai de gând să ţii diete drastice anunţă-ne şi pe noi să luăm un extraveral. Te iubim, Simo”. Din câte se pare, fata a rămas internată şi luni, 13 iulie, când a fost ziua ei de naştere. „La mulţi ani, scumpica noastră! Îţi dorim să fii fericită şi să ai parte de toate lucrurile minunate din această lume. Chiar dacă ziua ta a venit într-un moment mai delicat nu trebuie să îţi faci griji, sănătatea e pe primul loc. Noi te iubim şi îţi vrem tot binele din lume! Te pupăm şi te îmbrăţişăm iubirea noastră ,împreună cu tati”, este mesajul mamei pentru Simona.

Medicii recomandă să consumaţi zilnic 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Beţi un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute! Consumaţi în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar cu apă. Nu beti alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Evitati băuturile cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice. Nu vă înfometaţi. Mâncaţi sănătos!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108