REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

O terasă de lux din Mamaia, închisă de ANPC

O terasă de lux din Mamaia, închisă de ANPC

Victor ROTARU 4 august 2023 | 13:58 10243

În cadrul acțiunilor de control desfășurate, la malul Mării Negre, de echipe de comisari ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) – în cadrul Comandamentului Litoral 2023 – a fost verificat un restaurant din Constanța unde au fost constatate diverse nereguli și proceduri ce pot pune în pericol sănătatea consumatorilor. 

O terasa de lux din Mamaia, inchisa de ANPC

Restaurantul Mozzafiato, administrat de SC Concept Business Line SRL, despre care este vorba, a fost sancționat cu amenzi contravenționale, în valoare de 32.000 lei și 1 avertisment. 

Acestora li s-au adăugat măsura opririi temporare a prestării serviciilor, precum și cea a opririi definitive de la comercializarea și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme. 

O terasa de lux din Mamaia, inchisa de ANPC

De asemenea, comisarii ANPC au propus măsura încetării practicilor comerciale incorecte și, din cauza abaterilor repetate față de cele înregistrate la precedentul control din luna iunie 2023, tot în cadrul Comandamentului, au propus închiderea temporară a unității pentru o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni. 
„Sincer, credeam că furtul la cântar a rămas departe, în trecutul comerțului românesc. Dar, iată că varianta italienească a acestuia își face loc din nou. Pot înțelege orice, dar nu pot accepta produse sau servicii care pun în pericol sănătatea, viața și, de ce nu, interesele economice ale consumatorilor. Dacă li s-ar fi întâmplat o situație de același gen administratorilor locației, probabil aceștia ar fi țipat ca din gură de șarpe, dar în italiană. Din punctul de vedere al unor operatori economici, mai bine consumatorii ar trimite direct banii și nu ar mai consuma nimic, pe principiul: “N-a băut, n-a mâncat, dar a dat darul la masă…”.”– Horia Constantinescu, președintele ANPC.

O terasa de lux din Mamaia, inchisa de ANPC

Deficiențele constatate au fost:
-    utilizarea unor materii prime, produse sau proceduri nesigure
-    neconcordanțe între gramajele preparatelor finite înscrise în lista meniu și cele rezultate în urma cântăririi produselor, în sensul lipsei la gramaj, în toate cazurile, în defavoarea consumatorilor
-    folosirea unor materii prime sau a unor preparate în afara datei limită de consum
-    folosirea unor produse cu acumulări de gheață și arsuri de congelare, improprii consumului uman
-    utilizarea unor materii prime sau semipreparate fără elemente de identificare
-    depozitarea produselor la temperaturi neconforme, diferite față de cele indicate de producător
-    desfășurarea activității în spații neigienizate
-    lipsa unora dintre autorizațiile de funcționare.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mergeti si la rest turcesc de la papadie. Aceasi situatie.
3
0
Afara retaurantele ,marketurile dau mancarea ramasa nevoiasilor,camine de copii,batrani.m********i zgarciti isi vand si cacatul vechi de luni de zile numai sa faca toti bani.Inchis tot .Cine nu respecta legea,risdicrea autorizatiilor de functionare, dupa mai multe abateri.Nu numai terasa asta face asa,nu numai in statiuni pe litoral.Astia sunt pe amenzi setati sin tara,pe spagi,ca nu au sacosele pline.Manace si ei gratis la restaurante si pleaca si cu bani si portbagaje pline,unde sa danseze,sa mance moca,cu familia cu amanta etc.Cunosc specimenele astea sa fie prinsi in flagrant cum iau spagile si cat sunt.Pe noi cetatenii de rand nu ne prostiti cu hei rup.face OPC caca.lanturile mari de magazine vand produse expirate ,vechi,fructe acrite congelate,cartofi proaspeti cu coaja ii cumperi degerati.Salamuri vechi,oua tinute afar pe tejgheain cartier la m*******i,pe astia nu ii vad.Astia in Mamaia le mor afacerile ii omorati de tot.Daca nu au clinti cine dracu sa le manace produsele?
2
0
Închis pe dracu acum am mâncat la ei super ok localul
2
3
Ne prăvălim peste o parte din așa ziși antreprenori, care dau salarii unor oameni, numiți sclavi. Suspendarea activități definitive Horică. Jăpcarii Excrocii, după Litoralul r*mânesc. Vă falimentați exact singuri.
4
1
L-as vota pe asta primar la Constanta sa-mi fura toti zdrentoii
3
2
Fiecare unitate închisă mai puțini bani la buget și mai multă evaziune fiscală . Este normal. Ce face statul pentru a cere acesti bani ? Dau salarii și vouchere bugetarilor . ANPC controlează spitalele , instituțiile de stat . Cei care dau șpăgi nu sunt închiși
3
3
Servicii extrem de proaste si preturi nejustificat de mari. Am platit 200 lei pe o portie de cotlet de berbecut, care mi-a fost adusa arsa dupa o ora si jumatate. Esti tratat de parca iti fac o favoare cand iti aduc mancarea p*****a si notele de plata umflate fara sens. Felicitari inspectorilor care au inchis acest local
6
0
Mozzafiato sunt aia de la Opera langa Loft, unde se caza Alex Bodi cu Bianca Dragusanu. Te ard aia la buzunar cu rachete Himars
9
0
Terasa de lux inchisa. dupa ce ca aveau totul scump, isi mai bateau si joc de tine. cred ca radeau in spate de clienti.
12
1
Cat de bolnavi sunteți! Săracilor, abuzul se vede de la o posta, dar nasoiul dvs. grosolan nu îl percepe. Prea preocupați de propriile voastre b.... indolentilor, alegeți doar ca să faceți rau, cu asta va hrăniți. Va bucura abuzurile și nedreptatea.
7
14
Foarte abuziv. Mascaricii ăștia o sa ne închidă toate restaurantele și terasele. Nu acesta este rolul lor. Ar trebui sa sprijine în îndeplinirea completa a normelor, nu sa aplice amenzi imense pentru abateri inchpuite și sa închidă. Cu ce scop își mai merita salariile??? Cerem destituirea. Faceți plângeri penale impotriva lor! Acocat
7
25
Da Jane, nu contest ca si “afara” sunt nereguli, dar tu pui problema gresit. Prefer sa stiu pe ce dau banii, prefer sa fiu in siguranta, prefer sa nu consum resturi si prefer sa nu fiu bataia de joc a unora care se imbogatesc pe spinarea noastra. Si da , prefer sa fie scos in evidenta acel care ma trateaza cu dispret. Si da, poate si preturile in afara sunt mai mari, dar prefer sa beau o apa rece la umbra si nu o apa fiarta, in care a mai si scuipat, pe un bolovan la soare. Si bonus, ti se cere bani si pe bolovan. Si da, prefer sa fie aratata mizeria, si da, prefer sa fie si oameni vocali, si da, prefer civilizatie, respect, integritate, moralitate. Scuze daca nu vreau sa traiesc in cotet si sa mananc laturi.
23
3
Ti.au executat nevasta swingerita de te.ai luat de ei ?
7
15
Acest gunoi, pe nume Horia Constantinescu inchide totul dupa bunul lui plac. Toti cei inchisi ar trebuie despagubiti, daca in instanta se dovedeste contrariul!
12
25
Nu a cotizat la domnul Horia respectivul administrator? A mers si domnisoara Scinteie la "descindere"? Articolul cu Horica de ce nu il lasati liber la comentarii?
13
18
da ma ca la altii e totul lapte si miere . au si ei nereguliel lor dar nu se lauda cu ele sa le arate public cum facem noi romanii
7
17
Si tot ei sunt cei care urla ca nu merge turismul in Mamaia. Tot grecii, turcii, bulgarii au platit sa discrediteze!? Din cauza acestor snapani de “patroni” se ingroapa turismul”. Nu am vazut nicio atitudine a celor din HORECA sa dezaprobe sau sa condamne astfel de practici. Dar asa este mai simplu, grecii, turcii si bulgarii opresc turistii sa vina pe litoral. Cand nesimtirea si infatuarea o ridicati la rang de arta nu va asteptati sa va ridicam osanale. “Cine seamana vant culege furtuna”.
33
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468