REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

OMS: O doză suplimentară de vaccin anti-COVID, recomandată persoanelor imunodeprimate

OMS: O doză suplimentară de vaccin anti-COVID, recomandată persoanelor imunodeprimate

Replica API 13 octombrie 2021 | 00:00 481

Un comitet de experţi al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a recomandat luni să se administreze o doză suplimentară de vaccin anti-COVID-19 persoanelor ''moderat sau sever imunodeprimate'', pentru toate vaccinurile omologate de agenţia ONU, relatează AFP, citată de Agerpres.

Experţii OMS au explicat luni că nu este vorba de recomandarea unei a treia doze pentru populaţia generală, pentru care organizaţia continuă să recomande un moratoriu până la sfârşitul anului, pentru a elibera doze şi a le da ţărilor unde nivelul de vaccinare rămâne scăzut.

''Recomandarea pe care o oferim acum este ca persoanelor imunodeprimate să li se administreze o doză suplimentară'' pentru a-şi spori răspunsul imunitar la nivelul de protecţie necesar pentru a le împiedica să dezvolte forme severe ale bolii care necesită spitalizare sau cauzează moartea, a explicat dr. Kate O'Brien, directoare a departamentului pentru vaccinare din cadrul OMS.

Persoanele imunodeprimate - al căror sistem de apărare al corpului uman nu este suficient de puternic - au fost excluse din studiile clinice care au făcut posibilă determinarea protocoalelor de vaccinare.

''Această a treia doză (vaccinurile autorizate de OMS necesită două doze iniţiale, cu excepţia vaccinului Janssen, care nu necesită decât o doză), ar trebui administrată după una până la trei luni după cea de-a doua'', a explicat dr. O'Brien.

Acelaşi comitet a indicat că o a treia doză, pentru cei cu vârsta de 60 de ani sau mai mult, este necesară pentru pacienţii care au fost imunizaţi cu vaccinuri anti-COVID de la companiile chineze Sinovac şi Sinopharm. A treia doză poate fi un alt vaccin de un alt tip, a precizat comitetul din cadrul OMS.

OMS a aprobat cele două vaccinuri pe bază de ARN mesager de la Moderna şi Pfizer-Biontech, cele două vaccinuri chineze de la Sinopharm şi Sinovac, vaccinul de la Johnson & Johnson, precum şi cel produs de AstraZeneca.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108