REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
16.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Orban, chemat marţi la consultările cu Iohannis, în aceeaşi zi cu Barna şi Kelemen

Orban, chemat marţi la consultările cu Iohannis, în aceeaşi zi cu Barna şi Kelemen

Replica API 15 octombrie 2019 | 02:12 469

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, va participa marţi la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse politice.

Conform surselor politice, şeful statului se va întâlni luni cu preşedintele Pro România, Victor Ponta, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele PMP, Eugen Tomac, şi cu reprezentanţii minorităţilor naţionale.

Marţi, şeful statului se va întâlni cu preşedintele USR, Dan Barna, cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi cu preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a avut consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare. De la aceste consultări au lipsit reprezentanţii PSD.

După consultări, şeful statului a declarat că este nevoie de un guvern de tranziţie, adăugând că preferă unul politic, context în care se conturează posibilitatea constituirii unui cabinet în jurul PNL.

Iohannis a precizat că intenţionează să facă cel târziu marţi o desemnare a unui prim ministru, subliniind că nu va fi "un personaj din PSD".

"Consultările începute astăzi vor fi continuate luni, poate şi marţi, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica ce trebuie făcut şi de ce trebuie făcut. Însă vreau să ştie toată lumea că intenţionez să fac repede o desemnare. Luni, cel târziu marţi, voi desemna un prim ministru care va veni în Parlament cu o propunere de Guvern. Contextul desemnării să fie foarte clar: nu voi desemna un personaj din PSD, nu voi desemna pesedişti pentru guvernare", a adăugat preşedintele Iohannis. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu astept de la noul guvern sa taie pensiile speciale si sa scada toate pensiile si salariile exagerate pana sa ajuna la un raport maxim de unu la patru pt.pensiile cu vechime completa in munca si fara alti bani de la stat in afara de pensie,pentru ca PSDisti au dat o gramada de bani fara suport economic,adica se inprumuta tara constant pentru consum,si prostul de CEAUSESCU a indatorat ROMANIA dar pentru investitii care este cu totul altceva este chiar de laudat.
3
1
vezi sa fi treaz cand te duci
4
3
Ce asteptam de la noul Guvern : pensiile speciale anulate la toti profitorii. Salariile nesimtite, inclusiv ale judecatorilor, reduse cel putin la jumatate.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468