REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Orban: Solicit judecarea cu celeritate a contestaţiei privind măştile pentru persoanele defavorizate

Orban: Solicit judecarea cu celeritate a contestaţiei privind măştile pentru persoanele defavorizate

Replica API 4 august 2020 | 00:00 1044

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, solicită judecarea cu celeritate a contestaţiei privind achiziţia de măşti de protecţie sanitară pentru persoanele defavorizate, astfel încât să se poată încheia contractul şi, în termen de o săptămână, acestea să poată fi distribuite.

Ludovic Orban

"Din păcate, ne-am confruntat cu contestaţii din partea unei firme care parcă a planificat să tergiverseze cât mai mult luarea unei decizii. Ministerul Sănătăţii a demarat procedura de aproape două luni de zile, a fost contestată decizia de adjudecare către firma care a oferit un preţ de 0,68 lei pentru o mască de tip chirurgical, a fost contestată şi la CNSC şi, în a zecea zi după respingerea contestaţiei de către CNSC, a fost contestată la Curtea de Apel. Solicit judecarea cu celeritate a acestei contestaţii, astfel încât să se poată încheia contractul şi în termen de o săptămână să fie distribuite măştile", a spus Orban, la sediul PNL, scrie Agerpres.

El a fost întrebat despre faptul că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că unul dintre prietenii săi apropiaţi ar fi în relaţii amicale cu acţionarii acestei firme.

"Este o minciună gogonată. Uitaţi-vă ce portofoliu de contracte a avut firma care a contestat şi veţi vedea adevărul despre unde s-au câştigat licitaţiile de către firma respectivă", a replicat Ludovic Orban.

Premierul a mai fost întrebat dacă susţine că această firmă ar fi apropiată de Gabriela Firea.

"Se poate vedea din portofoliul de contracte şi, mai ales, din atitudinea pe care o au, care mi s-a părut de tergiversare vădită. Adică nu poţi să aştepţi zece zile şi să ataci în a zecea zi ca să dureze cât mai mult licitaţia până la adjudecare", a declarat el.

Premierul le-a transmis celor care nu-şi permit să-şi achiziţioneze măşti să folosească alte forme de protejare a nasului şi a gurii.

Duminică seara, prim-ministrul a declarat că licitaţia de la Ministerul Sănătăţii care viza achiziţionarea de măşti pentru persoanele defavorizate a fost contestată şi apoi atacată la Curtea de Apel de către o firmă "abonată a Primăriei Capitalei", iar modul în care a depus aceste contestaţii indică faptul că "încearcă să împiedice finalizarea contractului".

Luni dimineaţa, primarul general al Capitalei a replicat că premierul "insistă să acopere incompetenţa Guvernului" privind achiziţia măştilor de protecţie promise populaţiei, "aruncând pisica în curtea altora".

"Este a doua oară când afirmă la televizor că firma care a contestat licitaţia pentru măşti este 'abonată la contracte cu Primăria Capitalei'. Prima oară am tăcut, crezând că e dezinformat! Dar văd că persistă în eroare! Da, este abonată această firmă la Primăria Capitalei, dar nu la contracte, ci la contestaţii! Şi nouă ne-au blocat nenumărate licitaţii pentru achiziţia unor produse şi/sau servicii extrem de importante pentru bucureşteni. (...) Dacă premierul insistă cu aceste insinuări murdare la adresa mea şi a colegilor mei de la Primărie, o să-l ajut public să rezolve problema spinoasă, indicându-i public persoana din anturajul său care ar putea contacta direct şi amical acţionarii acestei firme, transmiţându-le că nu este corect şi moral ce fac!", a scris Firea, pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
wow! sa vezi ce sar magistratii de cur in sus ca se baga premierul in justitia romana care este alba ca zapada
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108