REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Orban: Stolojan nu a putut plăti cotizaţia la partid dintr-o eroare de soft - este extrem de grav

Orban: Stolojan nu a putut plăti cotizaţia la partid dintr-o eroare de soft - este extrem de grav

Replica API 19 iunie 2021 | 00:00 849

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Brăila, că situaţia prin care a trecut săptămâna aceasta Theodor Stolojan, aceea de a nu putea plăti cotizaţia la partid pe motiv că nu figurează în baza de date a PNL, a fost generată de "o eroare de soft".

Ludovic Orban

Orban a precizat că, în pofida acestui aspect de ordin tehnic, "este extrem de grav să refuzi unui membru PNL să plătească cotizaţia".

"Conform prevederilor statutului, toţi membri Partidului Naţional Liberal trebuie înscrişi în Registrul naţional al membrilor. Înscrierea se face de către operatorul care este este desemnat de fiecare Birou judeţean şi, evident, se pot face verificări şi corecţii de către operatorul naţional, care este desemnat de secretarul general. Noi am funcţionat pe un soft, o bază de date, care se numea myPNL. Acest soft a fost înlocuit după 2018 cu un soft nou, care a presupus reîncărcarea în noul soft a membrilor Partidului Naţional Liberal. Sunt situaţii în care membri ai PNL nu figurează în noul soft, adică nu au fost încărcaţi în noul soft, asta nu înseamnă că nu sunt membri ai Partidului Naţional Liberal. De ce s-a întâmplat chestiunea asta? În mod normal, trebuia importat vechiul soft, toată baza de date din vechiul soft trebuia importată în noul soft. Au fost mai multe filiale unde nu s-a întâmplat această operaţiune şi, practic, noul soft a fost încărcat fără să să se ţină cont de myPNL şi de baza de date. Este o eroare de soft, în mod evident", a declarat Orban, scrie Agerpres.

Ludovic Orban a precizat că, indiferent de problemele tehnice existente în ceea ce priveşte baza de date a partidului, să-i refuzi unui membru PNL plata cotizaţia este extrem de grav.

"Domnul Theodor Stolojan este preşedintele comisiei de organizare a alegerilor. Domnul Theodor Stolojan, ca fost preşedinte al PNL, este de drept membru în Biroul Politic Naţional. Acum, să refuzi unui membru PNL să plătească cotizaţia este extrem de grav. Oricât de tare ar fi competiţia la Sectorul 2, nu poţi să refuzi unui membru PNL să plătească cotizaţia, chiar dacă el nu este înscrie în Registrul naţional a membrilor. Nu poţi să-i refuzi plata cotizaţiei, pentru că este o formă de participare la viaţa organizaţiei. E o oarecare pasiune pe subiectul acesta, noi îl urmărim cu mare atenţie. Democraţia se manifestă prin dreptul de vot. Nu există nimic mai grav şi mai antidemocratic decât să interzici dreptul de vot unor membri PNL care au dreptul de vot. Acolo unde, din cauza operatorului judeţean, au fost membri ai PNL care nu au fost introduşi în Registrul naţional a membrilor, dar ei sunt membri, convocatorul se poate completa cu astfel de membri care au fost omişi din diferite motive la introducerea bazei de date", a spus Orban.

Preşedintele PNL a mai declarat, referindu-se la evidenţa membrilor PNL, că în Bucureşti "există unul sau două sectoare care au cam făcut vraişte prin baza de date".

"La Bucureşti, de exemplu, la Sectorul 2, a fost un moment de schimbare după alegerile europarlamentare, practic şi-au dat demisia toţi preşedinţii de filiale, au fost numite conduceri interimare, care ulterior au organizat alegeri. Se pare că la unul sau două sectoare au cam făcut vraişte prin baza de date", a completat Ludovic Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E sarac,bre!
0
0
Stolo, Stolo mare jeg de om mai esti!!
0
1
dar plaja distrusa de la olimp de stolojan a putut s.o plateasca?nu mai crapi odata stolo,savedem iei furaciunile cu tine?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920