REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

ORGOLII în Consiliul Local: administraţia locală riscă să piardă sediul grădiniţei 'Licurici'!

ORGOLII în Consiliul Local: administraţia locală riscă să piardă sediul grădiniţei 'Licurici'!

Replica API 29 noiembrie 2019 | 00:00 343

Două întrebări pentru consilierii locali: Ce se va întâmpla cu cei mici şi cât durează construcţia unei clădiri noi?

Două întrebări pentru consilierii locali: Ce se va întâmpla cu cei mici şi cât durează construcţia unei clădiri noi?

Decebal Făgădău, în momentul inaugurării grădiniţei

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a revenit cu proiectul prin care se doreşte achiziţia sediului în care funcţionează acum grădiniţa “Licurici”. Iniţiativa a figurat şi pe ordinea de zi a şedinţei din luna octombrie. Ca şi atunci, consilierii nu au încuviinţat nici la şedinţa de ieri, 28 noimebrie, cumpărarea imobilului!

Amintim că, în februarie 2019, administraţia locală inaugura o nouă creşă în municipiul Constanţa - Creşa Licurici -, pe bulevardul I.C. Brătianu. E drept, o creşă într-un sediu închiriat, însă primarul Decebal Făgădău declara că este o afacere foarte bună, că preţul este convenabil şi că nu mai este rentabil să construieşti de la zero, pentru că preţul e mare, timpul de realizare e lung şi, în plus, pot interveni contestaţii la atribuirea lucărilor, fapt ce ar lungi şi mai mult realizarea unor investiţii de acest gen. În luna octombrie, primarul a propus, prin intermediul unui proiect de hotărâre, să cumpere sediul de pe I.C. Brătianu. Propunerea nu a întrunit însă numărul suficient de voturi în şedinţa convocată joi, 31 octombrie 2019.

„Pentru prima dată după Revoluţie, avem o creşă nouă. Închiriată, aşa cum a hotărât Consiliul Local, după o procedură transparentă, din comisia de închiriere făcând parte funcţionari publici şi aleşi locali. Proprietarul clădirii trăieşte o dramă în familie şi a făcut o ofertă de vânzare, spunând că nu mai poate să susţină necazul din familiei doar din chirie. A cerut un preţ foarte bun pentru municipalitate. Ţinând cont că am fost foarte chibzuiţi la Asistenţa Socială, aveam şi bani în buget pentru prima tranşă anul acesta... Proprietarul clădirii va scoate clădirea la vânzare, pentru că se află într-o situaţie disperată. Şi, întrucât nu au aprobat domnii consilieri de la PNL cumpărarea creşei, cred că cele 100 de familii care îşi duc copiii la creşă ar trebui să meargă să-şi ducă copiii în sediul PNL, că şi aşa e în centru şi e mare. Aşa de mult sunt supăraţi de constănţeni? Vreau să vă spun că astăzi deficitul în creşele constănţene este de 300. Adică avem cu 300 mai multe cereri decât capacitatea creşelor noastre. Avem proiecte de supraetajare astfel să creştem capacitatea creşelor: la creşa 1 cu 30 de locuri, la creşa 2 cu 45 de locuri, la creşa 5 cu 30 de locuri. Dacă facem un calcul, mai obţinem 105 locuri. Cu alte cuvinte, din 300 de cereri pe care nu le putem onora astăzi pentru că nu avem locuri, în loc să ne gândim şi să mergem să închiriem şi alte spaţii, să ne securizăm această creşă, venim şi adăugăm încă 100 de locuri deficit dacă proprietarul clădirii va vinde clădirea şi ne vom trezi fără contract. (…)”, declara, la şedinţa trecută, Decebal Făgădău.

În şedinţa din noiembrie, adică ieri, proiectul a fost reintrodus pe ordinea de zi! Din nou, initiative s-a lovit de încăpăţânarea consilierilor din opoziţie: PNL a votat împotrivă, iar cei de la PMP s-au abţinut.

Consilierii PNL au motivate că se opun deoarece: „Clădirea nu deține aviz de securitate la incendiu. În alte orașe se construiesc grădinițe noi cu mult mai puțini bani, iar noi cumpărăm o grădiniță cu 800 de mii de euro”, a declarat Adriana Arghirescu. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu cei mici atunci când proprietarul clădirii va rezilia contractual, în condiţiile în care construcţia unei clădiri noi chiar nu se face bătând din palme.

L.M., A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa muie pentru Fagabou, sa ne pisham pe el la anul!
4
0
Un caracter infect are acest primar ! Un libidinos ptr fala lui , un corupt si spagar prin interpusi !
4
0
Nici o administratie din Constanta nu a fost in stare sa construiasca un sediu al Primariei ...cu locuri de parcare generoase cu toate serviciile intr-un singur loc...platim de zeci de ani chirie pentru sediul de pe bd. Tomis...cu acei bani se ridica un zgarie nori...uitat-va la sediul de pe str Amzacea 13...unde si acolo primaria plateste o caruta de bani pe chirie...un sediu insalubru ...mizerabil si prost pozitionat...pentru destinatia pe care o are...noi cetatenii ne plimbam in tot orasul pentru ca asa vrea Primarul....6 luni ...si va fi istorie acest personaj plus restul cateilor ...
7
0
E vorba de CRESA, nu de gradinita!!!!! In titlul articolului spuneti gradinita iar in articol citim ca e de fapt cresa...
6
0
Cand o sa scapam de sefii incompetenti din primarie pusi pe diverse criterii si care se cred pe mosia lor atat cu functionatii cat si cu petentii
6
1
Tva pentru ce?? Cladirea are proprietar persoana fizica!!
1
5
o cresa nu trebuie sa aiba etaje,asta are 4, o singura iesire, fara aviz de la pompieri, in caz de incendiu e vai si amar. Sunt cladiri care au functionat ca si crese, abandonate, iar in cladirea unui privat s-au investit zeci de mii de lei doar pt a fi apta sa functioneze ca si cresa. Cu tva se ajunge la un milion de euro. Mai usor cu pianul pe scari!DE cand e primaria insitituite de ajutor social pt afaceristi privati?
12
1
Cum sa scri un astfel de articol, cit de nebun sa fi, ziar de doi bani. sa sti ca la nici 300 m ai cresa 6 care sta inchisa de 10 ani
10
0
Fagadau si afacerile convenabile, baba si mitraliera. Asta e in stare sa ia un mar gratis, sa se laude cu asta si apoi sa cumpere o cisterna de otet la pret inzecit. 6 LUNI, GUNOIULE. Dupa care esti istorie trista! Dar nu si pentru DNA, cu ce-ai facut la RAEDPP prin cateii care te vor da in primire in secunda 2.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272