REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Orlando Teodorovici, despre excluderea UDMR după rotativă: De ce să împarți prăjitura cu mai mulți?!

Orlando Teodorovici, despre excluderea UDMR după rotativă: De ce să împarți prăjitura cu mai mulți?!

Virgil STOIAN 20 mai 2023 | 00:00 2323

Rotativa guvernamentală se apropie cu repeziciune și clasa politică parcă a intrat în ”sevraj”. Discuțiile și împărțirea ministerelor este în toi, nimeni nedorind să renunțe la posturile cele mai importante din guvern. Reporterii  Replica de Constanța au vorbit cu Orlando Teodorovici, care și-a anunțat deja candidatura la președinția României în 2024, despre rotativa guvernamentală, despre ascensiunea partidului AUR dar și despre o eventuală ieșire de la guvernare a UDMR.

Orlando Teodorovici, despre excluderea UDMR dupa rotativa: De ce sa imparti prajitura cu mai multi?!Orlando Teodorovici

Fostul ministru al finanțelor este de părerea că rotativa guvernamentală se va face fără probleme, iar UDMR va rămâne la guvernare. În privința partidului AUR, Teodorovici consideră că partidul este pe o traiectorie ascendentă și poate furniza un candidat viabil pentru turul 2 al prezidențialelor.

Nu sunt de acord cu un candidat comun pentru președinte

Teodorovici crede că nu este exclus să vedem o coaliție PNL-PSD și la următoarele alegeri: ”De făcut se face, sigur se face rotativa. Acum, trebuie văzut cum e structura guvernului și mai ales componența echipei guvernamentale și cine va conduce. Este posibil să iasă UDMR-ul, dar mă îndoiesc că se va întâmpla acest lucru, dar cred că se va găsi o formulă de compromis. Cu un an și ceva înainte de campanie, Ministerul Dezvoltării și al Mediului, în special, devin ministere foarte importante și atunci de ce să împarți prăjitura în mai mulți? PSD și PNL, având și în Parlament sprijinul necesar, este normal că nu au de ce să împartă și cu UDMR-ul. Ministerele pe care le are UDMR-ul sunt cele vizate. PNL-ul vrea ministerul Dezvoltării, la fel și cum PSD-ul îl vrea pe Grindeanu la Transporturi, funcția de viceprim-ministru vor să o păstreze în continuare. Sunt chestiuni care se fac la nivel de partid și la nivel de coaliție. Nu este exclus să vedem o coaliție între cele două partide în continuare și la locale, și pentru prezidențiale. Dacă nu vor avea un candidat comun, PNL-ul nu intră în turul doi la prezidențiale. Are o mare problemă. Eu nu sunt de acord cu un candidat comun, de 20 de ani nu am mai avut un președinte și cu o abordare de stânga și atunci este de bun simț pentru oamenii care se așteaptă și la altceva din partea unui președinte să vină cu o ofertă. Pe de o parte este mirajul funcției de ministru și al guvernării, al sursei de finanțare. Atunci când este neștiință este greu să administrezi o țară, dar să o guvernezi. Economia deja gâfâie și toate promisiunile sunt neonorate, se discută de un nou plan de guvernare, în timp ce măsurile propuse nu s-au onorat până în prezent, dar ei discută de un nou plan de guvernare.” a declarat acesta.

Orlando Teodorovici, despre excluderea UDMR dupa rotativa: De ce sa imparti prajitura cu mai multi?!George Simion

AUR stă destul de bine în sondaje

Cât despre posibilitățile AUR... ”AUR va crește în primul rând pe ceea ce nu fac ceilalți. Este o chestie simplă, o chestiune comodă până într-un punct, pentru că din toate neajunsurile pe care ceilalți le provoacă românilor, este clar că ei adună nemulțumirea românilor. În toate județele pe unde am fost, AUR stă destul de bine în sondaje, chiar și la Constanța. Peste tot este un procent destul de mare chiar înainte de alegeri. AUR-ul va crește. La prezidențiale nu au șanse, în schimb pot băga în turul 2 un candidat. Este o chestie ușoară. AUR-ul va fi finalist, nu neapărat un membru al lor, dar cel pe care îl susțin. Iar acolo va fi o problemă. Dacă ai un candidat PSD e clar că dreapta nu va vota, ai un candidat de dreapta este clar că stânga nu va vota. Este foarte important ca acest candidat al partidului AUR pentru prezidențiale, sau susținut de AUR, trebuie să fie un candidat pentru turul 2, asta este marea cheie pe care trebuie să o înțeleagă cei de la AUR. Să ajungi în turul 2, este simplu. Important este să te gândești la un candidat pentru turul 2 și în bătălia finală. În 2024, România își joacă ultima șansă.” a mai transmis Orlando Teodorovici.

Românii trebuie să aibă o alternativă

În final, Teodorovici a vorbit și despre candidatul vizual pentru funcția de președinte al României: ” În 2024 sigur românii vor avea o alternativă. Eu îmi doresc foarte mult ca românii să nu mai fie în situația în care să spună că nu au cu cine să voteze. Din 2 rele, pe cine să voteze? În primul rând trebuie să aibă o alternativă, și o vor avea, îmi doresc ca toți cei care se simt în stare să se înscrie în cursa pentru prezidențiale. Un candidat la prezidențiale trebuie să fie integru, să aibă educație, să aibă experiență profesională, să aibă realizări, să fie imparțial, să fie mediator, trebuie să facă ce nu au făcut ultimii nu știu câți președinți în România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce tot caută asta pe la Constanta?? Și de ce tot apare la Replica?? Că e bucureștean. Nu avem noi oile noastre? Le mai importam și pe ale altora? Nu știam că e proprietar de shaorma!!
3
0
Pitiponcu asta e cam rozaliu...
6
0
Astia de genul lui Orlando,Ponta,A.Nastase,Fl Catu,Ntzi Urdea si altzi fosti care au avut puterea in Romania si dupa ce au pus umarul la felul cum arata Romania astazi sunt culmea culminlor ca mai au tupeul sa vina in public cu sfaturile lor despre ce ar trebui sa se faca in Romania acum sau in viitor,ciocu mic mai trombonistilor caci ati avut puterea si ati aratat de ce sunteti in stare.
10
1
Știe tot.Si el recunoaște ca r*mânii n au avut și nu au ce sa aleagă. Politic vorbind.El știe tot și se crede irezistibil,deși n-ar prea avea de ce.Chestia este că tot repetă AUR,AUR.Ar sari el parleazul,dar știe ca ceia s ar putea sa folosească n viitor,unelte de pe vremea lui Gheorghe Doja.Si s ar putea sa le folosească pe el,adică pe Orlando.Pe irezistibil.
6
1
Mai bine faceti un interviu cu Teododorovici si intrebati-l unde este miliardul de euro destinat dezvoltqrii Deltei Dunarii.
8
0
Un miliard de euro, primit de la Bruxelles prin mecanismul Investiției Teritoriale Integrate (ITI) Delta Dunării, a fost împărțit de câțiva oameni uniți prin relații personale, afaceri sau prin interese politice. Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene în perioada 2012-2015, a creat mecanismul ITI Delta Dunării pentru r*mânia. Este un apropiat al lui Horia Teodorescu, care l-a ajutat să devină senator în 2016, punându-l în capul listei PSD Tulcea. Banii au fost gestionați de Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, care, împreună cu oamenii din jurul lui, a beneficiat de banii ITI DD. Deși mecanismul era destinat ”cu prioritate” pentru Delta Dunării, sub 15% din proiecte au ajuns acolo. În decolmatarea lacurilor și canalelor au fost investiți mai puțini bani decât în renovarea bisericilor. Potrivit înțelegerii, banii trebuiau să ajung
7
0
Tit Brailoiu si Teodorovici, doua personalitati pe care te poti cäca linistit
11
0
Teodorovici se lauda in comentarii pe tik tok ca el a fost mare si tare in functiile detinute. A avut realizari marete de care nu stie nimeni. De bufuri stim... Da ... Acum lasa... Nu te da balena ca nu esti.
8
0
Cel mai tare fătălău din PSD.
11
0
Nu e vorba de nici-o prăjitură. E vorba de CAȘCAVAL adică de mălai, adică de bani măi tălâmbă !
9
1
Domn sofer de la Ministerul Transpoturilor vrea sa fie presedinte ,poate la Moscova la fratii tai tradatorule bolsevic
9
0
ai uitat cand PSDul le-a asigurat voturile de intrare in Parlament ungurilor? Asa s-au gasit in urnele din Teleorman si nu numai, cate 10-20 de voturi pentru UDMR. Sii, nimeni nu s-a sesizat, nici pana azi!
10
0
Când a lucrat la Ministerul Transpoturilor,in jurul anului 2003 era un NIMENI.Gura mare,critica tot dar nu da goluri.
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468