REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

OUG privind organizarea Guvernului, aviz favorabil de la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor

OUG privind organizarea Guvernului, aviz favorabil de la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor

Replica API 12 ianuarie 2017 | 01:37 355

Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat miercuri aviz favorabil ordonanței de urgență privind organizarea Guvernului.

Ordonanța de urgență pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative prevede schimbări în structura Guvernului Grindeanu, printre care înființarea unor ministere — Ministerul Turismului, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul Cercetării și Inovării, Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Ministerul pentru românii de pretutindeni, potrivit Agerpres.

Actul normativ mai prevede desființarea Cancelariei prim-ministrului, structură fără personalitate juridică, în subordinea premierului, și preluarea acesteia în cadrul Secretariatului General al Guvernului și Aparatului propriu de lucru al prim-ministrului.

"În cadrul Ministerului Afacerilor Externe se înființează Departamentul pentru Afaceri Europene, ca organ de specialitate, cu personalitate juridică, finanțat prin bugetul ministerului, cu atribuții în coordonarea la nivel național în domeniul afacerilor europene, care va fi coordonat de ministru delegat", stipulează ordonanța.

Potrivit actului normativ, alte ministere sunt reorganizate și li se schimbă titulatura — Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Economiei, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Comisia pentru administrație a Camerei Deputaților urmează să întocmească un raport pentru această ordonanță de urgență.

Citeşte mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108