REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Ovidiu va deveni polul dezvoltării imobiliare şi de afaceri: proiecte spectaculoase, derulate de Westhouse Group

Ovidiu va deveni polul dezvoltării imobiliare şi de afaceri: proiecte spectaculoase, derulate de Westhouse Group

Replica API 24 decembrie 2019 | 00:00 1660

În câţiva ani,

În câţiva ani,

Studiile de specialitate în domeniul imobiliar indică o creştere semnificativă a tranzacţiilor de locuinţe în judeţul Constanţa, încurajată de apariţia unor construcţii rezidenţiale noi, moderne, amplasate în zone atractive.

Judeţul Constanţa a devenit, astfel, în 2019, cea de a doua cea mai mare piaţă rezidenţială regională din România, cu peste 4.000 de locuinţe livrate, cele mai multe în Constanţa şi Mamaia Nord. În următorii ani, însă, se estimează o creştere spectaculoasă a oraşului Ovidiu, potenţată de lacul Siutghiol şi de accesul rutier facil către diferite alte zone. Mai mult, dezvoltarea oraşului Ovidiu include nu doar ansambluri rezidenţiale poziţionate cu vedere către lac sau la şosea, ci şi un ansamblu rezidenţial tip business (birouri, comerţ, servicii etc.), respectiv o zonă industrială al cărei proiect este extrem de ambiţios. Toate acestea sunt cuprinse sub umbrela dezvoltatorului Westhouse Group. Iată câteva detalii despre fiecare proiect în parte:

ANSAMBLUL REZIDENŢIAL OVIDIU SUD LAKESIDE

Proiectul imobiliar va cuprinde o zonă de aproximativ 60.000 mp, în partea de sud a oraşului Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol respectiv în faţa staţiunii Mamaia, cu locuinţe colective având regim de înălţime P+4E (8 blocuri), locuinţe individuale cu regim de înălţime P+1-P+2E (109 unităţti), unităţi de învăţământ cu regim de înălţime – P+1E, respectiv servicii şi comerţ la parterul locuinţelor colective.

Ansamblul rezidenţial va cuprinde:

• spaţii verzi, aproximativ 43% din suprafaţa terenului;

• platforme pentru colectarea selectivă a deşeurilor;

• circulaţii carosabile şi pietonale noi propuse;

• locuri de parcare;

• marina pentru acostare şi păstrare ambarcaţiuni sportive.

OVIDIU BUSINESS PARK

Proiectul imobiliar este situat în oraşul Ovidiu, pe şoseaua naţională, societatea WESTHOUSE GROUP fiind în etapa de obţinere P.U.Z. – amplasare ansamblu de birouri, comerţ, servicii, activităţi productive nepoluante, lotizare teren şi introducere în intravilan, suprafaţa terenului fiind de 50.000 mp, având deschidere la sensul giratoriu amplasat pe DN2A.

OVIDIU’S OASIS RESIDENCES

Proiectul imobiliar este deţinut de una dintre societăţile parte a grupului Romreal Ltd. şi cuprinde o zonă de aproximativ 25.000 mp, în oraşul Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol. În cadrul proiectului imobiliar deţinut de societate vor fi construite 2 blocuri cu regim de înălţime P+8E si P+6E , respectiv 67 locuinţe unifamiliale P+2 E precum şi o zonă de divertisment cu alimentaţie publică, marina pentru acostare şi păstrare ambarcaţiuni sportive.

Dezvoltatorul imobiliar este în curs de obţinere a autorizaţiilor de construire necesare racordării proiectului imobiliar la reţelele de utilităţi din zonă, urmând a demara lucrările după obţinerea autorizaţiilor de construire.

ZONA INDUSTRIALĂ OVIDIU NORD

Proiectul imobiliar cuprinde o zonă de aproximativ 120.000 mp, terenul fiind lotizat în 21 loturi distincte, destinat pentru construcţia şi amplasarea halelor industriale.

Terenul este amplasat în partea de nord a oraşului Ovidiu, la o distanţă foarte mică de Portul Constanţa, Aeroportul Mihail Kogălniceanu, respectiv zona rezidenţială şi turistică din Mamaia Nord.

Fluxul principal de circulaţie se face pe DN2A, drum care leagă oraşul Ovidiu de localitatea Mihail Kogălniceanu şi DN22 ce leagă oraşul Ovidiu de Tulcea.

Dezvoltatorul imobiliar este în curs de obţinere a autorizaţiilor de construire necesare efectuării lucrărilor la reţeaua de apă, canalizare menajeră şi canalizare pluvială din interiorul cartierului, precum şi la realizarea drumurilor interioare şi a accesului în zona industrială, urmând a demara lucrările după obţinerea autorizaţiilor respective.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272