REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Palaz cere demiterea prefectului, pentru că se plimbă în Turcia, în loc să se preocupe de situaţia refugiaţilor

Palaz cere demiterea prefectului, pentru că se plimbă în Turcia, în loc să se preocupe de situaţia refugiaţilor

Replica API 10 septembrie 2015 | 00:00 179

Preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz, solicită de urgenţă demiterea prefectului Ion Constantin, „care în loc să gestioneze situaţia refugiaţilor ce vor fi repartizaţi în judeţul Constanţa, el … se plimbă în Turcia!”. „Nu sunt revoltat de faptul că îl copiază pe Ponta, şeful lui, şi se duce tot în … Turcia, dar mă revoltă faptul că avem un prefect incompetent, inconştient şi indiferent faţă de problemele constănţenilor! Se poate plimba cât vrea, dar trebuie să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu! Ca cetăţean al Constanţei, vreau să ştiu cum va gestiona criza refugiaţilor ce vor fi repartizaţi în judeţul Constanţa?", susține Palaz într-un comunicat de presă.

Prefectul este obligat să facă publice demersurile făcute în acest sens, mai spune Palaz:

1. Dacă a constituit la nivel de județ un Comandament care să gestioneze situația refugiaților.

2. Care sunt instituțiile care fac parte din acest comandament?

3. Dacă a stabilit un regulament al acestuia și cum a stabilit să se coordoneze instituțiile județene în acest sens, fără a exista sincope și să ne trezim cu afirmații: „ Am fost depășiți de situație”, „ Ne-a luat prin surprindere”, sau altele de acest gen!

4. Cum crede că se vor caza refugiații în spațiile instituțiilor de învățământ (propunere aberantă, de altfel) în contextul în care, studenții și elevii, au spații deficitare de cazare?

5. Cum va fi asigurată securitatea și igienizarea locațiilor în care vor fi cazați refugiații?

6. Cum vor fi integrați copiii acestora și ce măsuri se vor lua în acest sens?

7. Cum va fi asigurată aprovizionarea cu alimente și asistența medicală a refugiaților și cine va coordona această acțiune?

8. Cum se vor desfășura activitățile de integrare a refugiaților în societate, sau care este strategia de susținere logistică a acestora și pentru cât timp?

9. Care sunt costurile care vor fi alocate pentru susținerea și cazarea refugiaților, de unde sunt suportate aceste cheltuieli și care sunt implicațiile Primăriei și Consiliului Județean Constanța? (sper că cele două instituții să cunoască care le sunt atribuțiile în acest sens)

10. Ce măsuri ați luat pentru identificarea și neutralizarea posibilelor persoane ( dacă există) care au reușit să se infiltreze între refugiați și care sunt dispuse să execute acțiuni violente sau teroriste pe teritoriul județului Constanța?

"Sunt întrebari ale căror răspunsuri orice constănțean este normal să le afle! Nu sunt secrete de stat! Sunt doar obligații de serviciu pe care prefectul trebuie să le îndeplinească! Iar el, ce face? Se plimbă în Turcia, în plină criză Europeană a refugiaților și postează pe rețeaua de socializare mesajul : „ FULL FAN IN TURCIA”! PMP Constanța, solicită de urgență demiterea prefectului Ion Constantin, pentru incompetență, inconștiență și ignoranță față de siguranța constănțenilor!", a conchis Palaz.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108