REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Palaz i-a dat primarului termen să transfere cazinoul către ministere

Palaz i-a dat primarului termen să transfere cazinoul către ministere

Replica API 12 august 2011 | 00:00 132

"Mazăre făcea ca polizorul pe la toate televiziunile"

"Mazăre făcea ca polizorul pe la toate televiziunile"

Prefectul Claudiu Iorga Palaz a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că două ministere şi-au arătat interesul de a prelua monumentul istoric Cazino, în vederea reabilitării acestuia. Potrivit prefectului, Ministerul Culturii s-a arătat interesat să preia clădirea degradată şi să o repare, printr-un act normativ, împreună cu Ministerul Dezvoltării regionale şi Turismului, după care, tot prin act normativ, să-l predea administraţiei publice locale.

"Ca o dovadă că ministerele lucrează şi sunt funcţionale, nicidecum cum a zis Mazăre, care mi-a dat mie termen 2 luni de zile, l-a apucat polizorul pe toate posturile de televiziune, dar i s-a răspuns în 10 zile, şi din partea Ministerului Culturii, şi din partea Ministerului Dezvoltării. Drept pentru care, acum îi dau eu lui termen lui Mazăre, ca în 10 zile să facă hotărâre de consiliu pentru ca acest cazino să fie transferat către Ministerul Dezvoltării spre reabilitare. Sper să se mişte tot atât de repede cum se mişcă pe carele alegorice. Poate să facă asta şi există şi un precedent, cazul Pasajului Rutier Filimon Sârbu. După ce va fi transformat dintr-o fată bătrână şi urâtă, aşa cum s-a făcut precizarea, va fi redat în administrarea Consiliului Local Constanţa, pentru că aşa este normal", a spus Palaz. Întrucât s-a ridicat întrebarea dacă nu cumva primarul chiar asta urmărea, prefectul a spus că este posibil şi acest lucru, însă scopul final este cel important. "Este încă o dovadă că prefectul a avut dreptate. Dar întotdeauna există şi un dar. Nu voi accepta varianta să acoperim trecutul. Bine că s-a rezolvat această problemă, privind finanţarea, dar vă spun că mă ţin de capul vinovaţilor până când vor fi recunoscuţi public. Mă refer la cei care trebuiau să urmărească contractul de concesiune, de asociere cu acea firmă israeliană. Varianta spusă de Mazăre, că nu mai sunt în ţară israelienii, că nu am de unde să-i iau nu mi se pare pertinentă. Cei care au greşit, să răspundă. Inspectorii primăriei trebuiau să urmărească stadiul realizării investiţiilor la Cazino, fiindcă exista un contract. Dacă acel inspector nu şi-a făcut treaba, el trebuie sancţionat", a mai spus Palaz, în cadrul conferinţei. Referitor la varianta vânzării cazinoului, reprezentantul Guvernului a mai declarat că, dacă monumentul istoric va fi cumpărat, ar putea fi "scăpat din mână", în sensul că ar putea fi chiar dărâmat. "Nu au fost în stare să aibă grijă de el şi a ajuns în stadiul în care este, dar dacă ar fi fost cumpărat de un investitor, ce s-ar putea alege de el?", a comentat Palaz, făcând aluzie la soarta fostului hotel Continental, care a avut o soartă oarecum asemănătoare şi care a fost şters de pe harta Constanţei, după ce a fost cumpărat.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108