REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Până vin TABLETELE de la MINISTERUL EDUCAȚIEI, fiecare se descurcă cum poate

Până vin TABLETELE de la MINISTERUL EDUCAȚIEI, fiecare se descurcă cum poate

Replica API 20 noiembrie 2020 | 12:50 2045

Sorin Mihai, inspectorul școlar general, a explicat în cadrul unei conferințe de presă, care este stadiul actual al dispozitivelor pe care le dețin elevii din județul Constanța. Totodată, acesta a dezvăluit și faptul că abia luna aceasta vor ajunge mult așteptatele tablete de la Ministerul Educației. Până atunci, iată că elevii se descurcă... cum pot.

Profesorul Sorin Mihai, inspectorul general școlar, a susținut joi, 19 noiembrie, o conferință de presă online, în care a vorbit, printre altele, și despre stadiul achiziționării de dispozitive necesare elevilor în acest context pandemic. Sorin Mihai a declarat că majoritatea Unităților Administrativ Teritoriale își depun singure cererea de finanțare. „Noi am avut o comunicare oficială cu unitățile de învățământ dar și cu administrațiile publice locale și doar trei UAT-uri au răspuns că nu vor face parteneriat sau nu cu unitățile școlare și nu vor depune cerere de finanțare. Astfel, noi vom face demersuri și vom depune noi cererea de finanțare pentru aceastea trei, ce includ nouă unități de învățământ. Toți elevii din unitățile de învățământ vor primi dispozitive”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspectorul școlar general al ISJ Constanța.

Sorin Mihai

Se lucrează cot la cot cu Primăria Constanța

Sorin Mihai a mai spus că din câte știe, suma alocată de Primăria Constanța pentru a achiziționa echipamente IT va fi suplimentată. „Suma alocată de Primăria Constanța, din câte știm noi, va fi suplimentată pentru achiziția de dispozitive. Noi și Primăria Constanța avem în vedere și dotarea cu table inteligente, sau alte dispozitive. ISJ Constanța va avea în vedere o eșalonare a acestor dispozitive. Pe de o parte vom solicita tablete, pe de altă parte vom solicita table inteligente și ce mai este necesar, astfel încât proiectul să nu se blocheze pe toate dispozitivele pe care le solicităm”, a mai adăugat Sorin Mihai.

Problema mare este... nu se găsește un furnizor serios

Și pentru a ne reaminti faptul că trăim în România, inspectorul a declarat faptul că sunt încă în căutare pentru a găsi un furnizor care să poată să livreze toate dispozitivele solicitate. „În momentul de față se caută un furnizor pentru că sunt foarte multe dispozitive. La nivelul județului Constanța vorbim de 2.433 de laptopuri. Prin achiziția centralizată nu există deocamdată identificat un furnizor care să pună la dispoziție toate aceste dispozitive. E un număr foarte mare și este o cerere foarte mare acum de dispozitive, pe piață”, a mai spus inspectorul școlar general.

Între timp, situația este salvată de sponsori

Constănțenii au dovedit de multe ori că au spirit civic și mereu au sărit în ajutorul celor aflați în impas. Așa s-a întâmplat și în cazul elevilor care nu beneficiau de un dispozitiv de pe care să poată participa la orele online, așa că, unele asociații, operatori economici sau simpli cetățeni, s-au mobilizat și le-au oferit copiilor oportunitatea de a învăța, chiar și de acasă. „Au sosit cele 170 de tablete și au fost și distribuite în județul Constanța. Mai avem o discuții cu o asociație, Dăruiește Aripi, care a venit către noi și a solicitat să o sprijinim pentru că au la dispoziție 25 de mii de euro cu care vor să achiziționeze tablete pentru elevi din județ. Astfel, vom identifica trei – patru unități de învățământ. Această discuție o vom mai avea și săptămâna viitoare. Ieri (n.r. miercuri, 18 noiembrie) am mai avut o discuție cu un reprezentant al unei firme care va sponsoriza unitățile de învățământ din județ cu 10 table inteligente”, a declarat Sorin Mihai.

Tabletele de la Minister vin... „în această lună”

Cu toate că școala a început de mai bine de două luni, iată că așteptarea pare să fi luat sfârșit. Vor veni, în sfârșit, tabletele de la Minister, în cazul în care nu știați că acestea nu a ajuns până acum. „Urmează să vină în această lună și cele 5689 de la Ministerul Educației. Nu a venit niciuna până acum” a mai spus inspectorul.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce fata de idiot are cretinul asta. Cum plm sa pui un asa papagal candidat. PNL estI de kakat cu asa idiot. DOAR MINCIUNI SI SPAGA, atat a dovedit ospatarul ca poate. A INCERCAT CEVA CU FETELE DIN ISJ, NIMIC. STIAU TOATE CA O ARE MICA SI MOALE. MUIE PNL. MUIE PSD.
3
5
Numai minciuni. Nu a venit nicio tableta. O sa faca, o sa achizitioneze? Cine? El si Petre? Doi prosti? Penibilul asta minte. Arogant, mincinos pus in functie de amantul nevestei.
4
6
Ce sa faca elevii cu tableta daca nu are internet??? Sa vina la Dumbraveni sa vedem ce face cu tableta inteligenta si fara internet. E bataie de joc la adresa copiilor si asa napastuiti
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108