REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PANICĂ la Festivalul Mamaia Copiilor, după ce s-a rupt avanscena! Primarul Făgădău anunță măsuri severe dacă va fi găsit un vinovat!

PANICĂ la Festivalul Mamaia Copiilor, după ce s-a rupt avanscena! Primarul Făgădău anunță măsuri severe dacă va fi găsit un vinovat!

Replica API 18 iulie 2018 | 00:52 619

Festivalul Mamaia Copiilor a ajuns la sfârșit, dar ultima seară a fost marcată de un moment care se putea încheia cu afectarea sănătății celor mici. Sub privirile alarmate ale părinților și spectatorilor, în momentul decernării premiului I, scena a cedat și s-a rupt sub greutatea copiilor. În momentul respectiv, pe scenă se aflau zeci de copii care s-au speriat, au început să țipe și au fugit de pe scenă, după ce se poate vedea dintr-un filmuleț publicat de Libertatea.

Decebal Făgău: „A fost demarată o anchetă, vor fi luate măsuri severe”

Primarul Decebal Făgădău a precizat, marți, 17 iulie a.c., pentru România TV, că Primăria Constanța a fost finanțatorul evenimentului și a pus la dispoziție organizatorilor, Asociația Mamaia Copiilor, infrastructura. Dar, așa cum a subliniat primarul, de fapt nu a cedat scena, realizată pe fonduri structurale, ci o avanscenă realizată de organizatori. În consecință, a mai subliniat primarul, a fost demarată o anchetă și vor fi luate măsuri în privința organizatorilor, în urma acestui incident.

„Incidentul vizează avanscena, nu scena. Scena este la locul ei, este realizată cu fonduri structurale, iar avanscena a fost realizată de organizatori. Se putea întâmpla o tragedie, tocmai de aceea, urmare incidentului, noi am demarat o anchetă internă, să spunem așa, să vedem ce s-a întâmplat. Am luat deja legătura cu organizatorii, dânșii au un punct de vedere legat de condițiile meteo.

Fac precizarea: noi finanțăm de bună credință asemenea evenimente, pentru promovarea stațiunii Mamaia, a României, pentru susținerea activității culturale și nu ne dorim incidente de acest gen. Tocmai de aceea, în situația în care identificăm un vinovat, măsurile vor fi severe. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre copii. Regret acest incident și îmi cer scuze celor care au avut neplăceri.

Dar vreau să se înțeleagă foarte clar că noi îi ținem responsabili pe organizatori pentru acest incident și vom lua toate măsurile pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete”, a declarat primarul Decebal Făgădău pentru România TV.

Cât privește măsurile severe, acestea ar putea fi unele sancțiuni financiare sau, dacă se impun sancțiuni de altă natură, a precizat primarul Făgădău, va fi cerut sprijinul celor de la Inspectoratul de Stat în Construcții sau alte instituții abilitate.

Liviu Manolache, directorul festivalului, explică de ce s-a produs incidentul

Contactat de „Replica de Constanța”, Liviu Manolache, directorul festivalului și reprezentant al Asociației Mamaia Copiilor, a explicat că incidentul, în care „niciun moment integritatea copiilor nu a fost pusă în pericol”, s-a petrecut urmare a ploilor abundente din ultimele zile.

„A plouat în fiecare zi, încă de la montarea avanscenei, până în ultima seară, chiar și cu 10 – 15 minute înainte. La montarea avanscenei, pentru că era o diferență între aceasta și scenă, ca să nu se împiedice copiii – pentru că ar fi existat acest risc, dacă rămănea o treaptă între scenă și avanscenă – a fost montată o trapă, din patru plăci, cu televiziunea, pentru a aduce avanscena la nivelul scenei.

Din cauza ploilor, apa s-a infiltrat la picioarele trapei, iar în momentul în care copiii erau pe scenă, au sărit de bucurie, s-a creat o presiune pe picioarele trapei, care nu au mai rezistat, iar trapa a coborât aproximativ 20 de centimetri față de nivelul scenei. Nu s-a rupt, integritatea copiilor nu a fost pusă în pericol nicio secundă. Au cedat picioarele trapei respective și a coborât.

Dar, evident, unii s-au speriat, unii nici nu și-au dat seama, alții au rămas uimiți, reacții absolut firești.

Drept dovadă că nu a fost nimic, gala a continuat, s-a dansat, s-a cântat în continuare. Avanscena nu a mai fost folosită, pentru că se crease o denivelare. Dar eu am coborât pe ea, prezentatoarea la fel. După care, după spectacol, împreună cu tehnicienii au fost pe ea, am sărit pe ea, am demontat-o, să vedem ce este dedesupt. Când am desfăcut plăcile, ne-am lămurit, picioarele acelei trape, din cauza umidității nu au mai rezistat. Dacă nu ploua, nu se întâmpla”, a afirmat Liviu Manolache.

Reamintim că Festivalul Mamaia Copiilor 2018 s-a desfășurat în Piațeta Cazino (unde a avut loc și incidentul) și în Piețata Perla. Organizatori au fost Asociația Culturală Mamaia Copiilor, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Televiziunea Română, Radio România Regional, Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța.

Comunicatul de presă al Primăriei Constanța

Referitor la incident, reprezentanții Primăriei Constanța a transmis următorul punct de vedere: „Municipalitatea a finanţat acest eveniment şi a pus la dispoziţia organizatorilor piaţeta din zona Cazino Mamaia. Organizatorul evenimentului a fost Asociaţia Culturală Mamaia Copiilor, cea care avea obligaţia contractuală de a asigura desfăşurarea evenimentului în cele mai bune condiţii. Din motive artistice, acesta a realizat o avanscenă pe care au urcat peste 300 de copii şi tineri.

La un moment dat, avanscena pe care evoluau micii artişti a cedat şi s-a lăsat cu aproximativ 20 de cm. Din informaţiile pe care le deţinem până acum, nimeni nu a fost rănit iar spectacolul a continuat cu decernarea celorlalte premii.

Regretăm incidentul petrecut sâmbătă seara, vom analiza cu maximă seriozitate cele întâmplate şi vom lua toate măsurile necesare pentru a lămuri ceea ce s-a petrecut şi pentru a evita asemenea situaţii pe viitor. Primăria Municipiului Constanţa a finanţat, finanţează şi va finanţa cu bună credinţă toate evenimentele care promovează staţiunea Mamaia, municipiul Constanţa şi România”, au transmis reprezentanții municipalității.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
numai gafe, steagul Estoniei arborat gresit de administratia Fagadau, balustradele de la Cazinou s-au rupt, pavelele din Piata Ovidiu sunt de kkat, cele vechi erau mai bune, alea au tinut peste 100 de ani, astea nici 10 ani.Pe ce puneti mana nenorociti, poftim ce s-a intamplat si cu scena asta
3
0
sunt o mizerie de om am venit sa fur
3
0
made in fagadau
4
1
hal de primar!!!
5
1
Mult mai multa muie
7
0
Organizat sau sponsorizat de City Park ?
11
0
Dupa terasa de la Durau , urma si scena de la Mamaia,asa ca sa echilibreze balanta lucrului bine facut la munte cu cea de la mare, ca doar suntem in Romania.
9
2
Evenimentul s-a intamplat sambata. De abia azi v-ati trezit si voi sa scrieti?
13
2
firma cu scena este raspunzatoare!! Aceasta firma este foarte slaba. Pune mana pe contracte cu spagi....traim in cta.
14
1
dragnea este vinovat!
10
3
"Ingineri " facuti la apelul de seara au avizat o constructie cu caractere permise .....
14
0
Organizatorul trebuie sa plateasca despagubiri copiilor.
13
1
singurul vinovat e el! sa plece daca mai are putin bun simt!!!!
21
0
Cine raspunde de proasta gestionare a banilor publici? Au prevazut in documentatie respectarea masurilor de siguranta? Sau se atribuie contractele oricui si oricum, adica unor asociatii fantoma care organizeaza excluiv evenimentele in Constanta? Chiar nu se autosesizeaza nimeni?
21
1
Asa este la tara la Constanta.Totul improvizat.
27
1
V-ati facut de kkt ! Bine ca nu au murit copii ! Hotilor !
25
0
Daca nu stiati ce pot face micii artisti in devenire iata ca vedeti acum.Aceste vedete artistice odata urcate pe scena sunt in stare,cu greutatea lor de 20-30 kg fiecare,sa tropaie si sa ridice un praf pe scena de nu-i mai vede cei din public.Bineinteles ca sunt indemnati de cate o duduie coregrafa fumatoare care zbiara la ei : hai mai tahrree maiiii
14
8
Tara lu' Dracu-Dragnea!!
21
5
cipan job. Cat mai ieftin sa aibe ce sa mananca si gura mea.
25
0
Mamaia copiilor...ce vrajeala, ce rusine, pentru organizatori si autoritati. In vreme ce teatrul de vata Mamaia zace ingropat de gunoaie in mijlocul statiunii, probabil fiind deja cedat cu dedicatie unui "investitor" copii nostri sunt obligati de sistemul acesta blestemat sa-si arate munca si talentul pe scene improvizate, scaune din plastic, in mijlocul piatetei plina de vanzatori de porumb, biciclisti pe 2 sau 4 roti, tigani si romi, tarani si domni. O lume la nu am visat...dar care a venit si este creata de STATUL roman...
48
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108