REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PAPARI de la ȘAGUNA cere BANI de la STAT, după ce a fost ACUZAT de ȘANTAJ!

PAPARI de la ȘAGUNA cere BANI de la STAT, după ce a fost ACUZAT de ȘANTAJ!

Replica API 14 iulie 2020 | 00:17 3630

În urmă cu trei ani, toată presa din România a vuit de o ştire despre preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna”, Aurel Papari, care era acuzat de şantaj. Cea care îl reclama – o fostă studentă, colaboratoare a universităţii. Aceasta a declarat anchetatorilor că este forţată să achite o taxă către universitate, în caz contrar nu va putea susţine lucrarea de disertaţie. Taxa în cauză reprezenta chiria rezultată din subînchirierea unui spaţiu în care reclamanta desfăşura activităţi de psihosociologie. Spaţiul este deţinut de o societate al cărui administrator este Aurel Papari, în numele universităţii pe care o reprezintă. Iată că, după ce procurorii au clasat dosarul, pe motiv că fapta nu există, Papari cere răzbunare: cere să i se restituie sumele de bani pe care le-a cheltuit pe parcursul anchetei.

Dosarului penal, trimis în judecată, reîntors la Parchet și, mai apoi, clasat!

Aurel Papari, președintele Universității Andrei Șaguna, trage statul la răspundere după ce un magistrat a produs o eroare judiciară, în ceea ce-l privește. Concret, în luna octombrie a anului 2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa l-a trimis în judecată pe Aurel Papari pentru șantaj, dar și pe Iuliana Gabriela Munteanu, pentru complicitate la șantaj. După ce au fost trimiși în judecată, iar dosarul a ajuns în camera preliminară, instanţa a desfiinţat probele administrate în dosarul de șantaj al lui Aurel Papari și al angajatei Universității Șaguna, a constatat nulitatea ordonanţei de începere a urmăririi penale din data de 28.06.2017, emisă în dosarul nr. 7467/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, dispunând restituirea dosarului către procuror, în vederea refacerii rechizitorului, având în vedere că probele administrate au fost desfiinţare. După reluarea cercetărilor s-a emis Ordonanța din data de 16.07.2019 prin care s-a dispus clasarea cauzei. În cursul urmăririi penale și al fazei de cameră preliminară – fond și contestație – au efectuat cheltuieli judiciare constând în onorarii de avocat în valoare totală de aproximativ 30.000 lei, fapt pentru care solicită Statutului să li se plătească cheltuielile de judecată ocazionate de prezenta cauza.

Aurel Papari

Acțiunea, respinsă!

Acțiunea celor doi a fost respinsă, pe motiv că, în cauză, măsurile dispuse de organele judiciare s-au încadrat în normele de procedură penală, au avut o cauză reală, justă și un motiv temeinic și nu poate fi admisă ipoteza săvârșirii unei fapte ilicite cauzatoare de prejudicii din partea acestora, care să determine acordarea unor daune.

De ce au fost acuzați cei doi!

Potrivit rechizitoriului, ”la data de 28.06.2017, respectiv 29.06.2017, inculpatul Papari Aurel a constrâns-o pe masteranda, persoană vătămată, C.E., din cadrul Universităţii Andrei Şaguna Constanţa, să plătească suma de 500 de lei, reprezentând contravaloarea subînchirierii unui spațiu, aparținând S.C. SSI Totaldata S.A., condiționând-o că, dacă nu va face acest lucru, o va împiedica să susțină lucrarea de disertație la Masterul din cadrul Universității ”Andrei Șaguna” – Facultatea de Psihosociologie – Specializarea Psihologie Clinică și Intervenții Psihoterapeutice.

La data de 28 iunie, respectiv la data de 29 iunie, inculpata Munteanu Iuliana Gabriela a împiedicat plata taxei, privind susținerea lucrării de disertație de către persoana vătămată C.E., cunoscând că aceasta din urmă a fost condiționată de către inculpatul Papari Aurel la plata unui sumei de bani, în cuantum de 500 de lei, nedatorată, către S.S.I TOTALDATA S.A., pentru a susține examenul de disertație la Masterul din cadrul Universității ”Andrei Șaguna” – Facultatea de Psihosociologie – Specializarea Psihologie Clinică și Intervenții Psihoterapeutic”

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe el l-a botezat papu Paratzi, dar a zis ca e prea pe fata
2
0
Asta de 20ani i o trage lu andra si fata aia proasta tot sta dupa machidonul asta jegos.cica o sa o ia de nevasta......
4
0
Armanlu nu chiari
5
2
si ursul merge
6
0
ptr acreditarea acestei universitati te-ai folosit de numele unui prof.univ. dr ca apoi sa teumfli in pene. Dzeu . nu doarme. Dupa plata si rasplata
12
0
Familia Paparii sunt spioni rusi.Submineaza societatea romaneasca in favoarea rusilor.
10
1
Pa vasilica lam jupuit si io la mititica
2
1
hotii astia numai au loc in pielea lor ca si fratii penali micula sau alde ciordelescu iorgulescu dar ce poti zice daca insusiseful statului este un hot dovedit
16
1
Alt makidon hot.
30
2
Tapul asta spagar si nenorocit trebuie anchetat de procurori. Un hot pervers.
32
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108