REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Parcare demnă de „Parchez ca un bou“, în zona Gării!

Parcare demnă de „Parchez ca un bou“, în zona Gării!

Mariana MURAT 28 octombrie 2023 | 00:00 4356

Deși sezonul estival a luat sfârșit, orașul Constanța pare, încă, plin de turiști, iar problema locurilor de parcare continuă să le dea bătaie de cap constănțenilor, care abia așteptau să se „aerisească“ orașul, traficul să se fluidizeze, iar locurile de parcare să se golească. Așa se face că șoferii parchează pe unde apucă, chiar dacă încalcă legea rutieră și pe cea a bunului simț.

Parcare demna de „Parchez ca un bou“, in zona Garii!

Se poate spune despre Constanța că este orașul tuturor posibilităților. Avem de toate: haos, șantiere, praf... mai puțin locuri de parcare, ce-i drept. Însă asta nu este o scuză pentru cei care aleg să-și parcheze mașinile pe unde vor mușchii lor. Nici pentru proprietarul autoturismului din imagine nu e o scuză! Și-a parcat mașina pe trotuar, în zona Gării, încurcând pietonii. Nu este vorba despre un turist rătăcit, ci chiar de un constănțean. Problema cea mai îngrijorătoare este legată de faptul că nimeni nu s-a  sesizat la o asemenea parcare neregulamentară, ce se încadrează în categoria „parchezi ca un bou”.

Parcare demna de „Parchez ca un bou“, in zona Garii!

În aceeași zonă, la câțiva metri depărtare, un alt autoturism îi ținea „companie“ Loganului de mai sus!

Cât este amenda pentru parcare neregulamentară în 2023?

Precizăm că punctul de amendă rămâne îngheţat la 145 lei. În cazul în care, un conducător auto este surprins într-o astfel de situaţie, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 290 de lei, iar cea maximă de 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, şoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

Așadar aveți grijă pe unde vă lăsați mașinile în momentul în care nu găsiți un loc de parcare, dacă nu vreți să vă alegeți cu  o amendă care poate ajunge chiar și până la 725 de lei sau chiar să ajungeți vedetă pe „Parchez ca un bou“!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai parcheaza tu în alta parte dacă poți, e loc pe T*****r Burada
1
0
De dragul politicaly corectness și al egalității de gen,dacă șoferul se dovedește a fi o șoferiță, trebuie inițiată o nouă rubrică:'Parchez ca o vacă'. Boul din mine se simte profund discriminat.
4
0
Vigilentilor de la Replica, voi ati incercat sa parcati in zona garii? Bine ca va sesizati voi, soferi model ce sunteti
5
3
Ziariștii sunt plătiți pentru a ne minți așa cum vor patronii lor. Când nu au subiecte valoroase, dau cu "bățul în baltă" pentru a susține că își câștigă pâinea cinstit. Asta este realitatea.
3
1
Mariano,lasa vrajeala,scrie ceva care sa-ti faca cinste,asta e labareala!loganu e parcat regulamentar,nu e interzis acolo,a lasat LOC ptr pietoni....nu mai mincati hindel degeaba.....citi ani ai?ai putin bun simt? Nu prea cred.....
3
2
Militianul, stii tu ceva, dar daca nu ai semn ca poti parca pe trotuar cu marja de 1,5m pentru pietoni, trotuarul poate sa aibă si 7 m lățime, ca tot iei amenda
7
0
Loganul din imagine este parcat regulamentar pentru ca a lasat mai mult de un metru din trotuar liber. Cititi OUG si regulamentul de aplicare.
7
9
Orasul e sufocat de indivizi ca asta, peste tot se ocupa teotuare, se parcheaza chiar pe coltul intersectiei, etc.
11
4
Ai drakku sifonari
4
8
Bai cretinilor nu mai scrieți despre parcări neregulamentare ,unde dracului poți sa lași mașina în zona gării de când au modificat cretinii ăștia ,nici parcarea veche nu este data drumul ,unde sa stai sa aștepți pe cineva care vine cu trenul aia din dreptul gării este plina tot timpul și sunt câteva locuri ,după ce ca este un haos total în oraș mai alimentați și voi cu subiectul asta ,scrieți despre cretinismele pe care le fac ăștia din primărie lăsați oamenii în pace.
20
8
Unde încurcă circulația?
16
7

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468