REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Parchetul General a început urmărirea penală în rem în cazul familei Iohannis

Parchetul General a început urmărirea penală în rem în cazul familei Iohannis

Replica API 12 octombrie 2018 | 00:35 390

Parchetul General a început urmărirea penală în rem în cazul familei Iohannis pentru cei 320.000 de euro încasați prin administrarea casei din Sibiu, a chiriei, casă pierdută definitiv în instanță, anunţă Antena 3, conform stiripesurse.ro.

Sesizarea penală a fost făcută, în 9 mai 2018, de jurnalistul Răzvan Savaliuc, de la Lumea Justiției. Sesizarea împotriva familiei Iohannis a fost depusă la DNA la începutul lunii mai. DNA a declinat dosarul la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, însă procurori din Alba au trimis dosarul la Parchetul General.

Petentul susţine că este vorba despre două imobile din centrul Sibiului, în posesia cărora familia Iohannis ar fi intrat începând cu anul 1999, menţionând că de pe urma închirierii unuia dintre acestea ar fi încasat 320.000 euro.

"În ultimii 14 ani, soţii Iohannis şi Ioan Bastea au câştigat câte 320.000 euro (640.000 euro în total) din închirierea acestui spaţiu comercial, potrivit contractelor de închiriere. Astfel, trei din cele şase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declaraţia de avere a numitului Klaus Werner Iohannis, au fost cumparate cu banii proveniţi din închirierea acestui spatiu comercial, patru din cele şase „case” ale preşedintelui României – cele trei menţionate mai sus şi spatiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanţe ilegală", a arătat luju.ro.

"Refuzul de a restitui către stat cuantumul total al chiriilor încasate de cei doi de la data la care au devenit proprietari ai imobilului în mod nelegal, prin utilizarea unor înscrisuri false, face ca fapta de abuz în serviciu să se extindă şi cu privire la persoanele din cadrul autorităţilor administrative ale Statului care ar trebui să recupereze prejudiciul ce a fost cauzat Primăriei Sibiu prin lipsa de folosinţă asupra imobilului, pe care nu le putem identifica la acest moment şi faţă de care urmează să extindeţi urmarirea penală la momentul identificării lor.

Totodată, menţionăm că, dacă s-ar formula acţiune doar pe cale civilă împotriva celor doi anterior mentionaţi, prejudiciul cauzat Statului nu ar putea fi recuperat în totalitate deoarece pentru unele sume a intervenit prescripţia dreptului la acţiune, împrejurare care justifică pe deplin recuperarea prejudiciului pe calea răspunderii delictuale, deoarece răspunderea penală nu este prescrisă la acest moment, fiind vorba de fapte continuate, al căror efect se produce şi în prezent.

Or, având în vedere că nu există impedimente la pornirea urmăririi penale faţă de Carmen Iohannis, urmărirea poate fi începută in personam, iar faţă de numitul Klaus Werner Iohannis se impune începerea urmăririi penale pe faptă (in rem)", se arată în sesizare, potrivit sursei citate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Presedintele Johannis trebuie sa iasa, sa condamne comportamentul abuziv si penal al unui inculpat ca dracnea care duce tara in prapastie si foloseste bogatia tarii in mod partinic si personal numai ca sa scape el de puscarie. Dracnea este presedinte de partid, al unui partid corrupt, la fel de penal ca el, seful PSD. Klaus Johaniss este presedintele Romaniei si trebuie sa apere tara si cetatenii de asaltul penalilor la adresa democratiei!
2
0
Tara vrea referendum in care sa sa fie LEGE: sa nu mai fim condusi de penali si de HOTI. Legile sa fie facute pentru tara si popor nu pentru toti HOTII care au jecmanit tara si pe noi toti. Si mai vrem legi aspre pentru toti cei care au furat tara: averea TOATA confiscata URGENT si puscarie grea pentru HOTI nu ca acum de parca sunt in excursie, vacanta NU! La puscarie! Asta-i bascalie in obrazul celor furati si distrusi.
2
0
escrocii prospera.Ce mi se pare maxim e ca niste rupti in cur au o parere f.f.buna despre golanii din psd-alde-pai asa va trebuie ma nene-unii au pus labele pe judete intregi gen dragnea si altii se bucura la 50 lei in plus la pensie.Chiar si sa fie vorba de 6 case ale lui Iohanis,diferenta e uriasa macar daca vorbim de 20 milioane euro frauda din fonduri europene facuta de dragnea.
8
1
nici altii nu au pierdut procese , dar mutalaul neamt i-a numit penali inainte de sentinte . Poate a lucrat si neamtul cu procurorii si stia sentintele !
2
6
Acel moment in care slugile lui Nicu Rosu si Horia Constantinescu ies la atac, Iohannis nu este penal, nu a pierdut nici un proces penal, nu a fost condamnat, a pierdut doar un proces civil. Facem si noi diferenta sau toti psdistii sunt la fel de prosti precum Nicu Rosu ?
7
4
Denuntul este facut de catre oficiosul psd Lumea Justitiei Savalic, coada de topor a lui dracnea care face echipa la antena 3 cu ciuvica, gadea, ursu, badea si alti vidanjori de-ai turnatorului felix voiculescu
8
3
doamne nu-mi pot imagina cum sunt traduse anumite zvonuri aruncate de un puscarias, care dupa interventia slugii tudorel prin acei notarii- a primit ce merita- totul, dar absolut totul- a fost legal, nu este nici un dubiu- dar cum puscariasul care-si pusese in gand sa anunte prezenta lui la prezidentiale, mizand in continuare pe minciunile lui si naivitatea multora- incearca ce stie el mai bine- Mai puscariasule vei ajunge unde iti este locul, depinde de timp- tara isi va reveni, cu greu dar vointa poporului si ura fata de tine ca om, politician, puscarias este fara limite. In veci nu vei mai
8
3
Iata ca PENALULUI nr.1 al tariile ducea grija unor penali, ca a chemat oameni la vot sau a angajat 2 femei . Mare coruptie. Dar PENALUL nr. 1 ca a pierdut in instanta 2 case si ca a incasat necuvenit peste 300.000 de euro nu-i coruptie.Penalul adevarat urla la altii ca-s penali. E un Dumnezeu, neamtule. Si cu Referendumul ai fost sulfa. Te-ai dus la sfarsit cand rezultatul era stiut.Ai vrut sa te pui bine si cu homo si cu credinciosii. Pt. voturi si tron.
6
9
Acesta nu este un caz de coruptie asa cum il vad eu ! Foarte multi proprietari inchiriaza fara sa declare sumele incasate la ANAF ! El a declarat si a platit impozit ! Deci e ok ! Dar ce spune tara de insula Belina , de Razelm si Delta Dunarii acaparata fara nici un drept de cel care are condamnare si se vrea al treilea om in stat ? Voi alegeti graul de neghina , binele de rau !
11
6
Pe principiul, hotul striga "hotiiiii"!!!! Si ca tot veni vorba, sa fie cum a vrut el, fara penali!!!
9
8
Ma doare in pula de tara numita roummania...eu vreau sa ma plimb sa frec pula si sa fur case cat mai multe.muuiie va transmit romanasii mei
4
12

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108