REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Partidul lui Cioloș și USR, mișcare urgentă! Cer alegeri anticipate după raportul: 'Românii pot alege 'gașca infracțională Dragnea sau România europeană'

Partidul lui Cioloș și USR, mișcare urgentă! Cer alegeri anticipate după raportul: 'Românii pot alege 'gașca infracțională Dragnea sau România europeană'

Replica API 14 noiembrie 2018 | 20:05 337

Uniunea Salvați România și Mișcarea România Împreună, fondată de fostul premier Dacian Cioloș au transmis, miercuri, un apel comun pentru declanșarea de alegeri anticipate ca urmare a criticilor formulate în raportul MCV, potrivit Mediafazx.

„Apel comun USR și RO+: Semnalul de alarmă transmis de la Bruxelles trebuie să trezească toți politicienii responsabili pentru a declanșa demisia Guvernului Dăncilă și alegerile anticipate. Uniunea Salvați România și Mișcarea România Împreună (RO+) fac un apel către politicienii responsabili să înțeleagă gravitatea semnalului transmis de la Bruxelles și să acționeze în interesul României și al românilor trimițând de urgență Guvernul Dăncilă la coșul de gunoi al istoriei. De asemenea, facem un apel la acțiune, în ultimul ceas, pentru a declanșa alegeri anticipate. Aceasta este forma democratică prin care se redă cetățenilor posibilitatea să-și aleagă singuri viitorul țării: gașca infracțională Dragnea sau România europeană!”, precizează reprezentanții celor două formațiuni într-un comunicat de presă publicat site-ul USR.

Potrivit sursei citate, PSD și ALDE ar fi vinovate de „devieri de la statul de drept”.

„Ieri a fost transmis un ultim semnal de alarmă pe care autoritățile europene îl dau, clar și răspicat, în ceea ce privește abuzurile și devierile de la statul de drept ale actualei coaliții PSD-ALDE. USR și RO+ își exprimă îngrijorarea față de reacțiile din partea liderilor PSD-ALDE la publicarea raportului MCV, care nici după ce partenerii europeni le-au pus oglinda în față nu vor să recunoască că subminează statul de drept din România și îndepărtează țara noastră de valorile europene. Această coaliție periculoasă a modificat Legile Justiției și Codurile Penale fără să ceară avizul Comisiei de la Veneția, a mințit cu nerușinare ambasadele și oficialii europeni, și-a gazat proprii cetățeni încălcând drepturile și libertățile pe care UE le protejează, a adoptat legi care intimidează societatea civilă și a încercat să restricționeze libertatea presei. Nu se mai poate continua așa, vrem o Românie care să meargă înainte în Uniunea Europeană. O Românie care să conteze în Europa și să lucreze acasă la consolidarea democrației, întărirea statului de drept și la prosperitatea propriilor cetățeni”, au transmis reprezentanții USR și MRÎ.

Cele două partide spun că sunt gata pentru discuții între toate partidele parlamentare.

„Uniunea Salvați România și Mișcarea România Împreună cer parlamentarilor coaliției PSD-ALDE care nu sunt șantajați de gașca infracțională a lui Liviu Dragnea să înțeleagă gravitatea momentului și să acționeze în interesul celor care i-au ales. USR și RO+ sunt gata să găsească cadrul necesar pentru discuții cu reprezentanții tuturor partidelor parlamentare și să faciliteze dialogul cu toate forțele democratice din societatea civilă pentru a scăpa România de un grup infracțional care ne periclitează viitorul european”, conform sursei citate.

Președintele USR, Dan Barna, a transmis că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu „văd în UE principala stavilă în calea acaparării totale a României”, în timp ce președintele fondator al MRÎ, Dacian Cioloș, a spus că „este o urgență” plecarea de la conducere a PSD și ALDE.

În România, adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de țara noastră, a anunţat Comisia Europeană, recomandând în MCV suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

Pe de altă parte, monitorizarea Bulgariei în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) s-ar putea încheia în anul 2019, a declarat marţi Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum psdul daca are sange-n coaee sa faca alegeri anticipate. Si asa se lauda ca pe ei i-au votat 3 mil de romani. Ia sa vedem daca au sange-n instalatie. Dsr ca orice partid politic e la fel de parsiv.
0
2
Unde sunt banii pe care i-a strans Ciolos ptr statuia minunata de 11 milioane? Ce se mai stie de asta?
1
1
USR Ciolos si SOROS trebuie sa dispara din Romania ! Siberia va asteapta sau Miscarea Legionara ! Drum bun !
1
1
a fost un pic pe val si a inceput sa-i placa gustul de ciolan....
5
0
guvernarea pdl...spagi de 3 ori mai mari, coruptie cat cuprinde, salarii taiate. credeti ca daca vin.astia o.sa fie mai bine? Uitati va in istorie...cand am fost noi bine?Perioada interbelica si perioada comunista...si cu ce costuri de vieti omenesti! Asa ca nu mai visati...toti o apa si un pamant. Nu ies la vot ca n am cu cine dar usr nu face politica..asta e teatru si manipulare
4
0
ciolos fara usr suna bine. Altfel ma pis pe el de vot ca nu votez securisti si vanzatori de tara.
2
1
Si ai lui vor sa vanda Romania!
2
1
Mai romani crestini,ziceti voi ca vreti cu Ciolos si USR?Bine faca-se voia voastra pohta ce-o pohtiti cu o rugaminte de a nu schimba apoi sensul comentariilor ca vreti altfel.Alea jacta est!
1
0
Un mare patriot roman vine la Alba Iulia sa serbeze centenarul alaturi de poporul sau.sa nu ii dati mooye. Ar fi mai bine sa-l punem rege pe Nicolae Medforth Mills.Si cu 300 de parlamentari. Nicolae rege fura mai putin si aia 300 sa fure ptr el. Ce? Nu va fi Romania suverana si independenta?Si membra UE?
2
4
Mama cati psd sunt pe aici multi postaci psd pacat ca tineti cu psd
1
9
Ba, n-am votat psd ca mi-e scarba de comunistii astia. Dar Ciolos si USR?! Pai astia sunt aripa radicala a comunistilor! Vreau un partid conservator, cu respect pentru romani si valorile noastre, ca de criticile si sfaturile imbecililor de la Bruxelles mi-e sila. Chestia neplacuta e ca un astfel de partid nu avem.
5
2
MUIE DOMNUL CIOLOS...SUCCESURI LA VOT !
8
1
Acest coaie de arici e rupt de realitate. Daca ii ies in cale cativa limbrici care il aclama, el crede ca ala e poporul roman, care il asteapta ca pe Mesia. Mare prostanac. Chiar nu realizeaza cat de ridicol este?
10
1
cine dracu voteaza cu voi? Poate cativa prostanaci de pe aici care mai pupa in cur bubosul , beau urina la spirala misa de la Costinesti sau sunt pidosnici !
11
2
Ciolos nu a avut timp sa-si aleaga oamenii.A gasit un ghem de limbrici politici in functii care l-au obstructionat ca orice paraziti.Cu asa ceva el a trebuit sa asigure guvernarea.
4
5
continuare ce a facut ciolos cat a fost primministru cu cabinet de tehnocrati - atentie , mi-e greata sa ma gandesc ce ar face cu un cabinet de politicieni!!!
8
2
Cu tot respectul pentru Ciolos, dar guvernul analfabetei trebuie lasat sa-si termine mandatul ca sa se sature tot romanul sa mai voteze vreodata cu besedeii pe viitorii 100 de ani.
4
5
Pentru ultimii doi care au scris. Sper ca Dragnea sa aiba diaree sa aveti parte de o masa calda. Si penteu ala de la 20:37, prietene!! Tu ai rozeta sparta...
4
11
USR-CIOLOS reprezinta : Poponarizarea fortata a Romaniei ca stat si a Poporului Roman ca Natiune Milenara Conservatoare.De asemenea mai reprezinta si statutul de sluga vesnica la corporatii si la Diavolul Planetar Soros.
11
7
Oamenii se judeca dupa fapte si nu dupa vorbe. Ce a facut Ciolos pentru Romania cand a fost comisar si PM? Ce a facut USR pentru Romania de cand a ajuns in parlament?Zero, zilch, nada, multimea vida.
13
8
USR - abrogarea legilor justitiei adoptate de psd.-aprobarea proiectelor constructiei de autostrazi - respectarea legilor de catre minoritatile din Romania.-sanctiuni dure ptr defrisarea padurilor,- conservarea monumentelor istorice- interzicerea constituirii miscarilor promonarhiste si a institutiei casei regale in Romania. Daca va respectati promisiunile aveti votul majoritatii romanilor
16
9
Decat psd mai bine altu si asta e ok
5
11

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108