REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Partidul rezultat din fuziunea PLR - PC se va numi „liberal”. Banias: „Va fi şi nu prea ca la PDL - PNL”

Partidul rezultat din fuziunea PLR - PC se va numi „liberal”. Banias: „Va fi şi nu prea ca la PDL - PNL”

Replica API 15 mai 2015 | 01:01 150

Compromis

Compromis

Mircea Banias

Recentele dezbateri dintre „conservatori” şi „liberal-reformatori” în privinţa fuziunii dintre cele două partide au fost marcate de momente de tensiune.

Pentru că vorbim de politică şi orgoliile sunt ca la ele acasă, fiecare tabără a avut câte ceva de „apărat” din propria sa ogradă. Fie că vorbim de numele viitorului partid sau de funcţii, dezacordurile n-au lipsit din discuţii, însă, într-un final, s-a ajuns la un consens.

Potrivit preşedintelui PC Constanţa, senatorul Mircea Banias, membru în cadrul comisiei de fuziune, s-au stabilit o serie de concesii din partea ambelor tabere, implicate în formarea unui viitor partid de centru-dreapta.

„Au fost câteva puncte în suspans, dar s-au lămurit în această săptămână, în sensul că domnul Tăriceanu insista ca noul partid să se numească PLR, să fie o singură funcţie de preşedinte. Erau nişte lucruri pe care noi le stabilisem iniţial altfel. Până la urmă, ne-am înţeles pe subiectul acesta. Denumirea încă nu e stabilită, a rămas ca până săptămâna viitoare să discutăm, însă va conţine şi numele “liberal”. Nu va fi “conservator”. Nici nu are cum, că sunt două curente politice diametral opuse şi n-avem cum să-l numim aşa. Noi aveam rezervată dinainte să se pună problema fuziunii denumirea “Partidul Social-Liberal”, dar, acum, c-o să fie “social-liberal”, c-o să fie altfel, rămâne să stabilim în viitor. (…) Importante sunt alte lucruri pe care le-am lămurit, precum sistemul de co-preşedinţi la nivel naţional, judeţean. Singura chestiune pe care am discutat-o şi care o să fie unică e cea de prim-vicepreşedinte, care o să fie ocupată de Popescu Piedone. N-o să fie şi de la PLR cineva cu această funcţie”, a spus Banias, pentru „Replica”.

Totodată, fuziunea dintre cele două partide va merge după modelul PDL – PNL. Pe fondul circotecii din prezent din sânul „noului” PNL, Banias este încrezător, susţinând că în cazul PLR - PC nu vor fi probleme, întrucât „orgoliile sunt mai mici”.

„Exact! Birouri de co-preşedinţi la nivel judeţean. Eh, la ei (PDL şi PNL – n.r.) sunt orgolii mai multe. La noi sunt mai puţine şi le depăşim. Noi sperăm până la 1 iulie să finalizăm procesul, pentru că, de la 1 septembrie, vrem să stabilim candidaţii pentru administraţiile locale şi nu putem s-o facem dacă nu finalizăm chestiunea cu fuziunea”, a concluzionat Banias.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108