REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Patimile lui Făgădău: de la pachetari morţi la datorie, la „pisicuţ” în discuţii despre saloanele erotice

Patimile lui Făgădău: de la pachetari morţi la datorie, la „pisicuţ” în discuţii despre saloanele erotice

Replica API 20 ianuarie 2016 | 16:02 272

Scandal şi provocare, în stilul campaniei din 2008

Scandal şi provocare, în stilul campaniei din 2008

Prima şedinţă din 2016 a Consiliului Local Constanţa a fost una cu scandal, iar primarul Decebal Făgădău a început anul mai vijelios decât şi-ar fi dorit. Înaintea şedinţei, un bărbat a început să vocifereze despre tatăl său, care a murit pe 4 ianuarie a.c. pentru că a stat toată ziua de 27 decembrie la coadă la pachete. Bărbatul spunea, pe de-o parte, că nu-l învinovăţeşte pe Făgădău pentru moartea tatălui său, dar, pe de altă parte, lăsa de înţeles în mod clar că îl considera pe edil responsabil pentru că a permis ca bătrânii să stea în frig, cu orele, la pachetele primăriei.

Constănţeanul, care s-a recomandat a fi Sandu Grumeza, a mers chiar şi mai departe, spunând că tatăl său nu a fost singura victimă a cozilor de pe 27 decembrie 2015, alţi trei bătrâni având de suferit de pe urma orelor petrecute în frig. A fost contextul în care primarul Decebal Făgădău a anunţat că întregul sistem de asistenţă socială din Constanţa va fi modificat radical, de la gratuităţile la transportul în comun la ajutoarele de urgenţă. Astfel, pachetele cu alimente vor mai fi acordate doar în ianuarie sau februarie, începând ca din martie acestea să fie înlocuite cu vouchere.

Interesant este faptul că cel care reclama situaţia pensionarilor, personaj prezent la ultimele şedinţe de consiliu local pe rol de agitator şi revoluţionar cu atestat, spunea c-ar fi patron de terasă, dar şi-a lăsat totuşi tatăl să stea în frig o zi întreagă pentru un pachet cu alimente. De altfel, subiectul teraselor a fost unul foarte important pentru respectivul care, după epuizarea subiectului legat de tatăl său, a trecut la exprimarea nemulţumirilor faţă de „toţi arăboii” care au primit de la primarul Decebal Făgădău autorizaţii pentru terasele de pe Tomis.

Un subiect abordat de un alt agitator prezent şi la şedinţele anterioare, de data aceasta înarmat cu legitimaţie de presă, care a ţinut să-i atragă atenţia lui Făgădău asupra haosului arhitectural şi urbanistic din centrul Constanţei. Bărbatul i-a băgat sub nas primarului câteva planşe foto, în care arăta cum pot sta la un loc saloane de masaj erotic cu terase la parter, ceea ce ar împieta asupra aspectului civilizat al oraşului. „Nu sunt un client al saloanelor erotice, dar nu vă judec gusturile”, a parat Făgădău, ridicându-se de la masă pentru a încheia astfel conferinţa de presă.

Motiv pentru individ să-i arunce, din mers: „Veniţi să vorbim ca de la bărbat la bărbat, nu fugiţi ca un pisicuţ!”. Apelativ care l-a afectat serios pe foarte calmul Făgădău, care s-a întors din drum pentru a-i transmite contestatarului său: „Dacă mai continuaţi cu pisicuţa, o să faceţi cunoştinţă cu avocaţii mei!”. Reacţia nu este tocmai una fericită, iar dacă ne gândim la campanile electorale anterioare, interesant de amintit incidentul din 2008, când liberalul Victor Manea candida la Primăria Constanţa. La acel moment, aflat într-o piaţă la discuţii cu cetăţenii, Manea a fost provocat de un bărbat. Comentariile respectivului l-au determinat pe Manea să-şi dea drumul la gură, incidentul fiind filmat şi transformat în armă împotriva liberalului.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108