REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Păzea! Consilierii locali municipali ar putea adopta o hotărâre prin care cei care scuipă pe stradă sau răscolesc gunoaie pot fi amendaţi

Păzea! Consilierii locali municipali ar putea adopta o hotărâre prin care cei care scuipă pe stradă sau răscolesc gunoaie pot fi amendaţi

Replica API 4 iunie 2013 | 00:00 88

În data de 10 iunie, consilierii locali municipali se vor întruni în şedinţă, urmând ca pe ordinea de zi să fie dezbătut şi un proiect care vizează "îmbunătăţirea activităţilor de gospodărire, protecţia mediului, întreţinere şi înfrumuseţare a municipiului Constanţa".

Există posibilitatea, din câte s-a discutat până în prezent la comisii, ca un punct al proiectului de hotărâre să se refere la "menţinerea igienei şi protecţiei mediului în municipiul Constanţa", iar în acest context ar putea deveni contravenţii următoarele fapte: răscolirea gunoiului din containere sau locuri special amenajate de către persoane fizice, în scopul recuperării unor obiecte, materiale reciclabile, hârtii, resturi alimentare etc; aruncarea resturilor menajere sau alte materiale decât cele indicate în containerele special destinate colectării selective a deşeurilor reciclabile; scuipatul, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de ambalaj sau resturi din acestea, resturi de ţigări, coji de seminţe sau a oricăror resturi alimentare sau nealimentare, pe alei, peluze, în parcuri, zone verzi, pe drumuri şi trotuare sau în orice alt loc public sau privat de folosinţă comună, inclusiv în mijloacele de transport în comun; aruncarea alimentelor sau a resturilor alimentare, inclusiv din imobile, precum şi aruncarea gunoiului menajer sau a altor materiale sau obiecte. Aceste contravenţii ar urma să fie sancţionate cu amendă de la 400 lei la 800 lei.

Vom reveni.

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108