REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PDL Constanţa i-a retras sprijinul politic lui Mitrea de la Apele Române

PDL Constanţa i-a retras sprijinul politic lui Mitrea de la Apele Române

Replica API 18 iunie 2011 | 00:00 145

Organizaţia şi-a dat seama cam târziu că e omul nepotrivit la locul potrivit

Organizaţia şi-a dat seama cam târziu că e omul nepotrivit la locul potrivit

Pedeliştii constănţeni au decis vineri seara retragerea sprijinului politic pentru directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), Marian Mitrea. Nu este singurul care a primit vot de blam din partea colegilor care au evaluat activitatea unui prim "lot" de directori de instituţii care au susţinerea PDL, însă, de departe, Mitrea a primit cele mai multe critici. Explicaţiile pedeliştilor, care au notat în chestionare că atitudinea şi activitatea acestuia sunt nesatisfăcătoare, sună după cum urmează: "a bramburit licitaţiile pentru plaje"; "plaja e plină de alge, vezi la televizor şi în ziare numai reportaje despre cât de neîngrijit este litoralul"; "nu comunică".

La capitolul comunicare, reamintim că nu doar PDL Constanţa a avut de furcă cu acest director, dar şi prefectul judeţului Claudiu Palaz, care, la un moment dat, i-a cerut şefului de la Apele Române să îi furnizeze o informaţie. Răspunsul lui Mitrea la acea dată a fost: "Nu se poate". Era vorba despre o firmă care reuşise "performanţa" de a rupe cablurile Romtelecom, în timp ce efectua lucrări contra-cost pentru Apele Române. Cât priveşte reportajele cu tonele de alge de pe plaje, chiar şi în cursul zilei de vineri situaţia era la fel de mizerabilă şi urât mirositoare, însă, încă o dată în plus, ABADL dădea asigurări, prin intermediul purtătorului de cuvânt, că se lucrează. Ba mai mult, susţineau reprezentanţii ABADL, au fost sporite şi echipele de intervenţie. Degeaba însă, plajele au arătat tot murdare, iar turiştii au continuat să se plângă de condiţiile de pe litoralul românesc. La capitolul comunicare, reamintim că Marian Mitrea a intrat în conflict nu doar cu presa, cu care a refuzat, sistematic, să stea de vorbă, dar mai ales cu operatorii din turism, cu agenţii economici (inclusiv cu SC Mamaia SA, societate aflată în subordinea Ministerului Turismului şi condusă de o pedelistă - Corina Gheorghe). Tot în contextul "lacunelor" de comunicare, "bifăm" şi faptul că Marian Mitrea nu şi-a postat niciodată declaraţia de avere pe site-ul instituţiei pe care o conduce, asta probabil şi pentru a nu fi nevoit să-şi etaleze vilele din comuna Tuzla. De fapt, pe acestea nu ştim dacă ar fi fost nevoit să le specifice în declaraţia de avere, de vreme ce momentan refuză să le declare la Primăria Agigea, pentru a evita astfel impozitarea. Referitor la retragerea sprijinului politic pentru Marian Mitrea, dar şi pentru un alt director, preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, a precizat că speră ca această decizie să conducă şi la înlocuirea şefilor de instituţii care nu au trecut de testul evaluării.

Rocsana CRISTEA, Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108