REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Pe autobuzul 42, accesul se face pe uşa din spate. Directorul RATC explică de ce

Pe autobuzul 42, accesul se face pe uşa din spate. Directorul RATC explică de ce

Replica API 30 august 2017 | 23:30 780

Proiectul pilot al Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) Constanța privind accesul în autobuzele din municipiul nostru pe ușile din spate a stârnit o serie de reacții negative. Săptămâna aceasta, pe ruta 42, în intervalul orar 8,00 – 16,00, controlorii sunt prezenți pentru a îi îndruma pe călători să urce în mijloacele de transport în comun pe ușa din spate și să coboare pe cele din mijloc și din față.

Pentru că au fost destule voci care au susținut că reprezentanții RATC ar fi trebuit să copieze modelul din străinătate, unde accesul se face pe ușa din față, dar și că prin noua metodă de acces, persoanele cu dizabilități, aflate în fotolii rulante, sau mămicile cu cărucioare întâmpină dificultăți în a urca pe ușile din mijloc, directorul RATC, Bogdan Niță, a luat pulsul străzii, călătorind cu autobuzele RATC.

„Prin acest proiect pilot, căutăm soluții pentru aglomerația care se realizează la accesul în autobuze. Este doar o încercare, vom vedea ce decizie vom lua, la finalul lui. Cred că mulți dintre cei care au comentat vizavi de acest proiect, nu călătoresc cu RATC. Oricine merge cu autobuzele regiei, știe că dacă am fi impus ca accesul să se facă pe ușa din față, ca în străinătate, ar fi dus la îmbulzeală, căci ușa nu este dublă. Deci, tehnic, nu se poate!

Un alt argument este cel tradițional: în străinătate, plătești sau validezi la șofer. La noi, în trecut, taxatoarea era în spatele autobuzului. Apoi, în urma discuțiile cu specialiștii noștri, este mai bine să te deplasezi într-un vehicul în mers, pe direcția de mers, decât în sens invers”, ne-a declarat directorul RATC, Bogdan Niță.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ei cauta solutii pt aglomerarea din autobuz?!! aglomerandu-i pe toti la ultima usa care e simola si nu dubla?!Da-le minte ca sunt prea cretini.Nu s-au gandit ca poate se aglomereaza ca autobuzele vin greu si ca sunt vechi ,sunt inguste unele ca mai mult de o persoana pe culoar nici nu are loc?!Dar in Romania ce sa mai zici
0
0
Daca nu ar fi gratuit abonamentul pentru anumite persoane, nu ar mai fi atat de aglomerat. Nu ca ar avea treaba, dar se plimba si ei, ca tot e moca...
2
0
Cei de la RATC ar trebui sa gaseasca cat mai rapid solutii pentru inlocuirea actualelor autobuze vechi de prin anii 2000 de cand era Mazare ginerica a Constantei,mare parasutist masculin, cu autobuze noi,moderne dotate cu aer conditionat si sistem de incalzire,cu camere de inregistrat asta ca sa stopeze vandalizarea lor. Eu personal cred ca cei din RATC cred ca sunt inca in epoca comunista.
1
1
Dragi conducatori RATC, in strainatate, unele linii nu au autobuze, ci microbuze, si din Cate stiu eu, au doar o usa in fata si una in separe, deci atat in autobuze, cat si in microbuze, este la fel de tehnic si de practic sa intrii pe usa din fata, si sa cobori pe cea din spate. Doar ca lipsa de educatie in tara noastra, Lasa de dorit, iar acela care a declarat treaba asta este atat de incult, ca nu stiu nici cum de este director...
0
1
Indiferent pe unde s-ar urca in aceste autobuze ..cumparate din belarus tara sovietica ..cei mai vinovati sunt calatorii ..gloata necivilizata care actioneaza in haita ca o turma fara creier ..nicaieri nu intalnesti atata prostime si jeguri umane ..in alte orase se cunoaste educatia ..cultura disciplina ..bunul simt ..brasov ..cluj ..timisoara etc. constanta este un oras - ghetou din toate punctele de vedere ..plin de tigani ..turci - tigani ..asistati sociali cocalari ..bisnitari ..boschetari ..cocalari .interlopi ..o nenorocire de oras ..pacat de locatia sa la marea neagra ..
3
0
toti astia cre nu vor sa urce prin fata sunt fomistii care nu cumpara bilet. mergeti pe jos mocangiilor. si da, desfiintati microbuzele si dezvoltati RATC-ul cu masini moderne si soferi civilizati.
7
0
Au reusit sa puna un tablagiu securist si la regia de transport. Asta oricum nu gandeste, el are creier de tabla cu o singura circumvolutiune, de la cascheta, iar acum reinventeaza roata. In primul rand asa-zis-ul primar Fadadau ar trebui sa termineu mafia microbuzelor de marfa care transporta calatorii ca pe saci de cartofi, la Ratc sa termine cu mafia lui Moga Nicolae, Mitran si Coiciu si sa faca curatenie si sa spele autobuzele pe bune, sa il dea afara pe cretinul de la sindicat, care protejeaza soferii care sustrag 20 litri motorina la fiecare capat de traseu, sa reintroduca troleibuzele
7
1
Cine mai merge cu autobuzul, de cand e tariful 2.61 km castig mai mult ca un profesor care da si meditatii
4
5
In alte tari civilizate se urca prin fata, cu caruciorul - mamica si copilul... si se coboara pe alta usa. Si nu se plange nimeni de aspectul asta. Numai la noi in Romania. Draga mea Deko... deci se poate, daca tu esti din Romanica si ai alta gandire, DA nu se poate ! Sa ne uitam la oamenii civilizati. Pentru ANA : in alte tari, cum am mai spus, se urca prin fata. Si se plateste. Nu vrem si noi civilizatie? Dar va place in haos... pentru ca asa e romanul. Mai intai plimbati-va prin tari civilizate si mai acumulati informatii. Cand se incearca un pas catre civilizatie, nu ne place !
6
0
si in strainatate sunt usi simple nu numai duble in fata, mai ales la tramvaie, si accesul se face tot prin fata si nu mai este imbulzeala.Totul tine de civilizatie nu are legatura cu spatiul. Este logic sa intri prin fata, nu stiu ce capete patrate de la ratc au inventat solutia prin spate- argumentele lor sunt hilare si denota amatorism
11
0
INAINTE DE ASTA TREBUIA SA II INVATATI PE SOFERI SA PARCHEZE LANGA BORDURA!!! APOI POLITIA DA CURETE STATIILE DE MASINILE PARCATE IN ELE SI ABIA DUPA AIA CHESTIA ASTA.
8
1
Deci cauti solutii pentru aglomeratia care se face la urcare si decizi sa reduci numarul de usi pe care se urca. E.. logic. Sunt foarte curioasa de rezultatele experimentului
12
2
Cum sa civilizezi constanteni care sant o amestecatura de turci tigani si moldoveni???
21
7
Cum se face ca in toate tarile din Europa se poate si la noi nu?si daca e imbulzeala in fata ce?sta lumea civilizat la rand si plateste la sofer,arata abonamentul,nu circula nicio o pasare fara sa plateasca vreodata..La noi nu se poate.Pai de ce sa se poata civilizat la noi si de ce sa plateasca toata lumea si soferul sa aiba apart special de scoate biletul pe loc?nu,e greu ca stau altii la coada.Pia sa stea oana ii taxeaza soferul pe toti.A,si exosta si camere de luat vederi sa se vada ce se intampla in autobuze.Iar mosii sa stie ca in alte tari,alti mosi nu fac scandal ca nu au loc.
21
2
Asta cu directia de mers si deplasarea prin vehicul in aceeasi directie e tare de tot! TARE,BA! Natarau sau tont asta care a spus asta?!Cum sa obligi pe cineva sa coboare pe o alta usa dintr-un mijloc de tr.in comun? Adica o mamica cu un carucior care se urca prin spate trebuie sa le dea cu carutul peste picioare la toti calatorii pana ajunge la o alta usa din mijloc sau din fata?!E o tampenie marca gabi firea cu sens liber ptr ratb si a reusit sa blocheze cu autobuzele traficul deja aglomerat.Faceti ba experiente la voi acasa,vedeti daca intrati la baie pe usa si puteti sa iesiti pe geam!
22
4
Draga RATC. in unele tari mai avansate se intra pe la sofer unde toata lumea plateste biletul .. ti se da rest ,bilet scos frumos de la o imprimanta speciala,cu care poti circula toata ziua pe aceeiasi ruta. Nimeni nu se impinge sau circula fraudulos .autobuze curate cu internet si chiar sa iti incarci telefonu. Daca nu sti-ti cum sa faceti luati example de la altii care fac treaba asta de f mult timp si merge bine.
24
4
Noi facem totul anapoda... pana si democratia ni impus originala. Doar nu suntem prosti ca strainii care au verificat si incercat toate metodele zeci de ani.
14
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108