REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Penitenciarul Poarta Albă scoate posturile lui Mate şi Apostol la concurs

Penitenciarul Poarta Albă scoate posturile lui Mate şi Apostol la concurs

Replica API 1 septembrie 2012 | 10:30 895

ANP caută directori adjuncţi din sistem

ANP caută directori adjuncţi din sistem

Rocada directorilor din sistemul penitenciar continuă. Cei care vor să avanseze în grad şi să facă parte din echipa de conducere a Penitenciarului şi Spitalului din Poarta Albă, pe posturi rămase vacante, au posibilitatea să solicite printr-o cerere înregistrată la Administraţia Naţională a Penitenciarelor mutarea de la o unitate din ţară direct la instituţia de la malul mării. Astfel, Marian Stancovici, directorul general adjunct al ANP, a transmis o adresă în atenţia unităţilor peniteciare din ţară prin care solicită directorilor să informeze până pe 5 septembrie a.c. Direcţia Management Resurse Umane dacă sunt doritori care vor să solicite transferul spre alte instituţii din sistem.

"Pentru situaţia în care veţi avea astfel de solicitări, vă rugăm să transmiteţi cu celeritate cererile la unitatea unde se solicită mutarea şi apoi la DMRU. Referitor la aplicarea metodologiilor privind schimbarea din funcţie sau mutarea funcţionarilor publici cu statut special, reiterăm mesajul transmis prin adresa ANP nr. 59417 din 14.08.2012, în sensul că după finalizarea schimbărilor din funcţie sau a mutărilor aflate în derulare conform calendarelor stabilite, aceste activităţi vor deveni procese continue, derulare în raport de necesităţile şi solicitările de la nivelul fiecărei unităţi", se arată în adresa nr. 61181, semnată pe 29 august de către adjunctul procurorului Cătălin-Nicolae Ceort, directorul general al ANP. Facem precizarea că la Penitenciarul Poarta Albă postul de director adjunct Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, ocupat în 2011 de către Florin Giulliano Gheorghe, a revenit unui angajat din Giurgiu, respectiv Florentin Muscalu. Cel din urmă a fost detaşat în baza unui ordin de la Bucureşti, timp de şase luni, la unitatea penitenciară din judeţul Constanţa, iar postul în cauză abia acum urmează să fie scos la concurs. Pentru că Muscalu şi-a încetat activitatea la Poarta Albă, oficialii instituţiei au decis să-l împuternicească în funcţie pe Mate Mihai. Aceeaşi situaţie este şi în cazul postului de director adjunct economico-adminstrativ. "Două posturi de director adjunct, respectiv Sectorul Pază şi Sectorul Economic, urmează să fie scoase la concurs. Colegii din ţară care vor să lucreze la Penitenciarul Poarta Albă au posibilitatea să se transfere la noi. Dacă un director de la Iaşi vrea să vină la Constanţa şi îndeplineşte condiţiile legale, formulează o cerere de mutare pe funcţiile scoase la concurs. Doar cei din sistemul penitenciar pot participa la concurs, nu şi cei din exterior. Cererile se put depune începând cu 31 august a.c. şi până pe 5 septembrie a.c. direct la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, fapt pentru care nu ştim dacă este cineva interesat să fie detaşat la unitatea noastră, posturile sunt puţine. Până la ocuparea posturilor prin concurs am fost nevoit să-l împuternicesc pe Mihai Mate, director adjunct Siguranţa deţinerii şi regim penitenciar şi pe Cristian Apostol, director adjunct Economico-adminstrativ. Urmează să se analizeze condiţiile şi probabil că ambele persoane care au fost împuternicite vor participa la concurs. Cei doi se vor decide după ce se va finaliza prima etapă", a declarat, pentru "Replica", Gelu Dănuţ Dincă, directorul Penitenciarului Poarta Albă. Facem precizarea că la Spitalul Penitenciar Poarta Albă sunt scoase la concurs două posturi vacante de şef serviciu şi un post de director adjunct. Examenele pentru ocuparea funcţiilor de director adjunct sunt programate în perioada 10.09.2012-10.12.2012, iar cele de şef serviciu vor avea loc în perioada 10.10.2012-10.01.2013.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108