REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Percheziţii de amploare în Constanţa, la contrabandiştii de ţigări: o familie acuză că mascaţii au greşit adresa

Percheziţii de amploare în Constanţa, la contrabandiştii de ţigări: o familie acuză că mascaţii au greşit adresa

Replica API 3 octombrie 2014 | 01:39 384

Bani, telefoane, laptopuri şi tutun: confiscări cu dureri de inimă şi spitalizări

Bani, telefoane, laptopuri şi tutun: confiscări cu dureri de inimă şi spitalizări

Percheziţii de amploare în judeţul Constanţa. Oamenii legii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au descins în 37 de locuinţe, vizaţi fiind contrabandiştii de ţigări. Au fost decoperite peste 140.000 de ţigarete, arme, săbii, bani, 6 persoane fiind reţinute. Însă, o familie din Medgidia susţine că mascaţii ar fi greşit adresa, au dat buzna peste ea în casă, o persoană ajungând la spital.

Peste 140.000 de ţigarete au fost descoperite de poliţişti în urma a 37 de percheziţii efectuate pe raza judeţului Constanţa, la persoane bănuite de contrabandă, 6 persoane fiind reţinute. „La data de 1 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale – I.G.P.R. şi al poliţiştilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au efectuat 37 de percheziţii, în judeţul Constanţa, respectiv 27 în municipiul Medgidia, una în Constanţa, una în comuna Castelu şi câte 4 în localităţile Dobromir şi Văleni”, au spus reprezentanţii IPJ Constanţa. Poliţiştii au stabilit că, începând cu luna aprilie 2014, cei în cauză s-ar fi aprovizionat ilegal, din diferite zone, cu ţigări nemarcate fiscal pe teritoriul României, provenite din contrabandă, pe care le-ar fi distribuit în localităţile Medgidia, Castelu, Dobromir şi Văleni, în vederea vânzării cu amănuntul. În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 7.159 de pachete ţigări, diferite mărci, nemarcate fiscal pe teritoriul României, 62.565 de lei, 970 de euro, 52 de telefoane mobile şi 4 laptop-uri. Totodată, la domiciliile a două persoane au fost identificate şi ridicate 2 săbii şi 3 pistoale neletale, deţinute ilegal, celor doi fiindu-le întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 75.000 de lei, acesta urmând a fi stabilit cu exectitate de către specialişti. În cursul zilei de joi, 2 octombrie, audierile au continuat, urmând să se ia măsurile ce se impun.

Acuzaţii la Medgidia

O familie din Medgidia susţine că mascaţii ar fi greşit adresa în timpul percheziţiilor derulate în seara de 1 octombrie. Motivul ar fi acela că locuinţa are acelaşi număr cu alte două de pe respectiva stradă din localitate. Prin urmare, capul familiei spune că a auzit bubuituri şi, când s-a dus la poartă, a fost pus la pământ şi agresat de mascaţii care au dat năvală. Au scotocit prin casă şi prin curte şi, când şi-ar fi dat seama că au greşit locuinţa, şi-au cerut scuze şi au plecat. În schimb, reprezentanţii IPJ Constanţa spun că o astfel de plângere nu a fost depusă la Poliţie. De partea cealaltă, presupusa victimă a fost internată la Spitalul din Medgidia, cu mai multe leziuni.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Comisarul Bacaim Petrica de la Garda de Coasta a inceput sa omoare babe la Perchezitii , te scapa tata Teo Nita ? Te scapa ca cotizezi bine dar Dumnezeu te iarta jegule?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108