REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Petiție pentru folosirea gratuită a plajelor

Petiție pentru folosirea gratuită a plajelor

Replica API 13 iunie 2016 | 00:30 488

Deranjați de nesimțirea operatorilor care continuă să își amenajeze șezlongurile pe plajele lărgite, un cetățean a inițiat o petiție online prin intermediul căreia speră să obțină suficiente semnături, astfel încât plajele să devină gratuite. „Vrem plaje gratuite la Marea Neagră fără şezlonguri pe porţiunile de plajă nou create“, este intitulată petiția.

În 2015, a fost semnată finanţarea din bani publici şi fonduri europene a lucrărilor de reabilitare a plajelor din Mamaia Sud, Constanţa şi Eforie Nord. Investiţia finalizată în 2015 a constat în lărgirea plajelor până la 70m de la ţărm cu nisip adus din Dunăre. De asemenea au fost finalizate şi o parte din digurile construite înainte de 1990. Comisia Europeană interzice că în următorii 5 ani aceste suprafeţe noi să fie închiriate de Apele Române. Ministrul Mediului a anunțat, la o vizită a sa la Constanța, că face demersuri pentru a permite acest lucru din această vară. În ultimele zile au fost zărite banere prin care proprietarii unor plaje private situate pe faleză, dolicita turisitilor să nu pună cearceafuri pe plajele noi create aflate în faţă plajelor private. „Propun să cerem autorităţilor să oprească acest demers, plajele noi create trebuie folosite GRATUIT de către toţi cetăţenii europeni care au finanţat indirect aceaste lucrări, nu este normal că aceste lucrări plătite din buzunarul nostru să aducă venituri frumoase unor investitori. Pentru a rezolva problema accesului la mare propun delimitarea unor cai de access care să facă legătură dintre faleză şi mare. Propun totodată că aceste cai de access trebuie să fie delimitate de către administratorii plajei, în speţă Apele Române într-o configuraţie standard fără a permite amenajarea, îmbunătăirea lor după bunul plac al investitorilor. Curăţirea noilor plaje trebuie susţinută din taxa de staţiune aplicată la fiecare noapte de cazare. Propunen prin această petiţie Parlamentului României să adopte o lege prin care să nu permită celor de la Apele Române să închirieze mai mult de 30% din fiecare km de plajă cu acces la luciul de apă pentru a permite turiştilor acces liber la plajele noastre. Totodată propun să solicităm protejarea ultimelor plajee sălbatice rămase precum şi a zonei Vama Veche printr-un plan urbanistic strict“, anunță inițiatorul petiției.Până la această dată (duminică, 13 iunie), petiția a fost semnată de aproximativ 600 de persoane.

Petiția poate fi semnată aici:

http://www.petitieonline.com/vrem_plaje_gratuite_fara_sezlonguri_pe_portiunile_nou_create

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108