REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Planuri pentru parlamentare: Chiru pe Colegiul 4 Senat, Florin Gheorghe în locul Mariei Stavrositu

Planuri pentru parlamentare: Chiru pe Colegiul 4 Senat, Florin Gheorghe în locul Mariei Stavrositu

Replica API 21 septembrie 2012 | 00:00 165

Pedeliştii constănţeni l-ar face pe Culeţu senator, pe Chesoi şi Anghel - deputaţi

Pedeliştii constănţeni l-ar face pe Culeţu senator, pe Chesoi şi Anghel - deputaţi

PDL Constanţa începe să contureze lista de candidaţi pentru Parlament şi să ia notă de solicitările depuse în acest sens de doritori. Toate solicitările de candidatură vor fi analizate şi votate - sau nu - de Biroul Permanent Judeţean al PDL Constanţa, iar apoi vor fi transmise, spre validare, la centru, după cum s-a convenit cu Vasile Blaga. Facem precizarea că preşedintele PDL, Vasile Blaga, s-a întâlnit cu pedeliştii constănţeni, într-o şedinţă a BPJ, imediat după lucrările şcolilor dedicate tinerilor, respectiv femeilor pedeliste, care s-au desfăşurat în judeţul Constanţa. Între timp, a fost depusă şi prima solicitare de candidatură pentru Parlament! Cel care s-a grăbit să-şi anunţe intenţia, în scris, este consilierul municipal Florin Gheorghe, după cum au precizat, în exclusivitate pentru "Replica" de Constanţa, colegii acestuia.

Fără îndoială, solicitarea lui Florin Gheorghe va stârni animozităţi în organizaţie. Şi asta pentru că Gheorghe, fost candidat al PDL Constanţa la şefia Consiliului Judeţean, în prezent consilier municipal, ţinteşte colegiul pe care a fost aleasă deputat Maria Stavrositu. În cererea sa de candidatură, Florin Gheorghe menţionează că este interesat, în primul rând, de Colegiul 10, sau de Colegiul 2 Camera Deputaţilor. Dacă Gheorghe va candida în locul Mariei Stavrositu pe C 10, sau pe Colegiul 2, rămâne la latitudinea membrilor Biroului Permanent Judeţean, asta dacă nu cumva va interveni conducerea centrală, pentru a tranşa situaţia.

Colegiul Mariei Stavrositu, râvnit şi de Tudorel Chesoi

Interesant de menţionat că, din discuţiile recente (chiar de ieri), şi unul dintre aliaţii PDL, mai exact preşedintele PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi, ar fi dat de înţeles că ar prefera să candideze tot pe Colegiul 10. Tot Chesoi ar fi spus că, dacă nu este posibil, ar "lua" şi Colegiul 9 de deputat (câştigat, în 2008, de pesedista Antonella Marinescu, dar care nu va mai candida, PSD urmând să desemneze un alt candidat - n.r.). În schimb, pedeliştii au altă propunere pentru Chesoi, urmând ca negocierile să se deruleze şi în zilele următoare: "Îi propunem Colegiul 1 de deputat (acolo unde a fost ales, în 2008, liberalul Gheorghe Dragomir, şi care urmează să candideze pentru încă un mandat) sau Colegiul 3 de deputat (unde este deputat social-democrata Cristina Dumitrache)", au spus surse din cadrul conducerii PDL Constanţa. Mai departe, Colegiile 4 şi 5 sunt ca şi "bătute în cuie", în sensul că pe C4 va candida, pentru încă un mandat, deputatul Constantin Chirilă, iar pe C5 - deputatul Zanfir Iorguş. Pe Colegiul 6 ar putea candida, conform surselor noastre, Nicolae Şandru, care este şi responsabil pe acest colegiu. Colegiul 7 i-ar reveni lui Iustin Roman, în timp ce pentru Colegiile 8 şi 9 situaţia este cu semnul întrebării. În privinţa colegiilor de senatori, surpriză! Pedeliştii îl îndeamnă pe liderul PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, să se înscrie în cursă, susţinând că aici ar avea cele mai mari şanse. "Au fost făcute simulări, calcule, Chiru l-ar putea bate pe senatorul Mircea Banias (PC) pe acest colegiu, prin redistribuire", au spus surse din PDL.

PDL l-ar trimite pe Culeţu în luptă cu Haşotti

În privinţa Colegiului 1 Senat, câştigat de liberalul Puiu Haşotti în 2008, pedeliştii încearcă să îl convingă pe aliatul Dănuţ Culeţu, preşedinte al Forţei Civice la Constanţa, să candideze. "Nu este încă hotărât, mai negociem", au mai precizat pedeliştii. În privinţa Colegiului 2 de Senat nu sunt variante încă, la fel - nici pentru Colegiul 3 Senat. Dar, este luat în calcul pedelistul Florian Constantin, nu se ştie pe care dintre colegii.

PNŢCD s-ar "sacrifica" pentru Anghel de la Noua Republică

Mai adăugăm şi următorul amănunt: PDL Constanţa ar urma să "dea" PNŢCD două colegii. Dacă din partea ţărăniştilor îşi negociază un colegiu cât mai bun Tudorel Chesoi, iată că pedeliştii mai avansează un nume, tot din partea PNŢCD: Cătălin Anghel. "Pentru că Partidul Noua Republică a avut probleme şi nu a putut semna protocolul Alianţa România Dreaptă, cei de la PNŢCD s-au arătat dispuşi să ofere un colegiu din cele două care le au la dispoziţie la Constanţa, de fapt o candidatură, pentru un reprezentant al Noii Republici. Au avansat numele lui Cătălin Anghel, liderul Noii Republici la Constanţa", au spus sursele noastre.

Alexadra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108