REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Plătim 1000 de euro pentru un coș de gunoi stradal. Merită?!

Plătim 1000 de euro pentru un coș de gunoi stradal. Merită?!

Andreea VREJOIU 10 februarie 2023 | 00:00 3683

Epopeea coşurilor de gunoi stradale, achiziţionate de Primăria Constanţa, continuă. După ce, în 2021, a achiziționat 400 de coșuri, iată că Primăria Constanța a semnat contractul pentru achiziția altor 200. Suma pusă la bătaie de municipalitate a fost de 802.000 de lei, fără TVA, adică aproximativ 955.000 de lei, cu TVA.  Câștigătoare a fost desemnată o societatea din București, fiind vorba despre Megastol Energy SRL. La un simplu calcul matematic, aflăm că pentru un coș stradal plătim aproximativ 1000 de euro.

 Platim 1000 de euro pentru un cos de gunoi stradal. Merita?!

Constanța se află în plină dezvoltare: bulevardele au fost întoarse pe dos, la fel și trotuarele, parcările au fost desființate, traficul e infernal, parcurile sunt și ele reabilitate... și milioane de euro se duc în conturile unora și ale altora... Un contract proaspăt semnat de primărie, pe 6 februarie a.c., e cel care vizează achiziția a 200 de noi coșuri de gunoi care vor fi montate pe străzile Constanței. Acestea ar urma să fie amplasate în parcuri, zone de agrement, pe aliniamentul arterelor de circulație principale și secundare sau alte spații destinate publicului. Prețul convenit cele 200 de coșuri este de 802.000 de lei, fără TVA, adică 955.000 de lei, cu TVA. (194.000 de euro).  Adică, undeva la 1000 de euro pe coș. Oare, la banii ăștia, știu să facă și altceva?!

 Platim 1000 de euro pentru un cos de gunoi stradal. Merita?!

Firma declarată câștigătoare e din București, fiind vorba despre Megastol Energy SRL, aceeași care în anul 2021 a livrat nu mai puțin de 400 de coșuri stradale de sute de euro, în Constanța. Valoarea contractului a fost de 1.171.600 lei fără TVA., adică în jur de 3000 de lei coșul.

 Platim 1000 de euro pentru un cos de gunoi stradal. Merita?!

În anul 2021, societatea a avut o cifră de afaceri de 7.283.375 de lei, un profit net de 3.662.878 de lei și un angajat. Administrator și unic asociat al societății este Valeriu Duță.

Suntem curioși cât vor rezista noile coșuri... de lux!

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CA SI COLIBILE ACELEA DIN STATIILE R.A.T.C. FABRICA DE BANI PENTRU CEI CE CONDUC ORASUL CONSTANTA.PARCA E BLESTEMAT ACEST ORAS SA AVEM AN FRUNTEA LUI NUMAI VAGABONZI,DUPA REVOLUTIE,SCUZATI LOVITURA DE STAT.
12
0
Da, merita ! Chiar si mai mult. Daca vrem civilizatie.
1
16
Porcarii marca mos teaca si colaboratorii .
9
1
Da.
1
4
Haha cele mai scumpe nu cele mai bune,dar ceva din fier gen cos nu sunt ok...francezii sunt p****i?Și nu costa mult....Hohi și hotiii că la noi...tv gura....
2
1
Fudulul de Chițac ignoră declaratiile lui Cupșa , precum ca parcările supraetajate sunt o porcărie, inestetice și îndatorează Cta pe zeci de ani. Dar pensionarului Chițac nu-i pasă, că doar nu's banii lui. Merge ca prostu' n drumul lui, un incompetent care se crede Mafalda. Si pt parcari , se pot găsii soluții si pt coșurile de gunoi cu wcuri publice. Toate problemele orasului pot fi rezolvate. Cu o condiție însă, sa discuti, sa iti expui planurile , sa -i asculți si să-i consulți si pe alții, nu să te limitezi la 2-3 persoane supuse, fara opinie, yesmeni. Chițac trebuie sa organizeze intalniri periodice cu constanțenii, la Casa de Cultura, pt dezbateri si transparență. Și Chițac , iesi pe strada, mergi pe strada, simte pulsul orasului, nu mai sta ca tontu in birou. Ce șuturi în c*r o sa-ti iei tu si gasca ta, in 2024
14
1
In Constanta mergi cate 200 de metri si nu vezi un cos! Pardon....mergi cate 200 de metri si nu vezi o strada!!! Salutari din transee! Multumim partidului! MUE!!!
17
2
Cele mai bune cosuri de gunoi pe care le -a vazut orasul .Ca sunt scumpe este alta problema .
6
12
jaf din banii nostri; hotii ar trebui bagati la puscarie; trebuiau luate cosuri mai mici, mai multe si mai ieftine legate de stalpi dar la cate nesimtire si bataie de joc fata de banii cetatenilor este la primarie nu ma mira ca le-au luat pe astea; in treacat fie spus in tot orasul este o mizerie de nedescris, caini vagabonzi si lipsesc wc-urile publice de parca am fi in evul mediu iar ei iau cateva cosuri cu sume astronomice; niste magari
14
4
Cu siguranta... MERITA... bagati sa putrezeasca in puscarie toti cei care au semnat... in frunte cu CHITAC.
20
2
Cat Maaaaaa?????!!! Bai FRATILOR ati INNEBUNIT DE TOT???? 1000 €UROI un cos da gunoi??? VA LUAT DRAKU MINTILE sau BUNUL DUMNEZEU!!!
18
1
alte ciordeli acoperite de institutiile statului care isi iau la randul lor procentul,are dosar fostul pentru wc de 50 de mi euro.
17
0
Moș Teacă și-a adus toți acoliții din Eforie la contracte mănoase în Constanța.
13
2
Nu ei sunt de vina ci oile care nu s a saturat de ciumele psd si pnl, ei sunt pusi pe furat din 89, bravo lor
12
1
Asa este , Stane ! Sluga carea-i fost recunoaște sluga ! Treaba e că " grație" lui Chițac si Ovanesian + lucheii lor, PNL Constanța o ia la vale rău. Municipiul nu este băgat în seamă de Centru, dovadă susținerea și infuzia de fonduri în toate zonele țării , mai puțin Constanta. Și psdul local cu viermele de Stroe Felix ia flit constant de la Bucuresti , asa că Cta stă " tare bine". Treaba e că în ritmul actual pnl ul o va lua urăt în bot la localele de anul viitor, permițand astfel altor golani sa se instaleze la Casa Albă.
19
0
Păi Chițac a pus director la achiziții pe unul Vintilă Alin , care mai întai i-a fost consiglierii primarului apvist . Iar cum Vergeluș avea nevoie de o slugă la achiziții care să semneze nu să comenteze, s-a organizat concurs , s-a înscris doar un candidat care, surprize-surprize, a și căștigat postul. Iar acum vin achizițiile pe bandă rulantă, la ordin. Apoi , după 2024 o să vină Curtea de Conturi și DNAul. Pana atunci însă Vintilă Alin semnează ca...primarul! Ca un mic amanunt, dragul de Alin Vintilă a fost ani buni angajat la TV Neptun la publicitate, apoi s-a tot învărtit în jurul condamnatului Strutinscki Sorin , apoi a fost angajat la Ionuț Barbu, cel cu publicitatea stradală care se judecă acum cu Primăria - baiat de casă al clanului Mazăre. Așa că monseur Chițac , o " cărtiță" mai bună si mai supusă nici că putea-i găsii. Vertical om, contraamiralul ăsta !
18
0
La 1000 de euro ar trebui sa aibe la parter compartiment pentru pisici cu incalzire, lumina cu incarcare solara, pompa de umflat roti pentru biciclete si țâșnitoare de apă rece filtrată pe timp de vară. Dacă votați Noua Dreaptă la viitoarele alegeri așa va fi.
15
4
As da 2000 pe un cos daca ar demisiona p***tălăul de Chirac și vaca de Felicia.Ce 2000 as da 5000!
16
2
se vede de la o posta ca aceste cosuri sunt mai scumpe. Pretul este umflat, la fel cum se intampla mereu, insa nu foarte mult. Problema e ca in maxim 1 an o sa fie rupte, desenate cu grafitti, pline de guma de mestecat.
12
2
Trebuia un pret mai mare . Trei mii , cinci mii , chitac ar fi dat . Ca doar nu da de la el . Cat despre cum a ajuns sa arate Constanta , asta este alta poveste . PSD-ISTI SI ACTUALI AU CONTRIBUIT SI VAD CA CONTRIBUIE DIN GREU LA DESFIGURAREA IREMEDIABILA A ORASULUI . POATE DOAR UN CUTREMUR SAU UN RAZBOI CA IN UCRAINA SA CONTRIBUIE LA DEMOLAREA ORASULUI PENTRU CA RECONSTRUCTIA SA INCEAPA DE LA ZERO . Altfel nici o sansa . Asa va incremeni , desfigurat pe vecie .
15
4
Este firesc sa aduci cosuri frumoase si moderne. Doar n-o sa acceptam cosurile din tabla si urate pe care le-a pus Fagadau. Suntem un oras turistic, avem nevoie de tot ce este mai frumos.
7
19
Pretul pentru tipul asta de cosuri este corect.fara sa tin cu ursul...
5
19
Si daca tot sunteți atât de p****i , mai puteți dona o data pentru firma Mega-stool, la nr de cont afișat cu atâta hărnicie , de redacție.
9
3
Nu dati vina pe Chitac el este pe post de papagal, manevrele le face “ menajera “ municipiului madam Ovanesian.
28
1
ca nu-i intreaba nimeni ce fac cu banii nostri. Da-le-as mwie cu kkt la toti hotii din primarie !!!
28
0
Cu banii astia iti iei o canapea sau o plasma ultimul tip. Rusine Chitac mananci hulpav si pensie si salariu. Ai avut tu vrei flota ca sa iei pensie de Amiral, ai luptat in razboi. Stii sa mananci banii statului
31
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468